Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Nissan GT-R

 Το GT-R αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μοντέλα της Nissan, το οποίο κατάφερε, απόλυτα δικαίως, να δημιουργήσει το δικό του φανατικό κοινό, με το ιαπωνικό supercar να αποτελεί στοιχείο μίας ολοκληρωμένης αυτοκινητικής κουλτούρας.Όμως το GT-R, όπως το γνωρίζουμε, θα έχει ένα προδιαγεγραμμένο τέλος, ελέω ηλεκτροκίνησης, το οποίο όμως θα είναι η αρχή για κάτι νέο, μάλλον ακόμα πιο εντυπωσιακό μοντέλο.

Μία πρώτη ιδέα λάβαμε από το πρωτότυπο Nissan Hyper Force, του οποίου το αμάξωμα διαθέτει στοιχεία που παραπέμπουν κάπως στο τρέχον GT-R, δείχνοντας ότι θα μπορούσε να είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του.Σύμφωνα με τη Nissan το Hyper Force αντιπροσωπεύει την εξέλιξη του εμβληματικού μοντέλου της, όπως και τη σημαντική αναβάθμισή του σε ό,τι αφορά στη δομή του και στην ισχύ του.

Το πρωτότυπο μοντέλο έχει πλαίσιο κατασκευασμένο από ανθρακονήματα ώστε να είναι όσο το δυνατόν ελαφρύτερο, ενώ διαθέτει μπαταρίες στερεού ηλεκτρολύτη και σύστημα τετρακίνησης «e-4orce». Όμως, το εντυπωσιακό στοιχείο του είναι η μέγιστη ισχύς του, που σύμφωνα με τη Nissan, αγγίζει τους 1.360 ίππους.

Η σχεδίαση του αμαξώματος και του εσωτερικού του παραπέμπει σε όχημα που έχει δημιουργηθεί για κάποιο βιντεοπαιχνίδι με θέμα το αυτοκίνητο και τους αγώνες. Μάλιστα, τo εσωτερικό του έχει διαμορφωθεί σε συνεργασία με τα στελέχη της εταιρείας Polyphony Digital, η οποία έχει δημιουργήσει το διάσημο παιχνίδι «Gran Turismo».

Έτσι μπορούμε να δούμε ένα περιβάλλον το όποιο προέρχεται από τον ψηφιακό κόσμο αλλά προσαρμόστηκε πολύ καλά στο συνολικό αισθητικό σύνολο και προφανώς δίνει την εικόνα που αποζητούν στην Nissan για το καινούργιο GT-R, το οποίο θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα το δούμε και στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου