Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Βγήκε η θάλασσα στον δρόμο στην Πάτρα - Στον… αέρα πτέρυγα δημοτικού σχολείου στην Άρτα

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την Πρέβεζα - Η κακοκαιρία έβγαλε τις βάρκες στον δρόμο στο Μεσολόγγι - Στεριά και θάλασσα έγιναν ένα στη ΛήμνοΕικόνες καταστροφής καταγράφονται στον παραλιακό δρόμο Πατρών - Πύργου, όπου λόγω της κακοκαιρίας η θάλασσα έχει βγει κυριολεκτικά στη στεριά και έχει πλημμυρίσει τα πάντα.
Τις τελευταίες ημέρες η Δυτική Πελοπόννησος έχει πληγεί από τις έντονες βροχοπτώσεις, ενώ οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν έχουν φέρει τη θάλασσα στο δρόμο, με το νερό να ξεπερνά το μισό μέτρο.






Από την πλαζ μέχρι και την Παραλία Πατρών και τα Βραχνέικα, η παραλιακή λεωφόρος σε πολλά σημεία της έχει βυθιστεί κάτω από το νερό ή τα φερτά υλικά που «ξέβρασε» το κύμα.

Ένα ζευγάρι απεγκλώβισαν από αυτοκίνητο εργαζόμενοι του δήμου στην περιοχή του Ρίου. Σύμφωνα με τον δήμο, εργαζόμενοι εντόπισαν το αυτοκίνητο στον παραλιακό δρόμο του Ρίου, όπου είχε παγιδευτεί από τα νερά.

Εν τω μεταξύ, εκτός από τις παραλιακές περιοχές των Ιτεών και του Ακταίου, προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας καταγράφονται και στις περιοχές του Ρίου, των Αραχωβιτίκων και της πλαζ της Αγυιάς.



Η θάλασσα έχει καλύψει τα πάντα με το νερό να έχει μπει μέσα σε πάρα πολλά καταστήματα και σπίτια της περιοχής, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές.

Επί ποδός βρίσκονται συνεργεία του Δήμου, τα οποία προσπαθούν να ανοίξουν αυλάκια ώστε να απομακρυνθεί το νερό.

Feryy boat βγήκε εκτός θάλασσας στο Ακταίο.
Άρτα: Στον… αέρα πτέρυγα δημοτικού σχολείου

Στον… αέρα βρίσκεται μια πτέρυγα του 9ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας, μετά την υποχώρηση του στηθαίου στήριξης, η οποία, σύμφωνα με τον Δήμο, οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Έτσι, με απόφαση του Δήμου Αρταίων και ύστερα από σχετική συνεννόηση με την Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, αποφασίστηκε από την Τρίτη 30 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, να παραμείνουν κλειστά το 9ο Δημοτικό σχολείο και το 11ο Νηπιαγωγείο Άρτας, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά στο τοιχίο ώστε να μην εγκυμονεί κανένα κίνδυνο για παιδιά και εκπαιδευτικούς. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων από το πρωί ο εργολάβος θα βρίσκεται στο σημείο, υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας, και θα ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάστασή του τοιχίου.




Τα μαθήματα το διάστημα αυτό θα γίνουν με την διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, κατόπιν ενημέρωσης των μαθητών από τις σχολικές τους μονάδες.




«Η καθίζηση του εδάφους στο πίσω μέρος του σχολείου είναι πρόβλημα τουλάχιστον πέντε ετών… Και βεβαίως, παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες, τα έγγραφα των εκάστοτε διευθυντών του σχολείου, ποτέ δεν τέθηκε θέμα σε Δημοτικό Συμβούλιο», σχολιάζει η επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Αρταίων, Τζένη Ταπραντζή.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή της Άρτας, οι υπηρεσίες του Δήμου έχοντας προετοιμαστεί για αυτό το ενδεχόμενο, είχαν ξεκινήσει με την διαδικασία του κατεπείγοντος τις ενέργειες για την αποκατάστασή του πριν αυτό καταπέσει από τη βροχή.

Σήμερα Τρίτη, ο εργολάβος βρίσκεται ήδη στο σημείο και υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, και θα ξεκινήσουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάστασή του τοιχίου.

Λήμνος: Στεριά και θάλασσα έγιναν ένα

Τη θάλασσα στη στεριά κατάφερε να βγάλει ο ισχυρός άνεμος, που τις τελευταίες ώρες πνέει στη Λήμνο. Στην πρωτεύουσα Μύρινα, ζημιές προκλήθηκαν σε παραθαλάσσιες περιοχές, όπως το παλιό λιμάνι και ο Ρωμέικος Γιαλός.

Ο άνεμος που τις πρωινές ώρες έπνεε στα 9 μποφόρ προκάλεσε μεγάλο κυματισμό. Στο παλιό λιμάνι, μετακινήθηκε ένα κοντέινερ που είχε τοποθετηθεί πρόσφατα.



Πρέβεζα: Ανεμοστρόβιλος σάρωσε τα πάντα

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος που σάρωσε την Πρέβεζα. Οι θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα στο εθνικό δίκτυο και σε επαρχιακές οδούς σύμφωνα με το prevezanews.gr.



Λίγο πριν το μεσημέρι χθες (29.11) σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων στην Εθνική Οδό Πρέβεζας Ηγουμενίτσας στο ύψος της Καστροσυκιάς με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία. Η θάλασσα στην ακτογραμμή της Πρέβεζας έφτασε έως τον δρόμο.

Στην Καστροσυκιά ο ανεμοστρόβιλος έπληξε μία ταβέρνα προκαλώντας σοβαρές ζημιές. Ξηλώθηκαν πέργκολες, έσπασαν τραπεζοκαθίσματα, ξεριζώθηκαν δύο μεγάλα δέντρα, ενώ η σκεπή από το αίθριο «πέταξε» 200 μέτρα μακριά.

Μεσολόγγι: Η κακοκαιρία έβγαλε τις βάρκες στον δρόμο

Πολλά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στη χώρα από το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε αρκετές περιοχές κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Ενδεικτικές της σφοδρότητάς της, αλλά και των δυνατών ανέμων είναι οι εικόνες που έρχονται από το Μεσολόγγι.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Δευτέρας, από τα ορμητικά νερά και τους θυελλώδεις ανέμους, αρκετές βάρκες βγήκαν στη στεριά.

Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω των ισχυρών ανέμων που φτάνουν τα 9 μποφόρ

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σήμερα σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν στα πελάγη τοπικά στα 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά τα 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση αργότερα.

Τα δρομολόγια για νησιά του Αργοσαρωνικού εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθεί το πρωϊνό δρομολόγιο του «Blue Star Delos» στις 7:25 για Πάρο, Νάξο, Ιο Θήρα και στις 7:30 του «Blue Star Paros» για Σύρο, Τήνο, Μύκονο.

Από τη Ραφήνα δεν θα εκτελεστεί το πρωινό δρομολόγιο για Ανδρο, Τήνο Μύκονο, ενώ από το λιμάνι του Λαυρίου με ημερολογιακή εγγραφή του πλοιάρχου δεν θα εκτελεστεί το δρομολόγιο για Κέα.

Χθες βράδυ, επίσης, δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων για Ηράκλειο και Χανιά.

Κλειστή είναι σήμερα η γραμμή Καβάλα-Πρίνου Θάσου, ενώ στην Κέρκυρα τα δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Ηγουμενίτσα Λευκίμμη, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις που μπορεί να υπάρξουν στα δρομολόγια των πλοίων λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Χιόνισε στην Πίνδο

Χιόνια σκέπασαν στη διάρκεια της νύχτας την Πίνδο, με το ύψος του χιονιού να κυμαίνεται από τρία έως δέκα εκατοστά. Εννιά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, σύμφωνα με όσα τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ρίχνουν αλάτι για να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι για τις μετακινήσεις, ενώ ο ίδιος συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κινούνται σε αυτές τις περιοχές που σημειώθηκε χιονόπτωση.

Οι καταπτώσεις βράχων λόγω των έντονων βροχοπτώσεων συνεχίζονται, με τους ποταμούς να είναι σημαντικά «φουσκωμένοι».

Η όλη κατάσταση, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη είναι ελεγχόμενη, καθώς σήμερα τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν.

Χιόνια στα ορεινά της Καρδίτσας

Χιονοπτώσεις, σε υψόμετρο 1000 μέτρων περίπου, στην περιοχή της Αργιθέας σημειώθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας στη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνου Νούσιου.

Έξι μηχανήματα της Π.Ε. επιχειρούν για να μην υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις. Το ύψος του χιονιού σύμφωνα με τον κ. Νούσιο φτάνει τα 20 εκατοστά. Η εικόνα που παρουσιάζουν τα ποτάμια μετά τις έντονες βροχοπτώσεις είναι ελεγχόμενη, σύμφωνα με τον ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου