Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

BMW 4 Cabrio


Με το λανσάρισμα να είναι προγραμματισμένο για τον Μάρτιο του 2021, η μάρκα από το Μόναχο, «ντύνει» το τετραθέσιο μοντέλο με μια σειρά στοιχείων που ενσαρκώνουν την
«ελευθερία» οδήγησης, χωρίς, ωστόσο, να αποκλίνει από την τρέχουσα σχεδιαστική της γλώσσα.
Το καπό φέρει εξίσου επιθετική σχεδίαση με την coupe, για την οποία φροντίζουν οι κάθετες γραμμές στα άκρα, ενώ συναντάται και η χαρακτηριστική μάσκα της BMW.

Το μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα CLAR και έχει επιστρατευτεί μια μαλακή οροφή, 40% ελαφρύτερη από την αντίστοιχη του απερχόμενου μοντέλου, σε μαύρο χρώμα ή προαιρετικά σε Anthracite Silver. Ως στάνταρ διατίθενται οι αιχμηροί και ιδιαίτερα λεπτοί LED κεντρικοί προβολείς, ενώ δύναται να επιλεχθούν και τα φώτα τεχνολογίας Laserlight της μάρκας.

Οι επιδόσεις της BMW Σειράς 4 cabrio εκτοξεύονται χάρη στην ιδιαίτερα στιβαρή κατασκευαστική δομή του αμαξώματος, το οποίο είναι διανθισμένο με ενισχυμένα πλευρικά προστατευτικά καθώς και από ένα διατμητικό πλαίσιο από αλουμινίου στο μπροστινό μέρος. Το κέντρο βάρους είναι άριστα κατανεμημένο (50:50) και η αεροδυναμική είναι βελτιωμένη.

Η γεωμετρία του πλαισίου αποβλέπει στην αύξηση της ευελιξίας, της ακρίβειας και στην απρόσκοπτη αξιοποίηση της ισχύς. Η ανάρτηση M Sport είναι ακόμα πιο «σκληρή» και συμπεριλαμβάνει -προαιρετικά – σπορ άμεσο σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητή υποβοήθηση. Χάρη στο τελευταίο, στους δρόμους με αλλεπάλληλες στροφές εξασφαλίζεται ταχεία απόκριση του αυτοκινήτου, ενώ στις ευθείες αυξάνεται η ευστάθεια.
Όπως πρεσβεύει η μάρκα, η “κάμπριο” εκδοχή της Σειράς 4 θα προσφέρεται τόσο για τις καθημερινές μετακινήσεις όσο και για μεγαλύτερα ταξίδια, για τα οποία έχουν μεριμνήσει οι μηχανικοί της BMW εξοπλίζοντας το μοντέλο με χώρο αποσκευών που αντιστοιχεί σε 300 λίτρα με την οροφή κατεβασμένη (80 περισσότερα από το απερχόμενο μοντέλο). Σε διαφορετική περίπτωση, η χωρητικότητα εκτοξεύεται στα 385 λίτρα.

Στην κορυφή της γκάμας κινητήρων εντοπίζεται η ιδιαίτερα επιθετική έκδοση BMW M440i xDrive Convertible, η οποία τροφοδοτείται από έναν 6κύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα των 374 ίππων, ενώ προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο 4κύλινδρων κινητήρων βενζίνης των 184 ίππων(BMW 420i Coupe) και 258 ίππων(BMW 430i Coupe), αλλά και ντίζελ (190 ίπποι). Μέσα στο 2021, θα διατεθούν ακόμη και δύο 6κύλινδρα σε σειρά μοτέρ πετρελαίου.

Ο 6κύλινδρος σε σειρά βενζινοκινητήρας, όπως και όλα τα ντίζελ μοτέρ επωφελούνται από το σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας (Mild hybrid), ενσωματώνοντας ένα 48βολο σύστημα το οποίο υποστηρίζει τον κινητήρα με επιπλέον 11 ίππους.



Για πρώτη φορά, το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Steptronic παρέχεται ως στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, με την γκάμα να εμπλουτίζεται με το 8τάχυτο Steptronic Sport με τη νέα λειτουργεία “Sprint” για δυναμική επιτάχυνση.

Η οθόνη για τις λειτουργίες του συστήματος infotainment (BMW Operating System 7) φέρει καινοτόμες λειτουργίες εξατομίκευσης περιεχομένου, ενώ συνορεύει με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10,25 ιντσών. Προαιρετικά διατίθεται και ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας των 12,3 ιντσών.

Έμφαση, τέλος, έχει δοθεί και στην υποβοήθηση οδήγησης μέσω της διεύρυνσης των συστημάτων. Αυτά που διατίθενται ως στάνταρ αφορούν τα Front Collision warning με αυτόματο φρενάρισμα, Lane Departure Warning με αυτόματη επαναφορά στη λωρίδα κυκλοφορίας, και σύστημα απεικόνισης των ορίων ταχύτητας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου