Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Ιός Δυτικού Νείλου: Κυκλοφορεί ο ιός σε 12 περιοχές

 Συνεχίζεται η κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας με τις μολύνσεις μέσω των κουνουπιών να επιμένουν, έχοντας σύμμαχο τις καιρικές συνθήκες. Ο ιός εντοπίζεται κυρίως σε οικισμούς στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Σερρών, Τρικάλων, Λάρισας, Καβάλας, Δράμας και Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με την σημερινή εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), άλλα 19 κρούσματα σοβαρής λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν το τελευταίο 7ήμερο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 254 κρούσματα.



Μέχρι και σήμερα παραμένουν νοσηλευόμενα 19 άτομα με εκδηλώσεις της λοίμωξης από το κεντρικό νευρικό σύστημα του οργανισμού, με τα 7 εξ αυτών να βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Συνολικά οι νοσηλείες ασθενών με σοβαρή λοίμωξη έχουν φτάσει τις 179 από το τέλος του περασμένου Ιουνίου που ξεκίνησε η εφετινή επιδημία του ιού του Δυτικού Νείλου.




Οι θάνατοι ανέρχονται σε 22, ενώ επιπλέον 2 ασθενείς που διαγνώστηκαν με τον ιό, κατέληξαν, χωρίς όμως να αποδίδεται στον ιό του Δυτικού Νείλου η μοιραία έκβαση της νοσηλείας τους.



Εκτός από την Ελλάδα, κρούσματα λοίμωξης από τον ιό Δυτικού Νείλου καταγράφονται σε Ιταλία, Αυστρία, Σλοβακία, Ρουμανία, Γερμανία, Ουγγαρία, Κροατία, Ισπανία και Σερβία.

Καθώς η επιδημιολογία του ιού καθορίζεται από πολλούς παράγοντες, οι περιοχές κυκλοφορίας του ιού και οι πιθανές περιοχές καταγραφής κρουσμάτων σε κάθε περίοδο μετάδοσης δεν μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια, επισημαίνει ο Οργανισμός στην έκθεσή του και συνιστά την τήρηση ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια , σε όλη την επικράτεια, καθόλη την περίοδο κυκλοφορίας των εντόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου