Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Ουκρανία: Τα πρώτα F-16 που στέλνει η Ολλανδία φτάνουν τις επόμενες μέρες στη Ρουμανία

Τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που η Ολλανδία έχει δεσμευτεί να παραδώσει στην Ουκρανία αναμένεται να φθάσουν σε κέντρο εκπαίδευσης στη Ρουμανία εντός των προσεχών δύο εβδομάδων, ανακοίνωσε σήμερα ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.«Αναμένω ότι οι πύραυλοι Patriot θα παραδοθούν σύντομα», ώστε να ενισχύσουν τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας τον ερχόμενο χειμώνα. «Το ίδιο ισχύει και για τα F-16», ανέφερε ο Ρούτε σε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter). «Τα πρώτα (F-16) θα αποσταλούν σε κέντρο εκπαίδευσης στη Ρουμανία εντός των προσεχών δύο εβδομάδων», διευκρίνισε ο ολλανδός πρωθυπουργός.
Η Δανία, η Νορβηγία και το Βέλγιο έχουν επίσης δεσμευτεί πως θα ενισχύσουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με αμερικανικής κατασκευής F-16.

«Όσα συμβαίνουν τώρα στη Γάζα, η τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ και όσα ακολούθησαν δεν μπορούν και δεν πρόκειται να αποσπάσουν την προσοχή μας» από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, διαβεβαίωσε ο Ρούτε τον Ζελένσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου