Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Άρπαξαν στηρίγματα γέφυρας βάρους... δύο τόνων από τον Ο.Σ.Ε.!

 Επιδρομή σε μια αποθήκη του Ο.Σ.Ε. στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας έκαναν τη νύχτα της Δευτέρας δυο Ρομά «κυνηγοί» μετάλλων και πρέπει να τους... κόπηκε η μέση καθώς άρπαξαν μεταλλικά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται για την στήριξη γεφυρών του δικτύου, το βάρος των οποίων έφτανε τους δυο τόνους!

Οι δύο δράστες φόρτωσαν τα μεταλλικά αντικείμενα που έκλεψαν στο αγροτικό φορτηγάκι τους και έσπευσαν να εξαφανιστούν, πριν γίνουν αντιληπτοί. Ωστόσο, την ώρα που κινούνταν σε έναν παράδρομο στην περιοχή της Ανθήλης, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ασφαλείας Λαμίας που τους σταμάτησαν για να τους κάνουν έλεγχο και βρήκαν το όχημα φορτωμένο με τα κλοπιμαία.



Οι Ρομά ηλικίας 30 και 37 χρόνων συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία, με την οποία παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας. Το αγροτικό φορτηγάκι κατασχέθηκε, όπως και τα κλεμμένα αντικείμενα που επιστράφηκαν στον Οργανισμό.

Εξαρθρώθηκε σπείρα με 14 κλοπές

Μέσα σε πέντε 24ωρα, από την περασμένη Τετάρτη ως την Δευτέρα, «χτύπησαν» 14 επιχειρήσεις εμπορίας μετάλλων, συνεργεία αυτοκινήτων και γεωτρήσεις σε περιοχές της Αιγιαλείας τα μέλη μιας σπείρας, που άρπαζαν μέταλλα και αντικείμενα με χαλκό συνολικής αξίας άνω των 30.000 ευρώ, ενώ προκάλεσαν και φθορές ύψους 8.000 ευρώ! Τα στοιχεία των πέντε μελών της ταυτοποιήθηκαν, αλλά συνελήφθη μόνο ένας Έλληνας που εντοπίστηκε στο Αίγιο από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αιγιαλείας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για διακεκριμένες κλοπές και φθορές ξένης περιουσίας. Οι υπόλοιποι αναζητούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου