Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Φόνισσα της «οικογένειας Μάνσον» έλαβε το «πράσινο φως» για αποφυλάκιση από την αρμόδια επιτροπή

Η τελική απόφαση για τη Λέσλι Βαν Χούτεν θα ληφθεί από τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ - Έχουν περάσει τέσσερις δεκαετίες από τα αποτρόπαια εγκλήματα της
αίρεσης  Ένα από τα βασικά μέλη της «οικογένειας Μάνσον», μια αίρεσης που διέπραξε φρικτά εγκλήματα το 1969, μεταξύ των οποίων και η δολοφονία της διάσημης ηθοποιού Σάρον Τέιτ, κρίθηκε κατάλληλη προς αποφυλάκιση από την αρμόδια επιτροπή της Καλιφόρνια.

Η Λέσλι Βαν Χούτεν, που ήταν μόλις 19 χρονών όταν συμμετείχε στις δολοφονίες του ζεύγους ΛαΜπιάνκα, έχει υποβάλλει 19 αιτήσεις αποφυλάκισης τις τέσσερις δεκαετίες που βρίσκεται στη φυλακή.
Παρότι τις τελευταίες δύο φορές οι αιτήσεις της είχαν εγκριθεί από την επιτροπή αποφυλακίσεων, τελικά η Βαν Χούτεν είχε παραμείνει στη φυλακή, αφού ο τότε κυβερνήτης Τζέρι Μπράουν είχε «μπλοκάρει» την αποφυλάκισή της.






Το γεγονός ότι πλέον στο «πηδάλιο» της Καλιφόρνια βρίσκεται ένας διαφορετικος Δημοκρατικός κυβερνήτης, με πιο φιλελεύθερες απόψεις, δίνει ελπίδες στις 69χρονη σήμερα Βαν Χούτεν, ένα από τα λίγα μέλη της αίρεσης που παραμένουν ζωντανά στη φυλακή.

Η αδερφή της Σάρον Τέιτ, Ντέμπρα, ήταν παρούσα στην ακροαματική διαδικασία της επιτροπής εχθές, Τετάρτη. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης που έδινε το «πράσινο φως» για την αποφυλάκιση της Βαν Χουτεν, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ελπίζει ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ να λάβει τη σωστή απόφαση και να κρατήσει την 69χρονη πίσω από τα κάγκελα.






Υπενθυμίζεται ότι η αιτιολογία του προκατόχου του Νιούσομ για την απόρριψη της αποφυλάκισης ήταν ότι η Βαν Χούτεν, παρότι εξαιρετικά μικρή σε ηλικία όταν έκανε τα εγκλήματα, συνεχίζει να ρίχνει υπερβολικά μεγάλο φταίξιμο στον Τσαρλς Μάνσον, τον αρχηγό της αίρεσης, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει ακόμα δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος των ευθυνών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου