Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Novartis: 2 από τους3 προστατευόμενους μάρτυρες «δεν ξέρουν» για χρηματισμό πολιτικών

Μετά τον Νίκο Μανιαδάκη που κατήγγειλε εισαγγελικές πιέσεις και ο εικαζόμενος δεύτερος προστατευόμενος μάρτυρας παίρνει αποστάσεις λέγοντας ότι οι πολιτικοί δεν ήταν στον τομέα ευθύνης του όταν εργαζόταν στη Novartis

Το σκάνδαλο της Novartis εξελίσσεται πλέον σε φιάσκο της Novartis. Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα η πολύκροτη υπόθεση μετατρέπεται σε... «Βατερλό» της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα καθώς ο ένας μετά τον άλλον οι... προστατευόμενοι μάρτυρες ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν πει τίποτα για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση!

Η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον σε δυσχερή θέση λόγω και των πρωτοφανών καταγγελιών για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης προκειμένου να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Η καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων όπως επίσης και οι μαρτυρίες του Νίκου Μανιαδάκη για τους Εισαγγελείς Διαφθοράς ρίχνουν βαριά τη σκιά τους πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο κατηγορείται πλέον ευθέως ότι επιχείρησε να στήσει  ένα παραδικαστικό κύκλωμα και μια σκευωρία.

Σκευωρία, που όπως υπενθυμίζουν στελέχη της αντιπολίτευσης, εξ αρχής στήθηκε άκομψα αν υπολογιστεί ότι τα δημοσιεύματα περί εμπλοκής πρώην πρωθυπουργών και πρώην υπουργών ξεκίνησαν έναν χρόνο, ανήμερα του μεγάλου συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό.

Πριν όμως φθάσει η περιβόητη Συμφωνία των Πρεσπών στη Ελληνική Βουλή για έγκριση, η κυβέρνηση μένει πλέον με... «άδεια φαρέτρα» με τις δημόσιες παρεμβάσεις του Νίκου Μανιαδάκη και του Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη.

Ο πρώτος προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis με την δημόσια παρέμβαση του και την κατηγορηματική του δήλωση ότι δεν γνωρίζει ούτε διαθέτει στοιχεία για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, έβαλε το λιθαράκι για την αποσύνθεση της κυβερνητικής γραμμής. Ταυτόχρονα όμως ανέδειξε και μια σκοτεινή πλευρά της υπόθεσης με τις καταγγελίες περί παρεμβάσεων προκειμένου η έρευνα να οδηγηθεί σε μια τέτοια κατεύθυνση που θα ... βόλευε πολιτικά την κυβέρνηση.

Στην πολύκροτη συνέντευξή του στο protothema.gr, ο μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis Νίκος Μανιαδάκης υποστήριξε ότι εκλήθη από τους εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση στις 27 - 28 Δεκεμβρίου και τον πίεζαν να ομολογήσει ότι έχουν δωροδοκηθεί οι πολιτικοί ή αν ο ίδιος έχει πάρει χρήματα για λογαριασμό των πολιτικών.

Τα όσα επακολούθησαν με τις αναρτήσεις Πολάκη και τις καταγγελίες των Δικαστών και των Εισαγγελέων για θεσμική εκτροπή είναι γνωστά...

Πριν όμως η κυβέρνηση μαζέψει τα... ασυμμάζευτα από τις καταγγελίες Μανιαδάκη ήρθε και δεύτερο ράπισμα αυτή τη φορά από το πρώην διευθυντικό στέλεχος της Novartis Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη που μερίδα των ΜΜΕ τον παρουσίασε ως τον... δεύτερο προστατευόμενο μάρτυρα στην πολύκροτη υπόθεση.

Αν και ο ίδιος διαψεύδει ότι είναι προστατευόμενος μάρτυρας, παραδέχεται ότι έχει καταθέσει στην ελληνική δικαιοσύνη για την πολύκροτη υπόθεση αλλά και αυτός δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων πολύ περισσότερο για τον χρηματισμό τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Φιλίστωρας Δεστεμπασίδης που εμφανίστηκε ως ο δεύτερος προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis, υπό το ψευδώνυμο «Κελέση» είπε μιλώντας στο Newpost.gr ότι δεν έχει ουδεμία γνώση για χρηματισμό πολιτικών προσώπων γιατί οι πολιτικοί δεν ήταν στον τομέα της ευθύνης του, όταν εργαζόταν στη Novartis, από την οποία αποχώρησε προ τετραετίας!
Ο κ. Δεστεμπασίδης, ο οποίος υπήρξε διευθυντής επικοινωνίας της Novartis, διαμηνύει πως «ούτε φοβάται ούτε εκβιάζεται» και σημειώνει πώς, «όταν και εφόσον κληθεί από τις αρμόδιες Αρχές για την υπόθεση Novartis, θα καταθέσει όσα γνωρίζει, όσα άκουσε, όσα κατάλαβε».

Δεστεμπασίδης: Οι πολιτικοί δεν ήταν στον τομέα ευθύνης μου όταν εργαζόμουν στη Novartis

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη:

«Σχετικά με δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, που με εμπλέκουν με την υπόθεση Novartis έχω να δηλώσω τα εξής: Ουδέποτε συναίνεσα στη δημοσιοποίηση αποσπασμάτων της ιδιωτικής μου συζήτησης με το δημοσιογράφο κ. Τάκη Χατζή της ιστοσελίδας newpost.gr. Δεν ονομάζομαι ούτε Αικατερίνη Κελέση, ούτε Μάξιμος Σαράφης. Το ονοματεπώνυμό μου είναι Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης. Προς όλους εκείνους που με δόλο και κακοβουλία με στοχοποιούν δηλώνω πως ΟΥΤΕ ΦΟΒΑΜΑΙ-ΟΥΤΕ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΙ! Τα υπόλοιπα θα τα πούμε ενώπιον της Δικαιοσύνης. Όταν και εφόσον κληθώ από τις αρμόδιες Αρχές για την υπόθεση Novartis, θα καταθέσω όσα γνωρίζω, όσα άκουσα, όσα κατάλαβα. Η παρούσα δήλωση είναι η μόνη και τελευταία επίσημη τοποθέτησή μου, ακόμα και αν προκληθώ.
Με εκτίμηση,

Φιλίστωρ Χ. Δεστεμπασίδης»

Μόνο ο Μάξιμος Σαράφης εικάζεται ότι επιμένει στη δωροδοκία πολιτικών

Μετά και από αυτήν την εξέλιξη η περιβόητη έρευνα για το σκάνδαλο της Novartis μένει κυριολεκτικά μετέωρη καθώς στηρίζεται πλέον σε έναν και μόνο μάρτυρα «δημοσίου συμφέροντος» με το ψευδώνυμο «Μάξιμος Σαράφης» που εικάζεται ότι είναι η πρώην γραμματέας του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Novartis Hellas Κωνσταντίνου Φρουζή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου