Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Σάλος στη Γερμανία για το βίντεο κλιπ με τους Rammstein και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί


«Με αυτό το βίντεο, το συγκρότημα ξεπέρασε τα όρια» δήλωσε η πρώην πρόεδρος του
κεντρικού ισραηλιτικού συμβουλίου της Γερμανίας, Σαρλότε Νόμπλοχ
Την οργή ισραηλιτικών οργανώσεων αλλά και πολιτικών προκάλεσε το γερμανικό συγκρότημα της χαρντ ροκ Rammstein, με το τελευταιό του βίντεο για την προώθηση του νέου του άλμπουμ.Στο βίντεο τα μέλη του συγκροτήματος εμφανίζονται φορώντας στολές κρατουμένων των στρατοπέδων συγκέντρωσης του Γ΄ Ράιχ ενώ έχουν περασμένες θηλιές στους λαιμούς τους.
η Γερμανία για το βίντεο κλιπ με τους Rammstein και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί
ram-new1
28/03/2019, 07:27 5
«Με αυτό το βίντεο, το συγκρότημα ξεπέρασε τα όρια» δήλωσε η πρώην πρόεδρος του κεντρικού ισραηλιτικού συμβουλίου της Γερμανίας, Σαρλότε Νόμπλοχ
Την οργή ισραηλιτικών οργανώσεων αλλά και πολιτικών προκάλεσε το γερμανικό συγκρότημα της χαρντ ροκ Rammstein, με το τελευταιό του βίντεο για την προώθηση του νέου του άλμπουμ.

Στο βίντεο τα μέλη του συγκροτήματος εμφανίζονται φορώντας στολές κρατουμένων των στρατοπέδων συγκέντρωσης του Γ΄ Ράιχ ενώ έχουν περασμένες θηλιές στους λαιμούς τους.



«Με αυτό το βίντεο, το συγκρότημα ξεπέρασε τα όρια» σύμφωνα με την επιζήσασα του Ολοκαυτώματος και πρώην πρόεδρο του κεντρικού ισραηλιτικού συμβουλίου της Γερμανίας, Σαρλότε Νόμπλοχ.

«Η εργαλειοποίηση του Ολοκαυτώματος και η μετατροπή του σε κοινοτοπία, όπως σε αυτά τα πλάνα, δείχνουν ανευθυνότητα», πρόσθεσε.

Ο Φίλιξ Κλάιν, κυβερνητικός επίτροπος αρμόδιος για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, επισήμανε πως το βίντεο έχει μοναδικό σκοπό την προώθηση των πωλήσεων του άλμπουμ της μπάντας και πρόσθεσε «νομίζω είναι μια πολύ κακόγουστη εκμετάλλευση της καλλιτεχνικής ελευθερίας».

Το παρελθόν των Rammstein από το 1995 όταν και ιδρύθηκαν είναι γεμάτο προκλήσεις με στίχους και οπτικό υλικό που έχουν θέμα τον σαδομαζοχισμό, τη νεκροφιλία, την πυρομανία, την ομοφυλοφιλία, την αιμομιξία, τον κανιβαλισμό, την κακοποίηση, τη σεξουαλική βία κ.α.

Το 2009, οι γερμανικές αρχές είχαν απαγορεύσει την επίδειξη στις προθήκες των καταστημάτων του άλμπουμ «Liebe ist Fuer Alle Da» («Η αγάπη είναι για όλους»), εξαιτίας του ότι περιλάμβανε σοκαριστικό οπτικό υλικό για τον σαδομαζοχισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου