Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Κόπα Αμέρικα, Βραζιλία-Περού 3-1: Η σελεσάο το σήκωσε στο σπίτι της

Η Βραζιλία κατέκτησε για 9η φορά στην ιστορία της το Κόπα Αμέρικα - Το Περού
ισοφάρισε προσωρινά στο 45' με πέναλτι του Γκερέρο, αλλά το γκολ που δέχθηκε από τον Ζεσούς στο 45'+3' ήταν καθοριστικό - Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 90' με πέναλτι ο Ρισάρλισον

Φέτος, ήταν η 5η φορά που η Βραζιλία φιλοξένησε το Copa America, έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο και στις 4 προηγούμενες φορές μπροστά στους οπαδούς της. Αυτή η παράδοση δεν άλλαξε, καθώς μπορεί το Περού να παρουσιάστηκε αξιόμαχο στον τελικό του Μαρακανά, φτάνοντας τόσο μακριά για πρώτη φορά μετά το 1975, όμως στο τέλος η καλύτερη ομάδα τερμάτισε στην κορυφή.

Η Βραζιλία δεν εντυπωσίασε, όμως βρήκε το γρήγορο γκολ, ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια και παρότι βρέθηκε να παίζει με 10 παίκτες για τα τελευταία 20’ επιβλήθηκε με 3-1 για να κατακτήσει την κούπα για πρώτη φορά ύστερα από 12 ολόκληρα χρόνια και εκείνο το εντυπωσιακό 3-0 επί της Αργεντινής στην Βενεζουέλα.









Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλά, κρατούσαν τους αντιπάλους μακριά από τα καρέ τους, όμως στην πρώτη επίσκεψη της Βραζιλίας στην περιοχή ήρθε το γκολ. Στο 15’ ο Γκάμπριελ Ζεσούς έκανε υπέροχη ατομική ενέργεια, έβγαλε τη σέντρα και ο Εβέρτον ολομόναχος έκανε από κοντά το 1-0. Αυτό, μάλιστα, ήταν το πρώτο γκολ που είδαμε σε τελικό ύστερα από 255’, με τον Φορλάν να έχει πετύχει το προηγούμενο στον τελικό του 2011!

Η συνέχεια βρήκε τους Βραζιλιάνους να έχουν ανεβασμένη ψυχολογία, να χάνουν καλές ευκαιρίες με τον Φιρμίνο (24’, 36’) και το Περού να κερδίζει πέναλτι στο 41’! Ο Τιάγκο Σίλβα βρήκε την μπάλα με το χέρι πέφτοντας, ακουμπώντας πριν ακουμπήσει στο έδαφος και ο διαιτητής Τομπάρ, αφού είδε τη φάση σε ριπλέι με τη βοήθεια του VAR, δεν άλλαξε την απόφασή του. Ο Γκερέρο δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα, έγινε ο πρώτος παίκτης που νίκησε τον Άλισον στη διοργάνωση και έφτασε τα 14 γκολ στην ιστορία του θεσμού για το 1-1!

Η χαρά των Περουβιανών, όμως, δεν έμελλε να κρατήσει για πολύ, καθώς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Φιρμίνο έκλεψε εντυπωσιακά την μπάλα, ο Άρτουρ έκανε εξίσου εντυπωσιακή προσπάθεια και ο Γκάμπριελ Ζεσούς με άψογο τελείωμα έκανε το 2-1, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και έψαξαν το τρίτο γκολ που θα τελείωνε τα πάντα. Στο 51’ ο Κουτίνιο είδε την μπάλα να περνάει λίγο, στο 54’ ο Φιρμίνο δεν τελείωσε σωστά τη φάση στην περιοχή, ενώ στο 57’ είδε την κεφαλιά του να περνάει άουτ. Και στο 70’ ο Γκάμπριελ Ζεσούς είδε τον διαιτητή να του δείχνει δεύτερη κίτρινη κάρτα σε μία διεκδίκηση της μπάλας και αποχώρησε πολύ εκνευρισμένος, βάζοντας μέχρι και τα κλάματα στη συνέχεια...



Η αριθμητική υπεροχή έδωσε σημαντικό πλεονέκτημα στους Περουβιανούς που προσπάθησαν για την ισοφάριση. Η μοναδική τους, όμως, μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 74’, όταν το σουτ του Τόρες πέρασε λίγο άουτ, για να τελειώσουν τα πάντα στο 90’. Στιγμές νωρίτερα ο Σαμπράνο είχε ανατρέψει τον Εβέρτον στην περιοχή, με τον Τομπάρ να σφυρίζει και δεύτερο πέναλτι στο ματς, να τσεκάρει ξανά τη φάση με τη βοήθεια του VAR, να μην αλλάζει απόφαση και τον Ριτσάρλισον να μην αστοχεί από την άσπρη βούλα για το τελικό 3-1!

Βραζιλία (Τιτέ): Άλισον, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Άλεξ Σάντρο, Καζεμίρο, Αρτούρ, Κουτίνιο (77’ Μιλιτάο), Εβέρτον (93’ Άλαν), Γκάμπριελ Ζεσούς, Φιρμίνο (75’ Ριτσάρλισον).
Περού (Ρικάρντο Γκαρέκα): Γκαγιέσε, Αντβίνκουλα, Σαμπράνο, Αμπράμ, Τράουσο, Τάπια (82’ Γκονσάλες), Γιοτούν (78’ Ρουντίας), Καρίγιο (86’ Πόλο), Κουέβα, Φλόρες, Γκερέρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου