Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Πώς να ξεφορτωθείτε τις τρίχες του κατοικιδίου σας από το πλυντήριο ρούχων

 Όλοι οι γατογονείς μοιραζόμαστε κάποιες κοινές εμπειρίες, όπως τον ύπνο με ένα χνουδωτό βαρίδι πάνω στην κοιλιά μας, την απέραντη αμμουδιά στην οποία μεταμορφώνεται το πάτωμα αφού η γάτα μας πάει τουαλέτα, και φυσικά, τις τρίχες που (επι)μένουν πάνω στα ρούχα μετά από μια πλύση στο πλυντήριο. Πρόκειται για ένα πρόβλημα το οποίο αφορά όλους τους κηδεμόνες γατών που ονειρεύονται καθαρά ρούχα. Αν σας πιάνει απελπισία κάθε φορά που απλώνετε τις αγαπημένες σας μπλούζες και παντελόνια, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Ας δούμε μερικές απλές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να απολαμβάνετε καθαρά ρούχα χωρίς τρίχες.


Βουρτσίζετε καθημερινά τη γάτα σας

Βουρτσίζοντας τη γάτα σας τακτικά, αφαιρείτε τις τρίχες που συσσωρεύονται πάνω της και μετά κολλάνε στα ρούχα σας, και αποφεύγετε τη δημιουργία τριχόμπαλων στο στομάχι της.

Επιλέξτε ένα αποτελεσματικό πλυντήριο ρούχων

Όταν επιλέγετε ποιο πλυντήριο ρούχων θα αγοράσετε, έχετε υπόψη σας τη σημασία ενός υψηλού αριθμού RPM (αριθμός κύκλων το λεπτό), καθώς έτσι τα ρούχα καθαρίζονται καλύτερα. Ακόμα, βεβαιωθείτε ότι το μοντέλο που επιλέγετε έχει μια ευρεία γκάμα ρυθμίσεων, ούτως ώστε να μπορείτε να επιλέξετε μια ρύθμιση που ταιριάζει τόσο στα υλικά των ρούχων σας όσο και στον τρόπο ζωής σας (π.χ. πρόγραμμα ειδικό για τρίχες κατοικιδίων).


Βάζετε τα ρούχα πρώτα στο στεγνωτήριο και μετά στο πλυντήριο

Αν διαθέτετε στεγνωτήριο, βάλτε τα ρούχα σας μέσα για δέκα λεπτά πριν τα πλύνετε στο πλυντήριο, διότι η ζέστη “χαλαρώνει” και ξεμπλέκει τις τρίχες, τις μαζεύει στην παγίδα για το χνούδι, και αφήνει τα ρούχα καθαρά. Επομένως, όταν τα ρούχα μπουν για πλύση, οι τρίχες θα είναι λιγότερες και θα αφαιρεθούν με μεγαλύτερη ευκολία, με αποτέλεσμα να μην απειλούν το πλυντήριό σας με έμφραξη.

Ρολό για τρίχες

Σίγουρα γνωρίζετε ήδη αυτό το χρήσιμο εργαλείο. Σε συνδυασμό με την εφαρμογή μερικών ακόμα tips, τα ρολά για τρίχες είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Αφού πλύνετε τα ρούχα σας, περάστε τα μία φορά με το ρολό.

Φίλτρα πλυντηρίου


Προμηθευτείτε ειδικά φίλτρα πλυντηρίου (π.χ. από σιλικόνη) που συγκεντρώνουν τις τρίχες κρατώντας καθαρό το πλυντήριο και τα ρούχα σας.

Πλύντε το κρεβατάκι της γάτας σας

Οι περισσότερες τρίχες μαζεύονται στο κρεβατάκι και στις κουβέρτες της γάτας σας. Πλένετέ τα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για να μειώσετε την ποσότητα της τρίχας που κυκλοφορεί στο σπίτι, και άρα που κολλάει στα ρούχα σας πριν και αφού τα έχετε πλύνει.

Λευκό ξύδι

Προσθέστε ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι στον κάδο του πλυντηρίου πριν την πλύση για να “χαλαρώσουν” οι τρίχες και να παραμείνουν τα ρούχα σας καθαρά. Το λευκό ξύδι απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές και απολυμαίνει τα ρούχα σας με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Καθαρίστε το φίλτρο

Το πλυντήριό σας έχει ένα φίλτρο το οποίο μπορεί να μαζέψει τρίχες από τα κατοικίδιά σας και να δημιουργήσει προβλήματα φράζοντας. Αυτό σημαίνει ότι τρίχες καταλήγουν στο νερό του πλυντηρίου όταν πλένετε τα ρούχα σας, με αποτέλεσμα αυτά να είναι συνέχεια γεμάτα τρίχες. Μία φορά την εβδομάδα ελέγχετε ότι το φίλτρο είναι άδειο και καθαρό, έτσι ώστε να αποφύγετε τα… χνουδωτά ρούχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου