Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν έδωσε στη δημοσιότητα τις φορολογικές δηλώσεις του

Σε ρελάνς προχώρησε ο Τζο Μπάιντεν, λίγες ώρες πριν το τηλεοπτικό του debate με τον Ντόναλντ Τραμπ, που διεξάγεται στον απόηχο των αποκαλύψεων των New York Times για τις φορολογικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου.
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών έδωσε στη δημοσιότητα τις φορολογικές δηλώσεις του για το 2019 και το επιτελείο του κάλεσε τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του να πράξει το ίδιο. Δύο ημέρες νωρίτερα, οι New York Times αποκάλυψαν ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος πλήρωσε μόλις 750 δολάρια σε ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος το 2016 και το 2017 – και τίποτα στα 10 από τα 15 προηγούμενα χρόνια.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έδωσε στη δημοσιότητα ο Μπάιντεν, ο ίδιος και η σύζυγός του Τζιλ πλήρωσαν περισσότερα από 346.000 δολάρια σε ομοσπονδιακούς και άλλους φόρους το 2019, έχοντας δηλώσει εισόδημα περίπου 985.000 δολαρίων. Στη συνέχεια ζήτησαν επιστροφή περίπου 47.000 δολαρίων λόγω υπερβολικής φορολόγησης.

«Κύριε πρόεδρε, δώστε τις δικές σας φορολογικές δηλώσεις ή βουλώστε το»


Σήμερα δόθηκαν επίσης στη δημοσιότητα οι φορολογικές δηλώσεις της Κάμαλα Χάρις, της υποψήφιας αντιπροέδρου των Δημοκρατικών.

«Πρόκειται για ιστορικό επίπεδο διαφάνειας που αποσκοπεί να ανακτήσουν οι Αμερικανοί την εμπιστοσύνη τους για άλλη μια φορά στο ότι οι ηγέτες τους θα φροντίζουν για τον λαό και όχι για τα δικά τους κέρδη», είπε στους δημοσιογράφους η Κέιτ Μπέντινγκφιλντ, η υποδιευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν. «Κύριε πρόεδρε, δώστε τις δικές σας φορολογικές δηλώσεις ή βουλώστε το», πρόσθεσε.

Οι αναποφάσιστοι στο επίκεντρο της τηλεμαχίας



Καθώς ένα εκατομμύριο Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει και ο χρόνος τελειώνει για να αλλάξουν άποψη ή να επηρεαστούν οι αναποφάσιστοι, το διακύβευμα είναι τεράστιο σ’ αυτήν την πρώτη τηλεμαχία, πέντε εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Η τηλεμαχία, η πρώτη από τις τρεις συνολικά, θα διαρκέσει 90 λεπτά και θα φιλοξενηθεί στο Πανεπιστήμιο Κέις Γουέστερν Ριζέρβ του Κλίβελαντ. Τραμπ και Μπάιντεν θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για μια σειρά θεμάτων, από την πανδημία του νέου κορωνοϊού, μέχρι τον διορισμό της συντηρητικής δικαστού Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ στο Ανώτατο Δικαστήριο και τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις για φυλετική δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου