Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Κίνα καταγγέλλει τον Αμερικανικό ρατσισμό


Το Πεκίνο υπόσχεται να «αντεπιτεθεί» μετά τις ανακοινώσεις του Τραμπ και σχολιάζει πως η Ουάσινγκτον είναι «εθισμένη στο να παραιτείται», αναφερόμενο στο σχέδιο αποχώρησης από τον ΠΟΥ
Η Κίνα κατήγγειλε σήμερα τη «χρόνια ασθένεια» του ρατσισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, που οδήγησε σε βίαιες διαδηλώσεις σ' ολόκληρη τη χώρα.

Οι ταραχές που σημειώνονται σε αμερικανικές πόλεις αποτελούν ένδειξη «της σοβαρότητας του προβλήματος του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιζιάν.

Εξάλλου το Πεκίνο υποσχέθηκε σήμερα να απαντήσει στις ΗΠΑ, μετά τις ανακοινώσεις του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θέλει να περιορίσει την είσοδο κινέζων πολιτών στην αμερικανική επικράτεια και να επιβάλει εμπορικές κυρώσεις στο Χονγκ Κονγκ.

«Κάθε δήλωση ή ενέργεια που βλάπτει τα συμφέροντα της Κίνας θα προσκρούσει σε μια σταθερή αντεπίθεση», δήλωσε ο Ζάο Λιζιάν.

Ο κινέζος εκπρόσωπος, σχολιάζοντας την απόφαση της Ουάσινγκτον να αποχωρήσει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), δήλωσε ακόμη πως οι ΗΠΑ είναι «εθισμένες στο να παραιτούνται» και πως η αποχώρησή τους αποκαλύπτει ότι επιδιώκουν την πολιτική της ισχύος και τη μονομέρεια.

Ο Ζάο δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η διεθνής κοινότητα διαφωνεί με την εγωιστική, όπως τη χαρακτήρισε, συμπεριφορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου