Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Η καταστροφή στη Χαλκιδική από ψηλά

Η απόλυτη καταστροφή που οδήγησε στον θάνατο 7 ανθρώπους το βράδυ της Τετάρτης,
αποτυπώνεται από αεροφωτογραφίες που τραβήχτηκαν με drone
Οι καταστροφές που άφησε πίσω της η θεομηνία, η οποία έπληξε το βράδυ της Τετάρτης τη Χαλκιδική ήταν πολλές, ενώ το πλήρες μεγεθός τους καταγράφηκε με το πρώτο φως της ημέρας.

Η κακοκαιρία άφησε νεκρούς στις περιοχές Νέα Πλάγια, Νέα Ποτίδαια και Σωζόπολη, με τον τελευταίο εξ αυτών που αύξησε τη λίστα στους 7, να εντοπίζεται το μεσημέρι της Πέμπτης από ομάδα διασωστών, 6 ναυτικά μίλια από την ακτή, ανάμεσα στη Σωζόπολη και στη Νέα Καλλικράτεια. Επιπλέον, αρκετοί είναι και οι τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της περιοχής. Οι άνεμοι που έπληξαν την περιοχή είχαν ταχύτητα πάνω από 100 χιλιόμετρα την ώρα κι άφησαν πίσω τους, μεταξύ άλλων, ξεριζωμένα δέντρα και αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα.
Αντιπροσωπευτικές της κατάστασης που επικρατεί, πλέον, στην περιοχή, είναι οι αεροφωτογραφίες που ελήφθησαν την Πέμπτη και δείχνουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τις «πληγές» που δημιούργησαν οι καταιγίδες, οι άνεμοι και το χαλάζι στις περιουσίες των ντόπιων, πέρα φυσικά από τις ανθρώπινες απώλειες...Δείτε τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου