Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Γερμανία: Βουλευτής της AfD συνελήφθη για ναζιστικά συνθήματα

 Η αστυνομία στη Γερμανία συνέλαβε έναν 22χρονο βουλευτή της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) στη τοπική Βουλή της Βαυαρίας με την κατηγορία ότι επιδείκνυε απαγορευμένα σύμβολα ενώ ακουγόταν και το ναζιστικό σύνθημα «Sieg Heil».Ο φοιτητής Νομικής Ντάνιελ Χαλέμπα, που σήμερα Δευτέρα θα άρχιζε η θητεία του, είναι μέλος αδελφότητας στα γραφεία της οποίας είχε εισβάλει η αστυνομία τον Σεπτέμβριο.

Εκεί είχαν βρεθεί απαγορευμένα δια νόμου σύμβολα (όπως είναι η σβάστικα), με τους γείτονες να καταγγέλλουν ότι ακουγόταν το σύνθημα της ναζιστικής περιόδου.
Ο Χαλέμπα θα εμφανιστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης με κατηγορίες που σχετίζονται με ρατσισμό, ανέφερε το Reuters. Είναι ο νεότερος βουλευτής που εξελέγη ποτέ στη Βαυαρία.
Η AfD είχε καταγράψει υψηλά ποσοστά στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου στη Βαυαρία και την Έσση, δύο από τα μεγαλύτερα στη χώρα. Πολλά από τα στελέχη του κόμματος έχουν αντιμεταναστευτική ρητορική μιλώντας, για παράδειγμα, για «ανατολίτες που έρχονται να αρπάξουν τη γη».

Πολλές από τις αδελφότητες, όπως προσθέτει το Reuters, διακρίνονται για την συντηρητική και συχνά εθνικιστική φιλοσοφία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου