Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Συνελήφθη ο δολοφόνος του Μυκονιάτη επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη

Συνέλαβαν στην Καλλιθέα τον 41χρονο δολοφόνο και ληστή του 73χρονου επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη.
Η σύλληψη του αλλοδαπού έγινε χθες το πρωί μετά τον εντοπισμό του από τη ειδική ομάδα του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που είχε αναλάβει να τον βρει και να του περάσει χειροπέδες, καθώς θεωρείται πολύ επικίνδυνο άτομο.
Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν να κινείται με αυτοκίνητο στην περιοχή της Καλλιθέας, έχοντας μαζί του έναν 40χρονο ομοεθνή του.
Πάνω του βρέθηκε πλαστό διαβατήριο ενώ όσον αφορά τον 40χρονο σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.
Οι κινήσεις των αστυνομικών ήταν αστραπιαίες και τον μπλόκαραν πριν προλάβει αν αντιδράσει.
Ο συγκεκριμένος άντρας είχε συλληφθεί για τη δολοφονία Ζουγανέλη στις 5 Οκτωβρίου του 2010 στη Μύκονο, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και 20 χρόνια και οδηγήθηκε στις φυλακές Δομοκού. Στις 9 Σεπτεμβρίου του 2019 πήρε άδεια και εξαφανίστηκε. Λόγω της επικινδυνότητας του συγκεκριμένου κακοποιού, η Ασφάλεια έστησε ειδική ομάδα προκειμένου να τον συλλάβει.
Το χρονικό της δολοφονίας του Μίμη Ζουγανέλη
Ηταν 8 Οκτωβρίου του 2010 όταν ο Μίμης Ζουγανέλης βρέθηκε νεκρός στην μπανιέρα του σπιτιού του στο Γλυφάδι Μυκόνου.
Ο 73χρονος διατηρούσε με την 28χρονη χορεύτρια από την Πολωνία Μαργαρίτα Πιατέκ, η οποία ομολόγησε τότε ότι συμμετείχε στη ληστεία του «άρχοντα του νησιού των ανέμων».
Εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης της χώρας ο επιχειρηματίας είχε μεταφέρει αρκετά μετρητά στο χρηματοκιβώτιο που είχε κρυμμένο στο σπίτι του.
Η 28χρονη γνώριζε για τα λεφτά και μάλιστα αρκετές ημέρες πριν τη δολοφονία είχε ταξιδέψει στην πατρίδα της, όπου εκεί φέρεται να συνομίλησε με τον Πολωνό εραστή της Ντομινίκ Γκρεγκόρτσκο και τον φίλο του Ματέους Ζουλέφκσι και να τους αποκάλυψε τα χρήματα που είχε ο Μίμης Ζουγανέλης στο χρηματοκιβώτιό του.
Έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του Μίμη Ζουγανέλη
Το απόγευμα της 5ης Οκτωβρίου 2010 οι δράστες έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του γνωστού επιχειρηματία. Μόλις εκείνος επέστρεψε από το σούπερ μάρκετ που είχε πάει, του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον χτυπούν. Οταν ο ηλικιωμένος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος, τον έβαλαν μέσα στο σπίτι προκειμένου να τους αποκαλύψει που βρίσκονταν το τεράστιο χρηματικό ποσό.
Έπειτα από σκληρά βασανιστήρια ο 73χρονος τους υπέδειξε το σημείο, τότε τον αποτελείωσαν χτυπώντας του το κεφάλι σε μια μαρμάρινη γωνία και τον εγκατέλειψαν νεκρό στο μπάνιο. Πήραν μαζί τους το σύστημα του κλειστού κυκλώματος, έκλεψαν τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και το κινητό του τηλέφωνο, κλείδωσαν την εξώπορτα και εξαφανίστηκαν. Τον Μίμη Ζουγανέλη εντόπισε λίγες ώρες αργότερα η γυναίκα που καθάριζε το σπίτι και ειδοποίησε τις Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου