Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Τρας «βύθισε» τους Συντηρητικούς στο 21% - Οι Εργατικοί προηγούνται με 33 μονάδες διαφορά

Την ώρα που η Βρετανίδα πρωθυπουργός Λιζ Τρας βρίσκεται τόσο υπό πίεση με πολλούς εντός των Συντηρητικών να εκφράζουν αντιδράσεις για την κυβερνητική της πολιτική όσο και αντιμέτωπη με την κατακόρυφη πτώση της λίρας, βλέπει τα ποσοστά των Τόρις να καταποντίζονται μετά από πάρα πολλά χρόνια.Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το YouGov για λογαριασμό των Times το ποσοστό των «Συντηρητικών» μέσα σε τέσσερις μέρες έπεσε κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας το 21%. Την ίδια περίοδο οι Εργατικοί εκτοξεύθηκαν στο 54%.



Σύμφωνα με το Reuters η YouGov δήλωσε ότι το προβάδισμα που καταγράφουν οι Labours είναι το υψηλότερο που έχει καταγράψει ποτέ σε έρευνές της, αλλά και το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγραφεί σε οποιαδήποτε δημοσιευμένη έρευνα από τα τέλη της δεκαετίας του 90 μέχρι και σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα η δημοσκόπηση του YouGov που διεξήχθη το διήμερο 28-29 Σεπτεμβρίου έδειξε ότι το 54% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των Εργατικών και μόλις το 21% υπέρ των Συντηρητικών. Η έρευνα διενεργήθηκε σε πάνω από 1.712 πολίτες.







Μία άλλη δημοσκόπηση του YouGov που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έδειξε ότι το 45% τάσσεται υπέρ των Εργατικών και το 28% υπέρ των Συντηρητικών.

Το προβάδισμα του κόμματος του Κιρ Στάμερ έχει καταγραφεί και σε τρεις ακόμα δημοσκοπήσεις. Συγκεκριμένα έρευνα του Survation έδειξε ότι οι Labours προηγούνται των Conservatives. με 21 ποσοστιαίες μονάδες, η Deltapoll δίνει διαφορά 19 μονάδων υπέρ των Εργατικών ενώ 17 μονάδες υπερ του κόμματος του Στάμερ δίνει η έρευνα της Redfield & Wilton Strategies είχαν τους Labor 17 βαθμούς μπροστά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου