Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Αθώοι οι ορκωτοί λογιστές για το σκάνδαλο Παπαγεωργόπουλου στο δήμο Θεσσαλονίκης



Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης οι ορκωτοί ελεγκτές οι οποίοι ήλεγχαν τις οικονομικές καταστάσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης επί δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου.
Οι κατηγορίες ήταν βαρύτατες και μάλιστα για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση κακουργηματικής μορφής εις βάρος του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη χρονική περίοδο 2002-2009.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι ανήκαν σε ανώνυμες εταιρείες ορκωτών λογιστών, ορίστηκαν να κάνουν ελέγχους στα οικονομικά στοιχεία του δήμου Θεσσαλονίκης, τη χρονική περίοδο 2002- 2009. Στις απολογίες τους αρνήθηκαν την κατηγορία. «Εμείς ελέγχουμε τα στοιχεία που μας προσκομίζουν. Δεν είμαστε ΣΔΟΕ για να ανοίγουμε συρτάρια…», ανέφερε μια από τους κατηγορούμενους. Ένας άλλος κατηγορούμενος επισήμανε πως σε πιστοποιητικό ελέγχου για τη χρήση του 2008, ο ίδιος σημείωσε ότι δεν προσκομίστηκαν σχετικά παραστατικά. «Δεν αξιολόγησαν όμως αυτό το εύρημα», είπε.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων ορκωτών ελεγκτών Αλέξανδρος Στρίμπερης έκανε μετά την αθώωσή τους την ακόλουθη δήλωση: « Η Δικαιοσύνη με τη σημερινή της απόφαση απήλλαξε ορθά τους ορκωτούς ελεγκτές που άδικα ταλαιπωρήθηκαν για αρκετά χρόνια, γιατί το πρόβλημα των ατασθαλιών στο συγκεκριμένο Δήμο δεν προέκυψε από τους ελέγχους των οικονομικών καταστάσεων των ορκωτών ελεγκτών την περίοδο 2002-2009, αλλά από τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου και από μεθοδεύσεις μεμονωμένων υπηρεσιακών οργάνων του Δήμου Θεσσαλονίκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου