Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Formula 1, Ζαν Τοντ: «Μεγάλος πρωταθλητής ο Λεκλέρ αλλά του λείπει κάτι»

Ο Ζαν Τοντ είναι ένας εκ των πιο επιτυχημένων επικεφαλής ομάδας στη σύγχρονη ιστορία της Formula 1. Όντας στο «τιμόνι» της Scuderia Ferrari κατέκτησε 7 πρωταθλήματα κατασκευαστών και 6 οδηγών από το 1994 μέχρι το 2007.Έπειτα από το τέλος της θητείας του ως πρόεδρος της FIA, o Τοντ δεν κάνει πολλές δημόσιες εμφανίσεις, όμως συνεχίζει να παρακολουθεί την αγωνιστική επικαιρότητα. Ο 76χρονος μίλησε στη Gazzetta dello Sport για τη σημερινή εικόνα της Formula 1 και αναφέρθηκε αρχικά στον αστέρα της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ.



«Ο Σαρλ είναι ένας μεγάλος πρωταθλητής, αλλά ακόμα του λείπει κάτι. Ελπίζω να το βρει σύντομα», ανέφερε ο Γάλλος.






Το 2022 είναι μία χρονιά όπου η Ferrari -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στους τίτλους. Σε ερώτηση που τέθηκε στον Τοντ σχετικά με την φετινή απόδοση των «κόκκινων», ο Γάλλος απάντησε: «Σε ένα σημείο του φετινού πρωταθλήματος η Ferrari είχε το ταχύτερο μονοθέσιο. Έχασαν όμως αρκετές ευκαιρίες. Σκέφτομαι τη στρατηγική, ένα αυτοκίνητο ασφαλείας που βγήκε σε λάθος σημείο, προβλήματα αξιοπιστίας. Διαφορετικά περιστατικά που είχαν κόστος. Πρέπει να τα αποφύγουν αυτά. Ποτέ μην αφήνεις τίποτα στην τύχη. Αν καταφέρεις να μην έχεις τίποτα ως δεδομένο, όλα τα συστατικά είναι εκεί για να γίνεις πρωταθλητής».

Ο Μαξ Φερστάπεν αναμένεται να γίνει για δεύτερη φορά πρωταθλητής μιας και η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος δεν είναι μακριά. Έχοντας δουλέψει για πολλά χρόνια με τον Μίκαελ Σουμάχερ, ο Τοντ ρωτήθηκε για το να υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ των δύο: «Ξέρω πολύ καλά τον Μίκαελ, αλλά όχι τον Μαξ. Όπως όμως ο Μάικλ έτσι και ο Μαξ είναι αποφασισμένος και επιθετικός. Εκτός πίστας ο Μάικλ είναι καταπληκτικός άνθρωπος. Για τον Μαξ δεν γνωρίζω, δεν μπορώ να πω κάτι. Αυτό που βλέπω είναι πως είναι αφοσιωμένος στους αγώνες και καλά κάνει. Φυσικά και οι δύο είχαν φανταστικά μονοθέσια. Διότι για να κερδίσει κάθε οδηγός ανεξάρτητα από το πόσο καλός είναι, χρειάζεται ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου