Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Ο Τραμπ λέει «όχι» στη μάσκα παρά τις συστάσεις των ειδικών

«Να κάθομαι στο Οβάλ Γραφείο (...) φορώντας μάσκα ενώ υποδέχομαι προέδρους, πρωθυπουργούς, δικτάτορες, βασιλιάδες, βασίλισσες... δεν ξέρω, δεν το βλέπω σε μένα» δήλωσε ο Τραμπ
Τη νέα σύσταση της επίσημης υγειονομικής αρχής των ΗΠΑ προς όλους τους Αμερικανούς να φορούν προστατευτική μάσκα προσώπου όταν βγαίνουν έξω προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, όμως, δήλωσε ότι δεν θα φοράει μάσκα!
Η απόφαση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), της εθνικής υγειονομικής αρχής της χώρας, είναι «μόνο μια σύσταση», δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου.
«Θα είναι σε εθελοντική βάση», επέμεινε. «Προσωπικά, δεν θα φορέσω μια», είπε.
«Να κάθομαι στο Οβάλ Γραφείο (...) φορώντας μάσκα ενώ υποδέχομαι προέδρους, πρωθυπουργούς, δικτάτορες, βασιλιάδες, βασίλισσες... δεν ξέρω, δεν το βλέπω σε μένα», συνέχισε.

Λίγο αργότερα πάντως η Μελάνια Τραμπ, η σύζυγός του προέδρου των ΗΠΑ, σε ανάρτησή της στο twitter ζήτησε από όλους να φοράνε μάσκα. «Ο Covid 19 είναι ένας ιός που μπορεί να διασπαρεί στον καθένα - μπορούμε να τον σταματήσουμε όλοι μαζί» έγραψε χαρακτηριστικά.

Το CDC επιμένει ιδιαίτερα στην ανάγκη κάλυψης του προσώπου κατά τη διάρκεια αγορών, όταν οι συστάσεις για κοινωνική αποστασιοποίηση είναι πιο δύσκολο να τηρηθούν.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο ανακοίνωσε την Πέμπτη παρόμοιες συστάσεις για τους κατοίκους της πόλης του, η οποία πλέον μετρά περισσότερα θύματα από τον Covid-19, από όσα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από το CDC και αναδεικνύει περιπτώσεις μετάδοσης του ιού στην Σιγκαπούρη από ασυμπτωματικούς φορείς. Η μελέτη δείχνει ότι η μετάδοση μπορεί να γίνει και μέσω της απλής αναπνοής, μέσω του αέρα.

Πρόκειται για μεταστροφή της στάσης των αρχών, που μέχρι σήμερα, βασιζόμενες στις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του CDC, υποστήριζαν ότι η χρήση μάσκας δεν είναι αναγκαία, εκτός της περίπτωσης παρουσίας συμπτωμάτων της νόσου.

Mε πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου