Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Όργιο 66 εκατ. ευρώ στην ΕΡΤ - «Κληρονομιά» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ


Μία από τις πλέον καυτές πατάτες που καλείται να πάρει στα χέρια της η νέα κυβέρνηση είναι η σκανδαλώδης προεκλογική συνεννόηση -και όχι συμφωνία!- της απελθούσας κυβέρνησης για να
αναλάβει η ΕΡΤ να επιδοτήσει με υπέρογκα ποσά μια πλειάδα από χρεοκοπημένες ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες (ΠΑΕ) ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα τα επαγγελματικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών (Super League 1, Super League 2 και Football League).

Σε μια σύσκεψη-παρωδία που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου, την Παρασκευή 5 Ιουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί του Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Μυρσίνη Ζορμπά, με διάθεση ασύστολης ψηφοθηρίας, προχώρησαν σε ανακοινώσεις για την ανάληψη υποχρέωσης από τη δημόσια τηλεόραση να μοιράσει σε χρεοκοπημένες ποδοσφαιρικές ομάδες το δυσθεώρητο ποσό των 66 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα ποσό το οποίο, αν πραγματικά δαπανηθεί, όπως ανακοινώθηκε, θα τινάξει στον αέρα ολόκληρο τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ, η οποία θα συνεχίσει να λειτουργεί μόνο και μόνο για να επιχορηγεί τις ΠΑΕ, αφού δεν θα έχει κανένα περιθώριο να αποκτήσει άλλο δικό της πρόγραμμα, ενώ δεν θα είναι σε θέση να μεταδίδει ούτε τους αγώνες που καλείται να αγοράσει με πανάκριβο τίμημα.

Ολα δείχνουν ότι η νέα κυβέρνηση βρίσκεται ενώπιον μιας σκόπιμης δολιοφθοράς εις βάρος της που αποφάσισε η προηγούμενη κυβερνητική ηγεσία, καθώς, όπως προκύπτει από εσωτερική έκθεση της ΕΡΤ την οποία έχει στη διάθεσή του το «ΘΕΜΑ», οι μετέχοντες στη σύσκεψη είχαν πλήρη επίγνωση του προεκλογικού χαρακτήρα των ανακοινώσεων που έκαναν για να δελεάσουν τους οπαδούς των ομάδων, μεταθέτοντας, ωστόσο, στην επόμενη κυβέρνηση μια ισχυρή ωρολογιακή βόμβα.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι ενώ ήταν εν γνώσει τους ότι για να ενεργοποιηθεί το σχετικό προσύμφωνο, που είχε συναφθεί πέρυσι τον Αύγουστο, απαιτούνταν έγκριση της γενικής συνέλευσης της ΕΡΤ, η οποία απαρτίζεται από τους υπουργούς που μετείχαν στην ψηφοθηρική σύσκεψη, δεν έγινε κάτι τέτοιο, αλλά αντιθέτως δημιούργησαν προσδοκίες για πληρωμή υψηλότατων τηλεοπτικών δικαιωμάτων και σε ομάδες που δεν είχαν υποχρέωση, όπως ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και ο ΟΦΗ. Το πλέον σκανδαλώδες είναι ότι οι πρώην κυβερνώντες προχώρησαν σε αυτές τις ανακοινώσεις ενώ είχαν υπόψη τους την εσωτερική έκθεση-καταπέλτη των υπηρεσιών της ΕΡΤ που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προς δύο κατευθύνσεις:

- Πρώτον, ότι με τυχόν υλοποίηση του λεόντειου προσυμφώνου η δημόσια τηλεόραση αναλαμβάνει να γίνει χορηγός και οικονομικός αιμοδότης ποδοσφαιρικών ομάδων χωρίς καμία ανταποδοτική αξία για την ίδια.
- Δεύτερον, ότι η εταιρεία θα βρεθεί σε δυσχερή οικονομική κατάσταση αν δεν προχωρήσει άμεσα σε επαναδιαπραγμάτευση των προσυμφωνηθέντων.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της απειλής για την οικονομική αφαίμαξη με την οποία έρχεται αντιμέτωπη η ΕΡΤ, αρκεί να επισημανθεί ότι οι συνολικές δαπάνες της δημόσιας τηλεόρασης για τηλεοπτικά δικαιώματα θα εκτοξευτούν στο ποσό των 68 εκατ. ευρώ, όταν το συνολικό κόστος για αμοιβές προσωπικού της εταιρείας φτάνουν στα 65 εκατ. και μαζί με τις ανελαστικές λειτουργικές δαπάνες που ανέρχονται περί τα 40 εκατ. δεν απομένουν για την παραγωγή ή την αγορά προγραμμάτων από τα δημόσια κανάλια παρά ψίχουλα της τάξης των 5-6 εκατ. ευρώ.





Τι προβλέπεται στη λεόντειο συμφωνία

Στην εσωτερική έκθεση της ΕΡΤ, που, σύμφωνα με πληροφορίες, εν είδει υπομνήματος είχε φτάσει στα χέρια όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση αξιωματούχων της απελθούσας κυβέρνησης, επισημαίνονται τα εξής:

1. Κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο 2018-2019 η ΕΡΤ είχε τα τηλεοπτικά δικαιώματα 7 ΠΑΕ της Super League (Απόλλων, Αρης, Ατρόμητος, Λαμία, Ξάνθη, Παναθηναϊκός και Παναιτωλικός). Για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους εκταμίευσε συνολικά 20.956.000 ευρώ (δηλαδή 16,9 εκατ. ευρώ πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ).
  • Δύο τουλάχιστον από τις παραπάνω ομάδες (Παναθηναϊκός και Ατρόμητος) μάλλον δεν θα μπορούσαν να αδειοδοτηθούν -δηλαδή να μετάσχουν στο Πρωτάθλημα ως επαγγελματικές ομάδες- χωρίς τα χρήματα της ΕΡΤ, με τα οποία κάλυψαν μεγάλες φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις. Το ίδιο ενδέχεται να ισχύει και για τις λοιπές ομάδες που είχαν αντίστοιχες υποχρεώσεις οι οποίες καλύφθηκαν από τα χρήματα που έλαβαν από την ΕΡΤ.
  • Αντιστοίχως, για τις 16 ομάδες της μικρότερης κατηγορίας, της λεγόμενης Football League, κατεβλήθη συνολικό ποσό 2,232 εκατ. ευρώ.
2. Τα πράγματα, όμως, αλλάζουν επί τα χείρω με τη νέα αγωνιστική περίοδο, όπως το Πρωτάθλημα αναδιαρθρώνεται σε τρεις κατηγορίες και περιλαμβάνει και αγώνες κατάταξης (play-off / play-out). Με βάση αυτά, οι υποχρεώσεις της ΕΡΤ για τη νέα σεζόν περιλαμβάνουν:
  • Την αυτοδίκαιη παράταση της συμφωνίας με τις 7 ΠΑΕ της Super League 2018-2019 (η ΕΡΤ έχει σήμερα συμφωνία μόνον με 7 από τις 16 ομάδες της Super League).
  • Την απόκτηση των δικαιωμάτων για το σύνολο των ομάδων της Super League 2, καθώς και του πρωταθλητή της Football League 2018-2019, που θα αγωνίζεται από τη νέα περίοδο στη Super League 1.
  • Παράλληλα, παραμένουν σε ισχύ οι συμβάσεις της ΕΡΤ με τη Football League, όπως και με τη Super League, όσον αφορά το Ταμείο Επιβραβεύσεων, ενώ τον προϋπολογισμό της βαρύνει και το κόστος για την παραγωγή των αγώνων της Super League 1 και της Super League 2.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι υποχρεώσεις της ΕΡΤ για τη σεζόν 2019-2020 εκτιμάται ότι θα κυμαίνονται μεταξύ 42,284-42,904 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Το ποσό μπορεί να διαφοροποιηθεί λίγο, ανάλογα με το αντάλλαγμα που θα λάβουν ο Λεβαδειακός και ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Οπως και να έχει, οι ιθύνοντες της ΕΡΤ υπολογίζουν ότι το συνολικό κόστος δεν θα είναι μικρότερο από 42,5 εκατ., χωρίς να περιλαμβάνονται:
  •  Τα ποσά που θα χρειαστεί για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και άλλων της Super League, βάσει του προσυμφώνου και της κατ’ εφαρμογή συναφθείσας από 21/12/2018 Σύμβασης Χορηγίας - Σύστασης Ταμείου Επιβραβεύσεων μεταξύ της ΕΡΤ και της Super League.
  • Η υποχρέωση της ΕΡΤ να υποβάλει πρόταση απόκτησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων ύψους 1,5 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ, ήτοι 1,86 εκατ. ευρώ, στην ομάδα που κατέκτησε το Πρωτάθλημα της Football League κατά την αγωνιστική περίοδο 2018-2019, η οποία είναι ο Βόλος ΝΠΣ του δημάρχου της πρωτεύουσας της Μαγνησίας Αχιλλέα Μπέου.
  • Το κόστος παραγωγής των αγώνων της Super League 1 που κατά την προηγούμενη σεζόν ανήλθε σε 1.184.537,28 ευρώ.
  • Το κόστος παραγωγής για τους αγώνες της Super League 2 που αν υποχρεωθεί να το αναλάβει δύσκολα θα είναι μικρότερο από το ποσό των συνολικά 1,24 εκατ. για τους δύο γύρους.
Επειδή, ωστόσο, οι ομάδες τις οποίες πλήρωσε η ΕΡΤ την προηγούμενη σεζόν δεν δικαιολογούν τα καταβληθέντα χρήματα, οι ιθύνοντες της ΕΡΤ υποστηρίζουν -παραδόξως πώς- ότι «κρίνεται αναγκαία η απόκτηση δικαιωμάτων 2-3 ακόμη ομάδων, μεταξύ των οποίων και μία πρωταγωνιστική» (ΑΕΚ, Ολυμπιακός ή ΠΑΟΚ, με πιθανότερους τον ΠΑΟΚ και τον ΟΦΗ) για την απόκτηση των οποίων εκτιμούν ότι θα υπάρξει επιπλέον κόστος περίπου 23,5 εκατ. περιλαμβανομένου του ΦΠΑ. Αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για «θηριώδες κόστος» (!) θεωρούν αναγκαία την απόκτηση επειδή «η ΕΡΤ δεν έχει τα δικαιώματα καμιάς πραγματικά πρωταγωνιστικής ομάδας».

Υπό αυτές τις συνθήκες, υπολογίζουν ότι «οι χρηματοδοτικές ανάγκες της ΕΡΤ για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 μόνο όσον αφορά τη μετάδοση αγώνων από τα ελληνικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα ανέρχεται σε ποσό της τάξης των 66 εκατ. ευρώ, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ».

Από το ποσό αυτό, συμπληρώνουν, πρέπει να αφαιρεθούν 10.643.110,40 ευρώ που έχουν δεσμευτεί από τον τρέχοντα προϋπολογισμό για τα Πρωταθλήματα της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 της Super League και 612.800 ευρώ για το πρωτάθλημα της Football League. Σε αυτά, όμως, πρέπει να προστεθούν 2.002.216,15 ευρώ που έχουν δεσμευτεί για τη χορηγία στη Super League (Ταμείο Επιβραβεύσεων) και για την παραγωγή των αγώνων. Συμπερασματικά, και καθώς στον φετινό προϋπολογισμό της ΕΡΤ είναι ήδη δεσμευμένο το συνολικό ποσό των 13.258.126,55 ευρώ, η δημόσια τηλεόραση χρειάζεται ένα πρόσθετο για να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις που καλείται να αναλάβει για την προσεχή αγωνιστική περίοδο «ποσό της τάξης των 52.741.873,45 ευρώ».






Η Ακριβοπούλου, ο James Bond και ο Κρόνος Αργυράδων!

Η συνέχεια της έκθεσης που έχουν συντάξει τα στελέχη της ΕΡΤ γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, όταν οι ίδιοι άνθρωποι που εισηγούνται να αποκτηθούν τα δικαιώματα ομάδων με πρωταγωνιστικό ρόλο στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα κάνουν ακολούθως συγκρίσεις με το κόστος που έχουν άλλα προγράμματα και παραγωγές της δημόσιας τηλεόρασης. Επισημαίνουν οι ίδιοι τα εξής τραγελαφικά:

1. Σχετικά με ελληνικές παραγωγές και προσωπικό:
  • Το 1,5% του προϋπολογισμού της ΕΡΤ που κατευθύνεται σε ελληνικές παραγωγές (ντοκιμαντέρ, μικροφίλμ κ.λπ.) αντιστοιχεί σε 2,7 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου όσα κατεβλήθησαν μόνο για τον Ατρόμητο.
  • Η προϋπολογισμένη ετήσια δαπάνη για 207 συμβάσεις ορισμένου χρόνου (μπλοκάκια) είναι επίσης 2,7 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν στα τηλεοπτικά δικαιώματα που δόθηκαν στον Παναιτωλικό, στη Δόξα Δράμας και τον Αήττητο.
2. Σχετικά με ενημερωτικές εκπομπές:
  • Η «Αλλη Διάσταση» με τον νυν ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη κόστισε για 254 εκπομπές το ποσό των 295.069,27 ευρώ, δηλαδή περίπου το 1/7 απ’ όσα εισέπραξε η Λαμία.
  • Η «Επόμενη Μέρα» με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο κόστισε για 164 εκπομπές 588.846,16 ευρώ, δηλαδή περίπου το 1/3 απ’ όσα δόθηκαν στην Ξάνθη.
  • Η πολυσυζητημένη «Δεύτερη Ματιά» με την Κατερίνα Ακριβοπούλου στοίχισε για 207 εκπομπές το ποσό 363.889,27 ευρώ, που αντιστοιχεί σε όσα θα καταβληθούν στη νέα σεζόν για τις ομάδες Ιάλυσο και Κρόνο Αργυράδων, συν το 1/3 για τον Ο.Φ. Ιεράπετρας.
  • Το «Μπροστά στα γεγονότα» με τον Νίκο Μερτζάνη κόστισε για 65 εκπομπές 108,251,65 ευρώ, δηλαδή, όπως λένε οι ιθύνοντες της ΕΡΤ, περίπου το 1/8 απ’ όσα καλούμαστε να καταβάλουμε τη νέα σεζόν για τον Κισσαμικό.
  • Η «Πρωινή Βάρδια» με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά κόστισε 160.098,25 ευρώ, που ισούνται με όσα θα λάβει τη νέα σεζόν ο Π.Ο. Τρίγλιας.
3. Σχετικά με ψυχαγωγικά προγράμματα:
  • Το σίριαλ «Η Ζωή εν Τάφω», που παίχτηκε σε 16 επεισόδια των 52 λεπτών και ήταν η μοναδική ελληνική μυθοπλασία της δημόσιας τηλεόρασης, στοίχισε 1.632.355,84 ευρώ, ποσό που είναι «κατά 150.000 ευρώ λιγότερο απ’ ό,τι κατά το προσύμφωνο καλούμαστε να καταβάλουμε τη νέα σεζόν για τον -ελεγχόμενο από τον εκλεγέντα δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο- Βόλο ΝΠΣ».
  • Για 25 ταινίες «James Bond» απαιτούνται 153.000 ευρώ, δηλαδή «κατά τι λιγότερα απ’ όσα θα καταβάλουμε τη νέα σεζόν για Ασπρόπυργο ή Νίκη Βόλου».
4 Σχετικά με άλλα αθλητικά γεγονότα:
  • To Euro 2020 η ΕΡΤ το διαπραγματεύεται από κοινού με άλλο κανάλι για συνολικό ποσό περίπου 8 εκατ. ευρώ, από τα οποία περίπου 2 εκατ. πληρωτέα σε διαφημιστικό χρόνο, δηλαδή με κόστος για την ΕΡΤ περίπου 4 εκατ. σε ρευστό και 1 εκατ. σε διαφημιστικό χρόνο. Δηλαδή, όπως επισημαίνεται, περίπου κατά 500.000 ευρώ λιγότερο από το κόστος για τη Λαμία και την Ξάνθη.
  • To Basketball Champions League ετοιμάζεται να το αναλάβει για περίπου 700.000 ευρώ τον χρόνο, από τα οποία περίπου 200.000 ευρώ σε διαφημιστικό χρόνο. Δηλαδή περίπου όσο το 1/3 απ’ όσα κατέβαλε για τον Απόλλωνα Σμύρνης.
  • Για όλο το Copa America κατέβαλε 250.000 ευρώ, δηλαδή περίπου επτά φορές λιγότερο απ’ όσα δεσμεύτηκαν να πληρώσουν κατά τη σεζόν 2019-2020 για την πρωταθλήτρια της Football League.
  • Για τον Ατρόμητο, που χρωστούσε σε Εφορία και ασφαλιστικές εισφορές 841.000 ευρώ (που του τα πληρώσαμε) και είχε κατά μέσο όρο 784 εισιτήρια ανά αγώνα, πλήρωσε συνολικά 2,79 εκατ. ευρώ.
  • Για τον Παναθηναϊκό, που χρωστούσε σε Εφορία και ασφαλιστικές εισφορές 4.650.000 ευρώ και είχε 8.407 εισιτήρια ανά αγώνα, κατέβαλε συνολικά 6,2 εκατ. (από τα οποία 1,2 εκατ. ΦΠΑ).
  • Για τον Αιγινιακό, που είχε συνολικά 1.450 εισιτήρια σε όλη τη σεζόν, δηλαδή 98 εισιτήρια ανά αγώνα, πλήρωσε 139.000 ευρώ.
«Στρατηγικά υπερβολικές» και «ηλίθιες» οι δεσμεύσεις

«Οι δεσμεύσεις που ανελήφθησαν για τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα είναι στρατηγικά υπερβολικές για την ΕΡΤ», είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι επιτελείς της ΕΡΤ, δεδομένου, όπως λένε, ότι:
  • Πρώτον, απορροφούν πάνω από το 25% (ίσως σχεδόν 30%) του συνολικού της προϋπολογισμού, καταδικάζοντας ιδίως τις αναγκαίες επενδύσεις σε ουσιαστική αδυναμία.
  • Δεύτερον, είναι προκλητικά μεγάλες σε σχέση με το ενημερωτικό και το πολιτιστικό/ψυχαγωγικό πρόγραμμα, το οποίο επίσης καταδικάζουν σε μπαλώματα και μαρασμό.
  • Τρίτον, η τελική εικόνα είναι ότι η ΕΡΤ καλείται να πληρώσει περίπου 50 εκατ. ευρώ χωρίς καμία μεγάλη ελληνική ομάδα (ο Παναθηναϊκός είναι σήμερα μεσαία ομάδα, με εισιτήρια λιγότερα από τον Αρη Θεσσαλονίκης, ο οποίος επίσης είναι μεσαία ομάδα) και χωρίς καμία μεγάλη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση.
  • Τέταρτον, δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα προγράμματος στο αθλητικό μας κανάλι, δεδομένου ότι (α) περιορίζουν τις οικονομικές δυνατότητες πρόσκτησης και άλλων διοργανώσεων (όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2022 ή ακόμη και παγκόσμιες διοργανώσει όπως ο στίβος - χωρίς καν να τολμάται να γίνει αναφορά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες), και (β) επειδή δεν είναι νομικά ασφαλές να μην προβάλλονται αγώνες για τους οποίους ο Ελληνας φορολογούμενος έχει πληρώσει χρήματα.
  • Πέμπτον, το πρόβλημα επιτείνει ο συνολικός αριθμός των ομάδων όλων των κατηγοριών, των οποίων με βάση το προσύμφωνο καλούμαστε να αγοράσουμε τα τηλεοπτικά δικαιώματα των 33 ομάδων που συμμετέχουν σε Super League 1 και 2 και Football League.
Οπως επισημαίνεται με έμφαση, θα πρέπει να μεταδίδονται 18 αγώνες την εβδομάδα, «πράγμα εκτός από ηλίθιο (sic!), δεδομένου ότι οι περισσότεροι είναι χωρίς τηλεοπτικό ή αθλητικό ενδιαφέρον, και αδύνατο, δεδομένου ότι στην καλύτερη περίπτωση μπορούμε να δείχνουμε 8 αγώνες την εβδομάδα».

Νέα διαπραγμάτευση για κούρεμα 80%

Υπογραμμίζεται ακόμη ότι «υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να εγερθεί ζήτημα νομιμότητας ορισμένων, τουλάχιστον, προβλέψεων του προσυμφώνου από την άποψη του Ευρωπαϊκού Δικαίου, κυρίως όσον αφορά το δίκαιο των κρατικών ενισχύσεων». Γι’ αυτό, ενδεχομένως, φοβούμενοι και τον κίνδυνο να βρεθούν με κατηγορίες για αδικήματα περί απιστίας, οι ιθύνοντες της δημόσιας τηλεόρασης εισηγούνται να μην προχωρήσει η συμφωνία που ανακοινώθηκε προφορικά και χωρίς απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων που την απαρτίζουν οι αρμόδιοι υπουργοί - αυτοί που ήταν στη σύσκεψη της 5ης Ιουλίου στο Μαξίμου. Ειδικότερα, «για να διορθωθούν κάπως τα πράγματα», όπως επί λέξει λένε, «είναι αναγκαίο»:

1. Να φύγει η ΕΡΤ από το σχήμα του προσυμφώνου και να επαναδιαπραγματευτεί τα πάντα από μηδενική βάση.

2. Να αποκτήσει η ΕΡΤ σε εύλογη τιμή και με εύλογους όρους τα δικαιώματα (περιλαμβανομένων και των ευρωπαϊκών τους αγώνων που δεν ανήκουν στην UEFA) 6-9 ομάδων της Super League 1, μεταξύ των οποίων και δύο τουλάχιστον από τους Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ.

3. Οσον αφορά τη Super League 2, η βάση διαπραγμάτευσης πρέπει να ξεκινά από μείωση των ποσών που προβλέπει το προσύμφωνο κατά 80% ή να συνδεθεί με ποσά που να αντιστοιχούν στα πωληθέντα εισιτήρια (π.χ. 5 ανά εισιτήριο).

4. Να ληφθεί ρητά μέριμνα ώστε ο αριθμός των αγώνων των οποίων τα δικαιώματα προβολής θα αποκτήσει τελικά η ΕΡΤ να είναι τέτοιος που να χωρά στο πρόγραμμά της, αφού το να αγοραστούν δικαιώματα και να μην προβληθεί ο αγώνας ενδέχεται να δημιουργεί και πρόβλημα νομικής ευθύνης για την ΕΡΤ (!).

5. Να ληφθεί μέριμνα ώστε ο τελικός αριθμός ποδοσφαιρικών ομάδων του ελληνικού Πρωταθλήματος των οποίων τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα αγοράσει η ΕΡΤ να βρίσκεται σε ισορροπία με τα άλλα αθλητικά προγράμματά της, αλλά και συνολικά με το πρόγραμμα και τις λειτουργικές και επενδυτικές της ανάγκες.

6. Η όποια διαπραγμάτευση να γίνει αυτή τη φορά είτε με συμμετοχή της διοίκησης της ΕΡΤ είτε να μην ολοκληρωθεί χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη της.

Διαβάστε όλη την εσωτερική έκθεση-βόμβα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου