Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

«Κόλαση ο πλανήτης» με την Κλιματική αλλαγή - Ποιά είναι η λύση;

«Καθώς ξεκινάμε αυτό το πολυαναμενόμενο συνέδριο για το κλίμα, εξακολουθούμε  να οδεύουμε προς την κλιματική καταστροφή. Οι νέοι το ξέρουν. Κάθε χώρα το βλέπει. Τα μικρά αναπτυσσόμενα κράτη-και άλλα ευάλωτα- το ζουν ήδη. Για αυτούς, η αποτυχία δεν είναι επιλογή. Η αποτυχία είναι θανατική ποινή……Σκάβουμε τους λάκκους μας, μέσω της κλιματικής αλλαγής και της βάναυσης στάσης μας στη βιοποικιλότητα»! («Πρώτο Θέμα» 1/11/2021)

Αυτές οι δηλώσεις, οι οποίες πραγματικά σοκάρουν, αλλά παράλληλα αφυπνίζουν κάθε λογικά σκεπτόμενο άτομο. Ακούστηκαν  από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Γκουντέρες, καθώς και από άλλους ηγέτες κρατών, στην πρόσφατη 26η Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στην Γλασκώβη. 

Χωρίς αμφιβολία, τα όσα τραγικά βιώνει η ανθρωπότητα, τόσο από πλευράς της πανδημίας COVID 19, όσο και από πλευράς ακραίων καταστροφικών καιρικών φαινομένων, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα τρομερής ανασφάλειας σε ολόκληρο τον πλανήτη!

Μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες που χτύπησαν την χώρα μας, καθώς και άλλες χώρες, τα σχόλια μιας Αθηναϊκής εφημερίδας απηχούν τα αισθήματα όλων μας:

«Καμένα σπίτια, κατεστραμμένες περιουσίες, χιλιάδες απεγνωσμένοι άνθρωποι στους δρόμους, εκκενώσεις ολόκληρων περιοχών, συνθέτουν το πρωτόγνωρο και πέρα από κάθε φαντασία σκηνικό μιας σύγχρονης τραγωδίας»!

Πόσο αληθινά αποδεικνύονται στις ημέρες μας, τα όσα «προφήτεψε» ο Νομπελίστας Ατομικός Επιστήμονας Χάρολντ Γιουρέϊ, ο οποίος δήλωσε τα εξής, λίγους μήνες μετά την ρίψη της πρώτης πυρηνικής βόμβας στη Χιροσίμα το 1945:

«Θα τρώμε με φόβο, θα κοιμόμαστε με φόβο, θα ζούμε με φόβο, και θα πεθαίνουμε με φόβο»!

Είναι πλέον  ολοφάνερο, ότι η ανθρωπότητα χρειάζεται απελπισμένα έναν καλύτερο κόσμο!
Ένα κόσμο στον οποίο θα υπάρχει τέλεια υγεία, πραγματική ασφάλεια, άφθονη τροφή για όλους, υγιές φυσικό περιβάλλον, δικαιοσύνη για όλους, και αληθινή, παγκόσμια ειρήνη!

Εντούτοις, εγείρονται κάποια σημαντικά ερωτήματα, όπως:

  • Τι εννοούμε όταν μιλάμε για έναν καλύτερο κόσμο; 
  • Τι θα συμβεί στον κόσμο στον οποίο ζούμε τώρα;
  • Τι μπορούμε να κάνουμε για να ζήσουμε σε έναν καλύτερο κόσμο;

 Σε αυτά τα σοβαρά ερωτήματα δίνει απαντήσεις το ειδικό τεύχος της Σκοπιάς. Θα διανεμηθεί, στα πλαίσια μιας παγκόσμιας ενημερωτικής εκστρατείας από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, στη διάρκεια του Νοεμβρίου και έχει τίτλο:

«Πλησιάζει Ένας Καλύτερος Κόσμος»

Αυτό το τεύχος της Σκοπιάς, δίνει παρηγορητικές και ικανοποιητικές απαντήσεις σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα, βασισμένες στην Αγία Γραφή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου