Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Maserati Grecale

Λίγους μήνες ακόμα υπομονή θα χρειαστεί να κάνουν οι φίλοι της Maserati ωσότου συστηθούν με το δεύτερο SUV της ιταλικής εταιρείας, την Grecale. Τα αρχικά πλάνα της ιστορικής ιταλικής φίρμας ήταν να κάνει την επίσημη αποκάλυψη στις 16 Νοεμβρίου, αλλά οι χρονικές συγκυρίες (έλλειψη ημιαγωγών) ανέβαλλαν την πρεμιέρα.

Πλέον, όλοι περιμένουμε μέχρι την Άνοιξη του 2022, όταν και θα ενημερωθούμε πλήρως για τις τεχνικές προδιαγραφές και τη σχεδιαστική γλώσσα που θα εφαρμοστεί στο compact SUV. Η Maserati, ωστόσο, φαίνεται πως δεν έχει καταφέρει να αποκρύψει κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες της Grecale, οι οποίες αφορούν τα μηχανικά της μέρη.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, το αυτοκίνητο θα ενσωματώνει έναν 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2.000 κ.εκ. με ηλεκτρικό supercharger (e-Booster) και ήπια υβριδική τεχνολογία. Ουσιαστικά πρόκειται για την ίδια μονάδα κίνησης με την Ghibli και τη Levante Hybrid, αλλά η ισχύς της θα είναι μειωμένη στους 300 PS (από 330), με τη ροπή να διατηρείται στα 450 Nm.









Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η επιτάχυνση της Grecale στα πρώτα 100 χλμ./ώρα θα έρχεται σε 5,6 δλ. με την τελική να φτάνει τα 240 χλμ./ώρα.

Για τους λάτρεις των ακόμα πιο εκρηκτικών επιδόσεων θα υπάρχει και μία τροποποιημένη εκδοχή του 3λιτρου twin-turbo V6 της πανίσχυρης Maserati MC20, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστές οι τιμές του. Στην MC20, ωστόσο, αποδίδονται 630 PS/730 Nm, με την ολοκλήρωση του σπριντ 0-100 χλμ./ώρα να αποτελεί υπόθεση 3,0 δλ.



Αμφότερα πάντως τα μοτέρ θα συνδυάζονται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, αλλά και σύστημα τετρακίνησης (με έμφαση στη μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς) που θα φέρει την υπογραφή της Alfa Romeo.

Τέλος, στα σκαριά βρίσκεται και μια αμιγώς ηλεκτρική Grecale, η οποία θα παρουσιαστεί λίγο μετά τις συμβατικές εκδόσεις του μοντέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου