Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

10 εστιατόρια που γνωρίσαμε στο σινεμά

Ας είμαστε για λίγο ειλικρινείς: Δύσκολα θα συναντήσεις τον Ρίτσαρντ Γκιρ τυχαία, θα σε ερωτευτεί, θα σού δώσει κλειδί για το δωμάτιό του σε πολυτελές ξενοδοχείο, το πορτοφόλι
του και θα σε μεταμορφώσει από γυναίκα της νύχτας και του δρόμου σε κυρία της καλής κοινωνίας που τρώει εσκαργκοτ φορώντας τουαλέτα σε πανάκριβα εστιατόρια. Το Pretty Woman καλώς ή κακώς είναι προϊόν φαντασίας. Πολύ ωραία ταινία, δεν λέμε….αλλά ταινία. Ξέρεις όμως τι είναι -πολλές φορές- απόλυτα αληθινό στις κινηματογραφικές ταινίες; Τα εστιατόρια που δειπνούν οι αγαπημένοι μας ήρωες και πολύ συχνά εκτυλίσσονται μερικές από τις πιο καθοριστικές σκηνές. Να λοιπόν η ευκαιρία μας να πάρουμε λίγη από τη μαγεία των αγαπημένων μας ταινιών…



1.Pretty woman
To εντυπωσιακό εστιατόριο όπου η Βίβιαν εκτοξεύει άθελά της εσκαργότ στην άλλη άκρη της αίθουσας, υπάρχει στην πραγματικότητα και ονομάζεται Cicada. Μπορείς μάλιστα να κάνεις κράτηση για να δειπνήσεις στο ίδιο τραπέζι που καθόταν η Τζούλια Ρόμπερτς.
617 S Olive St, Los Angeles, CA 90014, Ηνωμένες Πολιτείες

2. Lost in translation
To lounge με την εντυπωσιακή θέα στο 52ο όροφο του Park Hyatt Tokyo είναι το μέρος όπου ο αναπάντεχος έρωτας του Μπομπ Χάρις και της Σάρλοτ ξεκίνησε. Ευτυχώς μπορούμε και εμείς να βγούμε εκεί ραντεβού και να ερωτευθούμε υπό τους ήχους της τζαζ μουσικής, έχοντας όλη την πόλη στο πιάτο.
西新宿3丁目7-1-2, 新宿区, 東京都 163-1055, Ιαπωνία



3. You’ ve got mail
Στο ρομαντικό cafe Lalo ο Τομ Χάνκς και η Μεγκ Ράιαν έκαναν τις πρώτες τους μακροσκελείς συζητήσεις όλο πάθος στην αγαπημένη ρομαντική κομεντί του τέλους της δεκαετίας του ’90. Μπορούμε και εμείς να το επισκεφθούμε και να θυμηθούμε τις σκηνές που οι δύο πρωταγωνιστές άρχισαν να ερωτεύονται, αφού η γεμάτη λαμπιόνια καφετέρια παραμένει ανοικτή στο Upper West Side.
201 W 83rd St, New York, NY 10024, Ηνωμένες Πολιτείες



4. Iron man 2
Εάν λαχταράς και εσύ ένα αφράτο, γλυκό donut μετά από ένα γερό ξενύχτι, όπως ο Τόνι Σταρκ στην ταινία, τότε σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθείς το αγαπημένο του μαγαζί, το Randy’s Donuts, για έναν καφέ και ένα γλυκάκι 24 ώρες το 24ωρο.
805 W Manchester Blvd, Inglewood, CA 90301, Ηνωμένες Πολιτείες



5. Top Gun
Mια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές της εν λόγω ταινίας λαμβάνει χώρα στο Kansas City Barbeque που βρίσκεται στο San Diego.
600 W Harbor Dr, San Diego, CA 92101, Ηνωμένες Πολιτείες

6. American Psycho
Mπορεί ο McDermott να “μάλωσε” τον Bateman που δεν παρήγγειλε hash browns, αλλά εμείς μπορούμε να μην κάνουμε το ίδιο λάθος όταν επισκεφθούμε το ίδιο ακριβώς steakhouse με το όνομα Smith & Wollensky στη Νέα Υόρκη.
797 3rd Ave, New York, NY 10022, Ηνωμένες Πολιτείες



7. Manhattan
Δεν μάς κάνει εντύπωση πoυ συναντάμε μια κλασική νεοϋορκέζικη πιτσαρία, σαν και αυτή του John’s, ως σκηνικό σε ταινία του Γούντι Άλεν. Αν και το μαγαζί ήταν είδη δημοφιλές, μετά την εμφάνισή του στις κινηματογραφικές οθόνες, η πελατεία του διπλασιάστηκε.
260 W. 44th Street, New York, NY 10036, Ηνωμένες Πολιτείες



8. Dazed and Confused
Μπορεί το χαμπουργκεράδικο Τop Notch Hamburgers να ήταν ήδη αγαπητό για τα μπιφτέκια και το τηγανητό του κοτόπουλο, ωστόσο χάρη στην ξεκαρδιστική σκηνή που έλαβε χώρα στο drive thru του με τον Μάθιου ΜακΚόναχι έγινε παγκοσμίως γνωστό.
7525 Burnet Rd, Austin, TX 78757

9. Wall street
Μπορεί το 21 club να είναι ούτως ή άλλως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά εστιατόρια της Νέας Υόρκης, ωστόσο η εμφάνισή του στην εν λόγω ταινία αποτελεί μέχρι σήμερα μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στην πολυετή ιστορία του.
21 W 52nd St, New York, NY 10019, Ηνωμένες Πολιτείες



10. Mystic Pizza
Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται να συναντήσουμε τη Τζούλια Ρόμπερτς πίσω από τον πάγκο του, ωστόσο μπορούμε να επισκεφθούμε την πιτσαρία Mystic Pizza από την ομώνυμη ταινία. Αν και τα γυρίσματα δεν έγιναν μέσα στο μαγαζί, αυτό ήταν που ενέπνευσε τον τίτλο της ταινίας.
56 W Main St, Mystic, CT 06355, Ηνωμένες Πολιτείες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου