Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Επικίνδυνος συνωστισμός από μετανάστες σε πλατείες στην Αττική -φωτος


Συνωστισμός παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στις πλατείες από μετανάστες και διακινητές/χρήστες ναρκωτικων ουσιών, οι οποίοι δεν τηρούν κανένα μετρο και καμία
απόσταση ασφαλειας λόγω του κορωνοϊού. Πολλά κεντρικά σημεία της πρωτευουσας, τα οποία τα τελευταία χρόνο έχουν μετατραπεί σε «γκέτο» θυμίζουν πλέον και «υγειονομικές βόμβες» μιας και δεν υπάρχει κανένα μετρο προφύλαξης!

Είναι χαρακτηριστικό πως στην πλατεία Βικτωριας συγκεντρώνονται ακόμη και σήμερα οικογενειες. Παράλληλα σε πολλές περιοχές όπως ο Άγιος Παντελεημονας, η πλατεία Αμερικής και η Πλατεία Θεάτρου συγκεντρώνονται, ο ένας δίπλα στον άλλον, αρκετοί μετανάστες και κυρίως χρήστες και διακινητεσ ναρκωτικων. Όπως καταγγέλουν κάτοικοι τα συγκεκριμένα σημεία είναι «υγειονομικές βόμβες» γιατί οι χρήστες δεν τηρούν κανένα μετρο προστασίας για τον κορωνοιο και βρίσκονται ο ένας κοντά στον άλλον για αρκετες ώρες.

«Σκεφτείτε αν κάποιος από αυτούς τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα βγουν θετικοί στον κορωνοϊό. Είναι δίπλα στα σπίτια μας και τις γειτονιές μας. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη. Όταν εμφανίζεται η αστυνομια διαλύονται για λίγο και μετά επιστρέφουν στα ίδια σημεία σαν να μην συνέβη το παραμικρο», δηλώνει στο protothema.gr κάτοικος της Αθηνας, ο οποιος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Για τους χρήστες και διακινητές, όπως καταγγέλεται, δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη όσον αφορά το κομμάτι της δημόσιας υγείας και ασφαλειας, τη στιγμή που τα μέτρα τα οποία έχουν επιβληθεί στην Αττική είναι αρκετά αυστηρά. Σε πολλές περιπτωσεις οι αλλοδαποί ανάβουν και φωτιές τις βραδινές ώρες για να ζεσταθούν καθώς η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει.

«Οι μέθοδοι που επέλεξε η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το συνωστισμό στην Αθήνα είναι σε λάθος κατεύθυνση. Τα περισσότερα καταστήματα-πλην όσων αποδεδειγμένα συγκεντρώνουν κόσμο-θα έπρεπε να είναι ανοιχτά και μετά τις 12 το βράδυ και συνεχείς ανθρώπινες παρεμβάσεις να γίνονται στα σημεία που συνωστίζονται χρήστες ουσιών, αλλοδαποί και άλλες ευπαθείς ομάδες», δήλωσε στο protothema.gr ο δημοτικός σύμβουλος της Αθηνας, Γιώργος Αποστολόπουλος και συνέχισε: «Τι να πει όμως κανείς όταν δεν έχει λυθεί ακόμα το θέμα των λεωφορείων, των σχολείων και των υποδομών στα νοσοκομεία; Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου