Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Toyota Corolla

Το δημοφιλές μικρομεσαίο της Toyota αποκτά ακόμα πιο σύγχρονο χαρακτήρα, τόσο στο πεδίο της εμφάνισης, όσο και της συνδεσιμότητας. Ντεμπούτο και για μια νέα έκδοση.Ακόμα πιο ελκυστική γίνεται η Toyota Corolla, η οποία πλέον φέρει αύρα ανανέωσης. Οι άνθρωποι της ιαπωνικής εταιρείας ενίσχυσαν τη συνδεσιμότητα του δημοφιλούς μικρομεσαίου μοντέλου, διεύρυναν τις επιλογές εξατομίκευσης και εισήγαγαν μια επετειακή έκδοση.

Ειδικότερα, οι ανώτερες εκδόσεις εξοπλισμού της Corolla θα ενσωματώνουν το τελευταίας γενιάς σύστημα πολυμέσων της Toyota, προσφέροντας στον οδηγό περισσότερες δυνατότητες, αλλά και μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση. Πρόκειται για τις εξής:

– Hatchback Hybrid: Style, Black Edition & GR SPORT
– Touring Sport: Lounge
– Sedan: Style, Lounge

Όπως ανακοινώνει η εταιρεία, το νέο σύστημα infotainment θα έχει μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ και θα «τρέχει» 2,4 φορές γρηγορότερα από το υπάρχον. Αυτό αναμένεται να επιβεβαιωθεί και από τους οδηγούς, που θα δουν ταχύτερη απόκριση στις εντολές τους.



Ο έλεγχος θα γίνεται μέσω μιας οθόνης αφής 8,0” που προσφέρει πλοήγηση βασισμένη σε cloud για συνεχή ενημέρωση του χρήστη σχετικά με την κίνηση στους δρόμους.

Όλα τα δεδομένα και οι πληροφορίες μεταφέρονται μέσω της μονάδας επικοινωνίας δεδομένων (DCM) του Corolla, ώστε να μη χρειάζεται σύζευξη/σύνδεση τηλεφώνου (pairing) και να μην επισύρονται πρόσθετα κόστη δεδομένων.

Μια νέα «φωνητική βοηθός» θα προσφέρει περισσότερη διευκόλυνση στον οδηγό. Μέσω φωνητικών εντολών ο τελευταίος θα μπορεί να ελέγξει το σύστημα πολυμέσων, αλλά και να σημάνει –μεταξύ άλλων- το άνοιγμα ή το κλείσιμο των παραθύρων.

Οι αναβαθμίσεις του λογισμικού θα γίνονται over-the-air, την ίδια ώρα που τα σύστημα infotainment είναι συμβατό με Apple CarPlay (ασύρματα) και Android Auto (ενσύρματα).



Νέα χρώματα και σχέδια ζαντών
Πέρα από την ψηφιακή αναβάθμιση, η Corolla διαθέτει μια εμπλουτισμένη χρωματική παλέτα, με τις επιλογές White Pearl και Silver Metallic. Αυτές είναι διαθέσιμες και σε bi-tone εκδόσεις τόσο για το hatchback όσο και το station αμάξωμα.

Παραπονεμένο δεν μένει ούτε το sedan στην έκδοση Style, με την εμφάνισή του να αναβαθμίζεται μέσω της προσθήκης νέων ζαντών αλουμινίου 17” και 10 ακτινών.
Αλλαγές στις επιμέρους εκδόσεις:

Active Plus: Νέα, μεγαλύτερη ζάντα αλουμινίου 17″ machined face
GR Sport: Ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου, μπλε ατμοσφαιρικός φωτισμός και ηλεκτροχρωματικός καθρέπτης.



Ειδική έκδοση: TREK Special Edition
Η Toyota ενισχύει τους δεσμούς της με την εταιρεία κατασκευής ποδηλάτων TREK, προσφέροντας τη νέα έκδοση TREK Special Edition, η οποία αφορά την υπάρχουσα Corolla Trek Touring Sports.

Αυτή είναι διαθέσιμη αποκλειστικά με την υβριδική έκδοση με τον 2λιτρο κινητήρα και διακρίνεται για την πιο δυναμική εξωτερική της εμφάνιση, την αυξημένη απόσταση από το έδαφος (+20 χλστ) και την περιμετρική προστασία για πιο εύκολες αποδράσεις στην εξοχή.

Η Trek Special Edition εισάγει νέες ζάντες αλουμινίου 18”, χρωμιωμένα πλαίσια στα παράθυρα, μαύρες δερμάτινες επενδύσεις στα καθίσματα, χερούλια για το εσωτερικό των θυρών σε χρώμα piano black, αλλά και χρωμιωμένες λωρίδες στο ταμπλό και τις μπροστινές πόρτες.

Οι κινητήρες δεν φέρουν αλλαγές, με την γκάμα να περιλαμβάνει έναν ατμοσφαιρικό 1.200αρη των 116 PS και δύο υβριδικούς 1.800 κ.εκ. και 2.000 κ.εκ. απόδοσης 122 και 180 PS αντίστοιχα.

Οι προπαραγγελίες για τη φρεσκαρισμένη Corolla θα αρχίσουν στο τέλος Νοεμβρίου, με τις πρώτες παραδόσεις στη χώρα μας να ξεκινούν στις αρχές του έτους.

Η έκδοση hatchback θα προσφέρεται στην ελληνική αγορά σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή, από 17.600 ευρώ, η sedan από 17.270 και η Touring Sports από 22.410.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου