Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Βρετανικό Μουσείο: Μούχλα και αράχνες στην αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα


Έλληνες επισκέπτες που επισκέφτηκαν πριν από δύο ημέρες το μουσείο, διαμαρτυρήθηκαν ότι αντίκρισαν μία αίθουσα με μούχλα και αράχνες - Τράβηξαν μάλιστα φωτογραφίες
Αποκαρδιωτικές είναι, σύμφωνα με καταγγελίες, οι εικόνες στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου στην αίθουσα του Παρθενώνα όπου εκτίθενται τα περίφημα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Έλληνες επισκέπτες που επισκέφτηκαν πριν από δύο ημέρες το μουσείο, κατήγγειλαν στο cretapost.gr ότι αντίκρισαν μία αίθουσα με μούχλα και... αράχνες.







Υπενθυμίζεται ότι στην συγκεκριμένη αίθουσα το 2018, παρουσιάστηκε διαρροή νερού μετά την έντονη βροχόπτωση στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να στάζουν νερά δίπλα από τον κορμό της Ίριδος.

Το Βρετανικό Μουσείο υποστήριξε τότε με γραπτή του δήλωση ότι υπήρξε ένα «μικρό περιστατικό κατά τη διάρκεια πρόσφατης πολύ βαριάς βροχόπτωσης, όταν μία μικρή ποσότητα νερού εισήλθε στη γκαλερί. Κανένα από τα γλυπτά δεν υπέστη ζημιά και το θέμα έχει αντιμετωπιστεί».

Σύμφωνα με το Μουσείο, λαμβάνονται όλα τα μέτρα, καθώς «η συντήρηση της συλλογής είναι θεμελιώδους σπουδαιότητας για το Βρετανικό Μουσείο».

Πριν από μια εβδομάδα, στο επίσημο αίτημα της κυβέρνησης ΝΔ για δανεισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα το Βρετανικό Μουσείο ανέφερε: «Το Βρετανικό Μουσείο είναι προσηλωμένο στο να μοιράζει τη συλλογή του όσο πιο ευρέως γίνεται. Ως ένας από τους κορυφαίους δανειστές αντικειμένων στον κόσμο, πέρυσι δανείσαμε πάνω από 5.000 αντικείμενα σε χώρους στο Ηνωμένο Βασίλειο και διεθνώς», ανέφερε αρχικά εκπρόσωπος του λονδρέζικου ιδρύματος.

Σκληρή κόντρα, όμως, ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση μετά την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη - με συνέντευξή του στην εφημερίδα Observer - προς τον Βρετανό ομόλογό του, Μπόρις Τζόνσον, να εκτεθούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα το 2021.

Την αντίδραση της πρώην υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά, προκάλεσε η πρόταση του προέδρου της ΝΔ, η οποία τον κατηγόρησε για κυνική αντιμετώπιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου