Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Σάλος στην Ιταλία για την είσοδο στη Σκάλα του Μιλάνο του υπ. Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Σκάλας το νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου θα μπορούσε να προσφέρει ένα ποσό της τάξης των 15 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα 5 χρόνια

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η πρόταση του διευθυντή της Σκάλας του Μιλάνου να γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ο υπουργός Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό διευθυντή της Σκάλας Αλεξάντερ Περέιρα το νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου θα μπορούσε να προσφέρει ένα ποσό της τάξης των 15 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Το έχω συζητήσει με τον δήμαρχο του Μιλάνο και τον Ιταλό υπουργό Πολιτισμού που συνάντησε ήδη τον Σαουδάραβα ομόλογό του. Τέτοιες οικονομικές ευκαιρίες δεν τις συναντά κανείς συχνά» είπε ο Περέιρα ο οποίος πιστώνεται με το γεγονός ότι από το 2014, οπότε και ανέλαβε, οι προϋπολογισμοί της Σκάλας του Μιλάνου έχουν εξυγιανθεί.

Άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Σκάλας έχουν χαρακτηρίσει «ανήθικες» τις διαπραγματεύσεις του Περέιρα ζητώντας από την Ιταλική κυβέρνηση να παρέμβει σε αυτό το «περίπλοκο και ευαίσθητο ζήτημα».

«Οι διαπραγματεύσεις αυτές αποτελούν προσωπική πρωτοβουλία. Αυτή τη στιγμή η Σαουδική Αραβία δεν είναι γνωστή για τη δημοκρατική διακυβέρνησή της» δήλωναν μέλη του ΔΣ της Σκάλας στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Το θέμα ήρθε και στη Βουλή από βουλευτή του Forza Italia, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που επέκρινε τον Περέιρα γιατί θέλει να πάρει χρήματα από μια χώρα που «δεν σέβεται τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα».

Η τελική απόφαση θα ληφθεί σε συνεδρίαση στις 18 Μαρτίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου