Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

«Big brother» και στις πτήσεις; Πώς θα... σωθείς με ένα τσιρότο!

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνουμε όταν επιβιβαζόμαστε σε ένα αεροπλάνο;
Βρίσκουμε το σωστό κάθισμα, τοποθετούμε τη χειραποσκευή μας όσο το δυνατόν πιο κοντά, βάζουμε ένα τσιρότο στην οθόνη μπροστά μας, ρυθμίζουμε το κάθισμα κτλ.

Ναι σωστά καταλάβετε! Τοποθετήστε ένα τσιρότο στην οθόνη που βλέπει το κάθισμά σας. Ή ένα χαντζαπλάστ. Για ποιον λόγο; Επειδή, κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες έχουν παραδεχθεί ότι μερικές από αυτές τις οθόνες στα καθίσματα έχουν μια ενσωματωμένη κάμερα.

Το BuzzFeed διαπίστωσε ότι πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν εγκαταστήσει οθόνες για συστήματα ψυχαγωγίας που περιλαμβάνουν επίσης μια κάμερα που δείχνει τον επιβάτη. Αυτός είσαι εσύ. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί στις αερογραμμές της Singapore Airlines, της American Airlines και της United και της Delta.

Μάλιστα, πρόσφατα επιβάτες εντόπισαν εγκατεστημένες κάμερες στα IFE, σε πτήσεις των εταιρειών American Airlines, σύμφωνα με το Business Insider.

Σύμφωνα με την απάντηση που έδωσαν και οι δύο εταιρείες, οι κάμερες ναι μεν υπάρχουν, αλλά δεν είναι σε λειτουργία και δεν θα τεθούν ποτέ σε λειτουργία.
Όπως είπαν, αυτά τα συστήματα φτιάχνονται από τρίτες εταιρείες και οι κάμερες τοποθετήθηκαν στα συστήματα από τις εταιρείες αυτές για «μελλοντική χρήση», όπως για παράδειγμα να δίνεται η δυνατότητα στους επιβάτες να κάνουν τηλεδιάσκεψη εν ώρα πτήσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου