Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Πού μπαίνει «stop» για τους ανεμβολίαστους από τη Δευτέρα

Τι ισχύει για τις επιχειρήσεις εστίασης, λιανεμπορίου και ψυχαγωγίας – Που γίνεται η είσοδος με rapid test - Τι ισχύει για τα παιδιά από 4-17 ετών - Από τις 10:00 μέχρι τις 21:00 ανοικτά τα καταστήματα τις καθημερινές Νέα μέτρα ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τα οποία αναμένεται να εφορμοστούν από τη Δευτέρα και βάζουν στην πλειοψηφία τους «stop» στην είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών από επιχειρήσεις εστίασης, λιανεμπορίου και ψτχαγωγίας.



Την ίδια ώρα αναμένεται να τροποποιηθεί το ωράριο λειτουργείας των καταστημάτων για να αποφευχθεί ο συνωστισμός των καταναλωτών ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοιού.


Από ποιες δραστηριότητες αποκλείονται οι ανεμβολίαστοι





Από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ με τους ανεμβολίαστους να αποκλείονται από τις παρακάτω δραστηριότητες για λόγους προστασίας.




Οι πολίτες που δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους δεν θα έχουν δυνατότητα φυσικής πρόσβασης:
-Στα κέντρα διασκέδασης,
-Στους κλειστούς (εσωτερικούς) χώρους εστίασης
-Στα θέατρα, στους κινηματογράφους, στα μουσεία, στις εκθέσεις,
-Στα συνέδρια,
-Στα γυμναστήρια
-Στα γήπεδα



Δυνατότητα πρόσβασης και δια ζώσης παρουσίας έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι ή εντός των τελευταίων έξι (6) μηνών νοσήσαντες από τη νόσο COVID-19 ενήλικοι συμπολίτες μας.


Είσοδος μόνο με rapid για τους ανεμβολίαστους

Όσον αφορά τα:

-Τα καταστήματα λιανικού εμπορίου
-Τους ανοικτούς (εξωτερικούς) χώρους εστίασης,
-Τα κομμωτήρια,
-Τους χώρους παροχής υπηρεσιών αισθητικής και άλλους χώρους με συναφείς δραστηριότητες ή παροχής υπηρεσιών

Δυνατότητα πρόσβασης έχουν όσοι έχουν εμβολιαστοί ή νοσήσει εντός των τελευταίων έξι (6) μηνών από τη νόσο COVID-19 άλλα και όσοι ανεμβολίαστοι ενήλικοι συμπολίτες μας που έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο με PCR ή rapid test πριν από την παρουσία τους στο κατάστημα.


Τι ισχύει για τα παιδιά από 4-17 ετών


• Τα παιδιά ηλικίας από 4 έως 17 ετών έχουν δυνατότητα πρόσβασης, σε όσους από τους προαναφερθέντες χώρους επιτρέπεται η παρουσία ανηλίκων, και μόνο εφόσον έχουν υποβληθεί σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο self-test εντός των τελευταίων 24 ωρών αντίστοιχα πριν από την παρουσία τους στο χώρο.

Τα παιδιά ηλικίας μέχρι 4 ετών έχουν δυνατότητα πρόσβασης χωρίς έλεγχο.


Χωρίς rapid αλλά με μέτρα η είσοδος στα supermarkets




Στα supermarkets, τα καταστήματα αγοράς τροφίμων (όπως κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και κάβες) η πρόσβαση καταναλωτών είναι δυνατή χωρίς έλεγχο. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή ισχύει ο επιπρόσθετος περιορισμός μέγιστης δυνατής ταυτόχρονης παρουσίας πελατών εντός του καταστήματος στο 1 άτομο ανά 9 τετραγωνικά μέτρα. Στα φαρμακεία η πρόσβαση καταναλωτών είναι δυνατή χωρίς έλεγχο.


Από τις 10:00 μέχρι τις 21:00 ανοικτά τα καταστήματα τις καθημερινές

Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς που εξυπηρετούν αστικά κέντρα πόλεων, τροποποιείται το ωράριο των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου στα αστικά κέντρα.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 22/11/2021, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου στα αστικά κέντρα θα είναι ανοικτά κάθε ημέρα από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ τις καθημερινές.

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων το μέτρο αυτό δεν αφορά στα supermarkets, τα καταστήματα αγοράς τροφίμων (όπως κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και κάβες) και τα φαρμακεία. Με το μέτρο αυτό επιτυγχάνεται η αποτροπή του συγχρονισμού των ωρών αιχμής των μετακινήσεων των εργαζόμενων πολιτών που παρέχουν δια ζώσης εργασία και των πολιτών που επιθυμούν να κάνουν τις αγορές τους στα καταστήματα λιανικού εμπορίου. Επιπρόσθετα, επιδιώκεται η κατανομή της προσέλευσης των καταναλωτών στα καταστήματα λιανικού εμπορίου σε περισσότερες ώρες της ημέρας έτσι ώστε να αποφευχθεί, στο μέτρο του δυνατού, η δημιουργία ουρών έξω από τα καταστήματα και η αποφυγή συνωστισμού μέσα σε αυτά.

Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι

Ο έλεγχος πρόσβασης των καταναλωτών στους χώρους που υπάρχουν περιορισμοί συνεπάγεται την ευθύνη και των επιχειρήσεων και των καταναλωτών. Οι επιχειρήσεις κατά την είσοδο και την εξυπηρέτηση των πελατών τους σε εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους υποχρεούνται να ελέγχουν το επιδεικνυόμενο από τον πελάτη πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πρόσφατης νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου, ανάλογα με την περίπτωση, και ότι ο πελάτης που επιδεικνύει το πιστοποιητικό είναι και ο νόμιμος κάτοχός του, μέσω ελέγχου της αστυνομικής ταυτότητάς του ή άλλου νόμιμου πρωτότυπου εγγράφου απόδειξης ταυτοπροσωπίας.

Ο έλεγχος πραγματοποιείται υποχρεωτικά από υπάλληλο της επιχείρησης, τον ιδιοκτήτη ή το νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης ή το εκάστοτε εξουσιοδοτημένο από την επιχείρηση πρόσωπο μέσω της ειδικής εφαρμογής “Covid Free GR”.

Η είσοδος και η εξυπηρέτηση αλλοδαπών πελατών που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πρόσφατης νόσησης από χώρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτρέπεται με απλή επίδειξη του πιστοποιητικού με ταυτόχρονη επίδειξη εγγράφου απόδειξης ταυτοπροσωπίας (π.χ. διαβατήριο), χωρίς να απαιτείται ο έλεγχος με την ειδική εφαρμογή COVID Free GR.

14 σχόλια:

  1. ΑΡΝΗΤΈΣ Ανεμβολιαστοι και κάθε είδους Ταλιμπάν να εξαφανιστεί επιτέλους
    Καλύτερα θα ήταν να πεθάνουν βασανιστικά αλλά θα κλέψουν το κρεβάτι ΜΕΘ από κάποιον που δεν είναι Ταλιμπαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ερντογάν είναι πολύ δημοκράτης μπροστά σε σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα θα σε είχε πετάξει η σε φυλακή η σε πηγαδι μαζι με οικογενεια κ γνωστους
      Εγώ φτάνω μέχρι την απειλητική πρόταση να τελειώνουμε οριστικά με τα ζόμπι που απειλεί την κοινωνία
      Δημοκρατία δεν σημαίνει κάνω ότι μου κατέβει στο άδειο κουτί κεφάλι
      Δημοκρατία σημαίνει τα θέλω γουστάρω σταματούν εκεί που αρχίζουν του Άλλου τα θέλω γουστάρω
      Δημοκρατικά το Εμβόλιο είναι πλειοψηφία άρα οι Ανωμαλοι ΑΡΝΗΤΈΣ σε ενα καμπ ολοι κ οποιος απο εσας ζησει εζησε

      Διαγραφή
    2. Καλά σου λένε χειρότερος από τον Ερντογάν είσαι, εκείνος δεν επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλους. Ποια δικαιώματα άλλου, αν ο άλλος πάθει τίποτα από μένα θα υποστώ τις νομικές συνέπειες.

      Διαγραφή
    3. Καλα εισαι εγκεφαλικα νεκρος ΨΕΚ
      Θα έρθει να σε βρει στον Τάφο ο μόνος?
      Εδώ σου λεει τώρα Κάνε εμβόλιο Τζάμπα και αντιδρας λες και σε πετά να πεθάνεις Το. Εμβόλιο είναι υποχρεωτικό για να σωθούν περισσοτεροι

      Διαγραφή
    4. Υποχρεωτικό σε σένα που πας στα μπουρδέλα, εγώ είμαι όλη μέρα σπίτι μου.

      Διαγραφή
    5. Ηλίθιε ΦΕΚ είσαι νεκρός μέσα στο σπίτι σου και δεν συναντάς Πότε κανέναν άλλον άνθρωπο δεν εργάζεσαι δεν ψωνίσεις να φαρμακωσεις
      Ο Ιός θα σε βρει και θα μας απαλαξει από το ηλίθιο πτώμα σου Ουστ Ηλίθιο ΨΕΚ

      Διαγραφή
    6. Αποκάλυψες τον Ερντογάν που κρύβεις μέσα σου, θα σε ζήλευε πραγματικά αν σε γνώριζε. Ψωνίζω φυσικά σε μαγαζιά με 1 άτομο ανα 50 τετραγωνικά και με μάσκα.

      Διαγραφή
    7. Το είσαι Ηλίθιος Ψεκ δεν φταις εσύ αλλά οι γονείς σου που ήταν ηλίθιοι και ήθελαν να αφήσουν βλαστάρια μην χαθεί η σπάνια ηλιθιότητα ΨΕΚ

      Διαγραφή
  3. Ο Δικτάτορας. Ερντογάν χτίζει Παλάτια για την φαμίλια ληστήτων που έχει
    Δεν πέρα λεφτά για εμβόλια ας φοφβησουν 80000000 έχει πόσα θα ψοφήσουν
    Ασ ψοφήσουν δεν τον νοιάζει
    Κουβαρντας δίνει Τσάι δώρο η γυναίκα του αγοράζει τσάντες αξιας 30-80.000€ και λέει στον κόσμο που πεινάει δεν χρειαζεται να τρωτε καθε μερα
    Πήγαινε στον Ερντογάν να πεθάνεις καθαυτός
    ΨΕΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η τήρηση αυτών των απλοϊκών μέτρων ήταν χρήσιμη όταν δεν είχαμε Εμβόλια αρκετά για κάθε πολίτη
    Τώρα ηλίθιε ΨΕΚ ξαναγύρισαν στα αρχικά μέτρα γιατί ηλίθιοι ΨΕΚ ΑΡΝΗΤΈΣ όλο αυτό το διάστημα επάρκειας εμβολίων δεν πήγατε να κάνατε Όχι μόνο την πρώτη αλλά και την δεύτερη και να έχουμε πιάσει 90-95% εμβολιασμενων που θα κάναμε την Τρίτη δόση όπως πλέον θα κάνουμε κάθε 4-6 μήνες ανάλογα Πότε θα πεθάνουν οι ΨΕΚ
    Ή μάσκα αποστάσεις θα γινουν Μόνιμα μέτρα γιατί οι ΑΡΝΗΤΈΣ Ψεκ καλεργουν άλλες μεταλλάξεις
    Ξαναγυρισαμε στην κατοχή και την Φυματίωση που θρριζε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα ήθελα να μου πεις εκτός από ηλίθιος Ψεκ τι σε αποτρέπει να κάνεις το Εμβόλιο αν μπορείς να εξηγήσεις ποσό ηλίθιος εισαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα απαντήσω αργότερα έχω τώρα άλλες δουλειές, να το ξανακάνεις το εμβόλιο και να το βάλεις εκεί που ξέρεις, να το βάλεις στον κώλο σου.

      Διαγραφή
  6. Τι να απαντήσεις που ότι βρεις χρήσιμο για να το δώσεις στο αποπατο σου το χώνεις
    Το Εμβόλιο είναι μηδαμινό για σε ικανοποιήσει
    Σου εύχομαι να ζήσεις Όλο τον δρόμο άρρωστος ανεμβολιαστους και να ψοφήσει αργά και βασανιστικά παλιό αδερφαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου