Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Έναν χρόνο ερευνούσαν τον διοικητή με τα 4 πλαστά πτυχία και ο Πολάκης κάνει ότι δεν γνώριζε

Πληροφορίες ότι αμέσως μόλις έγιναν γνωστά όλα όσα έκανε ο κ. Μπούτος, η επικεφαλής
της 2ης ΥΠΕ και γιατρός στο Θριάσιο, η οποία φέρεται να υπέδειξε τον συναδέλφο της για τη θέση του διοικητή στον Πολάκη, έδωσε σήμα να τηρηθεί σιγή ιχθύος
Τουλάχιστον προκλητική είναι η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη σε ό,τι αφορά την ευθύνη του για τα έργα και τις ημέρες του εκλεκτού της παράταξής του, πρώην διοικητή του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, Δημήτρη Μπούτου. Ο πανταχού παρών και τα πάντα εποπτεύων στον χώρο της υγείας αναπληρωτής υπουργός δηλώνει τώρα πως δεν είχε ιδέα ούτε για τους πλαστούς τίτλους ενός στελέχους του ΕΣΥ που ο ίδιος επέλεξε και τοποθέτησε αλλά ούτε και για την παράνομη συμπεριφορά που τον χαρακτήριζε κατά τη διάρκεια της διετούς θητείας του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Κι αυτό ενώ οι αποκαλύψεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) γίνονται με μορφή χιονοστιβάδας για τις πλαστογραφίες του κ. Μπούτου.

Η υπόθεση της πλαστογραφίας της υπογραφής προϊσταμένης του τμήματος Ποιότητας του νοσοκομείου τον Αύγουστο του 2017 είναι απολύτως ενδεικτική της αντίληψης που είχε για τη χρηστή διοίκηση ενός νοσηλευτικού ιδρύματος ο επι μακρόν «υποδειγματικός υπάλληλος» της διοικητικής υπηρεσίας του Θριάσιου νοσοκομείου. Υπέγραψε αντί της προϊσταμένης εισήγηση με την οποία ανέθετε με αδιαφανείς όρους πρόγραμμα επιμόρφωσης των φυλάκων του νοσοκομείου σε συγκεκριμένη εταιρία και όταν εκείνη το ανακάλυψε της είπε ότι «δεν ήθελα να σας ενοχλήσω». Στη συνέχεια όπως εκείνη καταγγέλλει επιχείρησε να τη δωροδοκήσει και μετά την απειλούσε να σταματήσει τις αναφορές που εκείνη έκανε σε Εισαγγελία και διοικηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).




Ωστόσο, ο κ. Πολάκης υποστηρίζει πως ουδέν είχε υποπέσει στην αντίληψη του για τον κ.Μπούτο! Βέβαια, μια άλλη εκδοχή που ακούγεται και στα δυο νοσοκομεία είναι πως αμέσως μόλις έγιναν γνωστά όλα όσα έκανε ο κ. Μπούτος, η επικεφαλής της 2ης ΥΠΕ, γιατρός στο Θριάσιο, κυρία Ολγα Ιορδανίδου, η οποία φέρεται να υπέδειξε τον συναδέλφο της από το νοσοκομείο για μία θέση διοικητή στον κ. Πολάκη, έδωσε το σήμα να τηρηθεί σιγή ιχθύος.

Είναι πάντως δύσκολο να πιστέψει κάποιος πως ο κ. Πολάκης δεν είχε ενημερωθεί ούτε για τη σοβαρή καταγγελία της εργαζόμενης του Γενικου Κρατικού Νίκαιας αλλά και στη συνέχεια ούτε για την καταγγελία που έγινε από το ίδιο νοσοκομείο για πλαστό διδακτορικό του διοικητή και το επίδομα που ελάμβανε με βαση αυτό. Και βεβαίως μόνον απορίες γεννά η σιωπή του για αυτο το θέμα στην απαντηση που έστειλε το βράδυ της Τετάρτης, τρεις ημέρες έπειτα από την αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος για τον διοικητή με τα τέσσερα πλαστά πτυχία.



«Έναν χρόνο τώρα οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης ξεσκονίζουν τον υπηρεσιακό φάκελο του κυρίου Μπούτου στο Θριάσιο Νοσοκομείο με την άδεια της Διοίκησης του Θριασίου και ο Πολάκης δεν πήρε χαμπάρι» σχολιάζει με νόημα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, που σημερα δημοσιοποιεί τη σύμβαση που υπέγραψε ο ίδιος ο διοικητής κατα εξουσιοδότηση μαλιστα όλου του ΔΣ του νοσοκομείου με τον ασυνεπή και οφειλέτη ιδιοκτήτη του κυλικείου.

Την ίδια...αφωνία επέλεξε ο κ. Πολάκης και για την σκανδαλώδη σύμβαση ανάθεσης που υπέγραψε ο Διοικητής. Όπως αποκαλύπτει η ΠΟΕΔΗΝ, ο διοικητής παρέτεινε τη σύμβαση του κυλικείου στον ίδιο επιχειρηματία έως το 2034 με αποκλειστική διαχείριση κυλικείου, εστιατορίου, ανθοπωλείου με 3.000 μηνιαίο μίσθωμα λιγότερο από την προηγούμενη σύμβαση. Και σαν να μην έφτανε η προνομιακή μεταχείριση που είχε ο επιχειρηματίας από τον κ. Μπούτο, όπως καταγγέλλεται, του «χάρισε» και 350.000 ευρω που οφείλει από μισθώματα στο Νοσοκομείο, έναντι δωρεάς € 80.000 που είναι ανοιχτή για το μέλλον.

«Ο εν λόγω επιχειρηματίας δεν πληρώνει τα μηναία μισθώματα στο Νοσοκομείο, συνεχώς συσσωρεύονται νέες οφειλές του και στη νέα ανάθεση που υπογράφτηκε μετά το 2020 δεν διασφαλίζονται τα συμφέροντα του δημοσίου. Μέχρι και το ηλεκτρικό ρεύμα το επιχειρηματίας το παίρνει δωρεάν από το Νοσοκομείο» αναφερει ο κ. Γιαννάκος.

Ωστόσο, ολα αυτα φαίνεται πως ήταν ψιλά γράμματα για το περιβάλλον Πολάκη στην ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως επιχειρήθηκε να κερδηθεί χρόνος για τον κ. Μπούτο και για όλους όσοι θα παρασέρνονταν από τις αποκαλύψεις για τα πεπραγμενα του στο Θριάσιο αλλα κυρίως στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου η τοποθετηση του ειχε πλεον άλλο ηθικό βάρος. Ακόμη και όταν το υπουργείο Υγείας έλαβε το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης συνέχισε να παρακολουθεί με απάθεια την υπόθεση. Δεν αποκάλυψε, δεν κατήγγειλε, δεν απέρριψε τον διοικητή αλλα ανέμενε την παραίτησή του! Την οποία τελικα έκανε δεκτή στην εκπνοή του έτους ο κ. Πολάκης, μαζί με άλλες παραιτήσεις στελεχών από δημόσια νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου