Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019

Έρχονται αλλαγές και στα likes του Facebook


Ξεκίνησε ήδη δοκιμαστικά να αποκρύπτει τον αριθμό των likes στην Αυστραλία
Η Αυστραλία είναι η πρώτη χώρα στην οποία η Facebook δοκίμασε να κρύψει τον αριθμό των likes που παίρνουν οι αναρτήσεις των χρηστών.

Ακολουθώντας τα χνάρια του Instagram, το οποίο εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα εφαρμόζει την τακτική απόκρυψης like σε ορισμένες χώρες, η Facebook αποφάσισε για τους χρήστες της στην Αυστραλία να μπορούν να δίνουν το like ή το reaction τους στα posts που βλέπουν στο κοινωνικό δίκτυο, αλλά να μην μπορούν να δουν πόσοι ακόμη χρήστες έχουν αλληλεπιδράσει με το συγκεκριμένο post.

Αυτές οι πληροφορίες, ο αριθμός των likes και των reactions, θα εμφανίζονται αποκλειστικά και μόνο στον χρήστη που έκανε την ανάρτηση, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το techcrunch.


Με αυτόν τον τρόπο, η Facebook θέλει να επιτύχει πρώτον να πάψουν οι χρήστες να νοιώθουν άσχημα σε περίπτωση που κάποια ανάρτηση τους δεν έχει την απήχηση που θα περίμεναν και δεύτερον όλοι οι χρήστες, είτε είναι αυτοί που ανεβάζουν κάτι, είτε αυτοί που δίνουν το like τους, να στραφούν στην ποιότητα του περιεχομένου που μοιράζονται και όχι στο κυνήγι των likes και της επιβεβαίωσης.

Άλλωστε, έχει παρατηρηθεί ότι οι χρήστες δίνουν πιο εύκολα το like τους σε κάποια ανάρτηση που έχει ήδη μαζέψει μεγάλο αριθμό.


Όσο για τους influencers, αυτοί απ’ ότι φαίνεται θα έχουν μεγάλο πρόβλημα…


FacebookInstagram

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου