Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Lexus LF-ZC

Tο Japan Mobility Show έδωσε σε όλους τους Ιάπωνες κατασκευαστές την ευκαιρία να παρουσιάσουν το όραμα τους για την σύγχρονη αλλά και τη μελλοντική αυτοκίνηση. Η Lexus τράβηξε τα βλέμματα πάνω της παρουσιάζοντας το πρωτότυπο LF-ZC. Πρόκειται για ένα φουτουριστικό σπορ σεντάν το οποίο χρησιμοποιεί τεχνικές κατασκευής επόμενης γενιάς. Πιο συγκεκριμένα, το νέο Lexus κατασκευάζεται σε τεράστιες πρέσες (gigacasting) που χωρίζουν σε τρία μέρη το αυτοκίνητο – το εμπρός, το μεσαίο και το πίσω μέρος. Με αυτόν τον τρόπο η Lexus αναφέρει ότι μπορεί να διατηρεί την κατασκευαστική δομή του εμπρός και του πίσω μέρους και ταυτόχρονα να παραμετροποιεί πολύ εύκολα το μεσαίο τμήμα ιδιαίτερα όσον αφορά τη χωρητικότητα και την τεχνολογία των μπαταριών. Η ευελιξία αυτή επιταχύνει την παραγωγή, θα μειώσει το κόστος και φυσικά θα δώσει περισσότερη ελευθερία στους σχεδιαστές να πειραματιστούν πάνω σε νέα σχέδια και κατηγορίες.


Ακόμα ένα ενδιαφέρον στοιχείο της LF-ZC είναι η τεχνολογία μπαταριών που διαθέτει. Η Lexus έχει εξελίξει νέες πρισματικές κυψέλες οι οποίες μειώνουν σημαντικά το βάρος και το μέγεθος της μπαταρίας. Ταυτόχρονα έχουν ακόμα μεγαλύτερη χωρητικότητα με την εταιρεία να αναφέρει ότι είναι σε θέση να διπλασιάσουν την αυτονομία σε σχέση με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο της υπάρχουσας γενιάς.





Όσο για το μέγεθος, το Lexus LF-ZC είναι κοντά στα BMW i4 και Tesla Model 3 με μήκος 4.750 χιλ. και πλάτος 1.880 χιλ. Τεχνικές λεπτομέρειες για το μοντέλο δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο θα περιλαμβάνει το σύστημα τετρακίνησης Direct4 και την τεχνολογία Steer-by-Wire της Lexus RZ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου