Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Το ηλεκτρικό «enduro-κτήνος» που χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ

 STRiX eMotors είναι ένα ηλεκτρικό enduro έτοιμο για πολεμικές επιχειρήσεις.
STRiX είναι μια εταιρεία που δημιουργήθηκε από ιδιώτες μηχανικούς στη Σλοβενία οι οποίοι ειδικεύονται σε συστήματα ηλεκτροκίνησης. Τα τελευταία χρόνια η STRiX έχει έρθει σε επαφή με το ΝΑΤΟ και ειδικές δυνάμεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες με σκοπό να αναδείξει το εκρηκτικό enduro που έχει κατασκευάσει και να τους πείσει ότι είναι έτοιμο για… αποβάσεις.



Το STRiX eMotors είναι ένα ακραίο enduro στο οποίο έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά κορυφαίας ανθεκτικότητας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η μοτοσικλέτα θα κινηθεί σε δύσβατα εδάφη και σε άσχημες καιρικές συνθήκες όλα τα ηλεκτρικά μέρη της STRiX είναι αδιάβροχα. Τα πλαστικά είναι υψηλής ανθεκτικότητας, έχουν προβλεφθεί θέσεις και οπλισμό και μεταφορά υλικού, ενώ τα περιφερειακά είναι ποιοτικά για να ανταποκρίνεται στη σκληρή χρήση.







Εκεί που το STRiX κλέβει την παράσταση είναι οι επιδόσεις από τον εκρηκτικό ηλεκτροκινητήρα. Το ηλεκτρικό enduro είναι εξοπλισμένο με ένα σύνολο που αποδίδει 100 ίππους και 1.050 Nm ροπής που είναι ικανά να ξηλώσουν τα χέρια του αναβάτη. Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσουμε τα 118 κιλά βάρους της μοτοσικλέτας τότε μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε ότι πρόκειται για ένα «χωμάτινο κτήνος».






Η μπαταρία της STRiX είναι αποσπώμενη, αδιάβροχη χωρητικότητας 6,7 kWh και μπορεί να δώσει αυτονομία 80 λεπτών έντονης οδήγησης στο enduro. Η φόρτιση είναι αρκετά γρήγορη χάρη στο εξελιγμένο σύστημα και απαιτεί περίπου 75 λεπτά για πλήρη φόρτιση σε AC σύστημα. Οι επιταχύνσεις είναι πολύ ισχυρές, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 125 χλμ./ώρα. Εκτός από την στρατιωτική χρήση, η STRiX eMotors αναφέρει ότι σύντομα θα έχει διαθέσιμη και μια έκδοση πιο μαζικής παραγωγής για όποιον θέλει το πιο ακραίο hard enduro που φτιάχτηκε ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου