Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Συνέδριο τουρκικής νεολαίας: Συνθήματα για νησιά και… «Αρχιστράτηγο» Ερντογάν

 Μίλησε και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Τουρκικής Νεολαίας (TUGVA) Μπιλάλ Ερντογάν, γιος του Τούρκου προέδρου - Δεν συμμετείχε καμία γυναικά Μέσα σε κλίμα παροξυσμού νεολαίοι του Ιδρύματος Τουρκικής Νεολαίας (TUGVA), φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Ταγίπ Ερντογάν με αναφορές σε χώρες και περιοχές που έχει βάλει στο στόχαστρο η νεοοθωμανική πολιτική της Άγκυρας.
Από το Ιντλίμπ, το Κασμίρ, την Λιβύη και την Υεμένη έως τα … «νησιά», εννοώντας βεβαίως τα νησιά του Αιγαίου. Στη διάρκεια ομιλίας του Μπιλάλ Ερντογάν, γιο του Τούρκου προέδρου, οι νεολαίοι σύνεδροι εκστασιασμένοι φώναξαν συνθήματα κραυγάζοντας με παραλλαγές -στα λόγια- τον όρκο των Τούρκων κομάντο, επαναλαμβάνοντας όσα έλεγε νωρίτερα ο υποβολέας τους: «Είμαστε παντού και πάντοτε. Είμαστε στο Αρακάν … Στην Ιντλίμπ … Στο Κασμίρ … Στην Λιβύη … Στην Υεμένη (…) Είμαστε στα νησιά … Στα νησιά, στα νησιά, στα νησιά».











Το περιστατικό καυτηρίασε έντονα η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Cumhuriyet, που δημοσιοποίησε και το προκλητικό βίντεο, με τίτλο: «Στο φως το βίντεο της "ορκωμοσίας" της TUGVA. Ενώ ήταν στο βήμα ο Μπιλάλ Ερντογάν ορκίστηκαν οι "στρατιώτες" της TUGVA».

Το Ίδρυμα Τουρκικής Νεολαίας έχει πρόεδρο τον Μπιλάλ Ερντογάν και αποτελείται από σπουδαστές μ΄ έδρα την Κωνσταντινούπολη. Για την ιστορία, από τους 571 νεολαίους-συνέδρους δεν συμμετείχε ούτε μία γυναίκα. Αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ μιλούν για «στρατευμένη» νεολαία, στο πλευρό του Ερντογάν και της κυβέρνησής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου