Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Οργή Μπολσονάρου κατά Μπάιντεν: Δεν αποδεχόμαστε δειλές απειλές για τον Αμαζόνιο


Την οργή του για τον Τζο Μπάιντεν εξέφρασε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, μετά τη χθεσινή πρόταση του Αμερικανού υποψηφίου των Δημοκρατικών,
για παγκόσμια προσπάθεια προκειμένου να προσφερθούν 20 δισεκατομμύρια δολάρια στη Βραζιλία για να τερματίσει την αποψίλωση του Αμαζονίου ειδάλλως να αντιμετωπίσει «οικονομικές συνέπειες».
Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, που δεν έχει κρύψει τον θαυμασμό του για τον Ντόναλντ Τραμπ, έγραψε στο Facebook ότι ερμηνεύει το σχόλιο του Μπάιντεν κατά τη διάρκεια του προεδρικού ντιμπέιτ χθες το βράδυ ως μια απειλή για οικονομικές κυρώσεις, εάν η Βραζιλία δεν αποδεχθεί την προσφορά.
Ο Μπολσονάρου έγραψε στα πορτογαλικά και τα αγγλικά ότι δεν αποδέχεται «δωροδοκίες» ή «δειλές απειλές».
Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος είπε, επίσης, ότι η Βραζιλία έχει αναλάβει δράση για την αποψίλωση και επαναβεβαίωσε πως θεωρεί το ενδιαφέρον άλλων χωρών για τον Αμαζόνιο ως οικονομικά υποκινούμενο και μια απόπειρα να υπονομεύσουν την κυριαρχία της Βραζιλίας.
«Η απληστία ορισμένων χωρών προς τον Αμαζόνιο είναι κάτι το ευρέως γνωστό», τόνισε ο Μπολσονάρου.
«Εντούτοις, η σαφής επίδειξη αυτή της απληστίας από κάποιον που είναι υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο της χώρας του είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη της περιφρόνησης για την εγκάρδια και αποδοτική συνύπαρξη μεταξύ δύο κυρίαρχων κρατών».

Η πρόταση του Μπάιντεν για τον Αμαζόνιο
Στο χθεσινό ντιμπέιτ, ο Μπάιντεν είπε ότι η Βραζιλία αποτελεί παράδειγμα του πώς ο Τραμπ «δεν έχει καμία σχέση με την εξωτερική πολιτική».«Το τροπικά δάση της Βραζιλίας καταστρέφονται», ανέφερε ο Μπάιντεν.
«Εγώ θα… επιβεβαίωνα ότι θα συγκεντρώναμε τις χώρες του κόσμου για να βρουν 20 δισεκατομμύρια δολάρια και να πουν: «Ορίστε 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Σταματήστε να καταστρέφετε το δάσος. Κι αν δεν το κάνετε, θα έχετε σημαντικές οικονομικές συνέπειες».

Ο Μπολσονάρου ολοκλήρωσε την ανάρτησή του, στην αγγλική γλώσσα, απευθυνόμενος στον Τζο Μπάιντεν αλλά με λάθος όνομα.
«Τι ντροπή, κύριε Τζον Μπάιντεν! Τι ντροπή!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου