Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Ζωγράφου: Υπάρχει κι άλλο θύμα απαγωγής από τη συμμορία της Πολυτεχνειούπολης, καταγγέλλει ο πατέρας του 17χρονου

Μορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν οι αποκαλύψεις για τη δράση της συμμορίας των «σκληρών», ποινικών που είχαν ως ορμητήριο την παλιά εστία της Πολυτεχνειούπολης για να οργανώνουν την εγκληματική τους δράση.O πατέρας του 17χρονου -τότε- μαθητή, ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής από τον 30χρονο Αλβανό, αποκαλύπτει πως όλα αυτά τα χρόνια η οικογένειά του δεχόταν απειλές από τη συμμορία του «Εσκο».
«Τρία χρόνια τώρα δεχόμασταν απειλές. Μια φορά μπηκαν στην πολυκατοικία μας και έσπασαν την πόρτα της εισόδου. Πριν από μια εβδομάδα, μας είχαν σημαδεύσει τα κουδούνια. Δεχόμασταν απειλητικά τηλεφωνήματα», καταγγέλλει ο κ. Μάκης Παπαδάτος.

Παράλληλα, αποκαλύπτει πως ο ίδιος ο «Εσκο» είχε στείλει sms στο γιο του ζητώντας συμβιβασμό. «Πριν από ενάμιση χρόνο είχε στείλει ο ίδιος sms στο παιδί και ζητούσε να τα βρει η οικογένεια μας με αυτούς. Όταν το είδε τον μήνυμα ο πραγματογνώμονας της Αστυνομίας μας είπε πως αυτό έχει συνταχθει από δικηγόρο.
Εμείς δεν είχαμε δεχτεί καμία συμβιβαστική λύση και από τότε μας απειλούσαν. Κάποιοι, άγνωστοι είχαν επιτεθεί στον Δημήτρη στα Ιλίσια. Εμείς το συνδέουμε με αυτούς», λέει ο πατέρας του θύματος της απαγωγής.

Ο κ. Παπαδάτος μετά το σοκ που υπέστη από την απαγωγή του 17χρονου γιου του κατήγγειλε τη δράση του κύκλωματος στην Αστυνομία. Ωστόσο, δεν σταμάτησε να ερευνά και μόνος του αναζητώντας τους κακοποιούς που είχαν βάλει στο στόχαστρο την οικογένειά του.

Όπως αποκαλύπτει ήρθε σε επαφή με ένα ακόμη θύμα της συμμορίας του 'Εσκο' ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής μέσα στην παλιά, φοιτητική εστία της Πολυτεχνειούπολης. "Πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟΠΟ στου Ζωγράφου. Τον είχαν ακολουθήσει από όταν έφυγε από το μαγαζί του με το μηχανάκι, τον είχαν κατεβάσει κάτω και τον είχαν πάει με τη βία στην Πανεπιστημιούπολη.

Τον κρατούσαν εκεί και μόλις του πήραν ο, τι είχε πάνω του τον άφησαν ελεύθερο", τονίζει ο κ. Παπαδάτος. Ακόμη, ο πατέρας του 17χρονου θύματος της συμμορίας του 'Εσκο' εξηγεί πως η Αστυνομία είχε φτάσει στα ίχνη του 30χρονου ποινικού και περιμένε να επιστρέψει στην Ελλάδα για να τον συλλάβει.



"Το 2019 είχαν συλλάβει για την απαγωγή ένα άτομο, περιφερειακό της συμμορίας, όπως φάνηκε. Μετά, συνέλαβαν άλλους πέντε. Ο ένας, Αλβανός, είναι στη φυλακή. Περίμεναν να γυρίσει από την Αλβανία. Τον παρακολουθούσαν εκεί οι μυστικές υπηρεσίες αλλά διέφυγε της σύλληψης.

Μόλις έπεσε σήμα ότι επέστρεψε στην Ελλάδα και κρύφτηκε στην Πανεπιστημιούπολη οργανώθηκε η επιχείρηση για να τον πιάσουν", προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου