Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019

Μεγάλες καταστροφές από τις συνεχείς βροχοπτώσεις στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Κλειστοί από κατολισθήσεις πολλοί επαρχιακοί δρόμοι – Αποκλεισμένοι και οι κάτοικοι
του Κρυονερίου  Μια από τις πιο δύσκολες περιόδους, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, διανύει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, με τους δημότες του, απ’ άκρη σ’ άκρη να «δοκιμάζονται» από τις τεράστιες καταστροφές που αφήνει – καθημερινά – πίσω του το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει και την Ηλεία.

Το πρώτο φως της χθεσινής ημέρας βρήκε αποκλεισμένους και τους κατοίκους του Κρυονερίου, ενώ μια μεγάλη κατολίσθηση στον Πλάτανο «έκοψε» στη μέση την παλιά Ε.Ο Πύργου – Ολυμπίας.

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας με αρμόδιο αντιδήμαρχο τον Γιώργο Γεωργακόπουλο δεν… προλαμβάνει να «μετρά» ζημιές και να κάνει παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας λόγω κατολισθήσεων και καθιζήσεων. Από τη μια άκρη του δήμου στην άλλη «τρέχουν» και οι Τεχνικές Υπηρεσίες με τον αντιδήμαρχο Νίκο Μαρούντα, ενώ τη μια μετά την άλλη διορθώνει τις ζημιές στα δίκτυα ύδρευσης η ΔΕΥΑ Α.Ο με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γιώργο Λινάρδο, προκειμένου να μη μείνει ούτε ένας δημότης χωρίς νερό. Την ίδια στιγμή, ο Δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς, βρίσκεται σε όλα τα παραπάνω σημεία για να δώσει λύσεις, μαζί με τους – παραπάνω – συνεργάτες του, το δυνατό συντομότερα.

Σημαντική ωστόσο είναι και η συμβολή της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, με μηχανικούς και εργολάβους, που συνεπικουρούν στο έργο αποκατάστασης της βατότητας, όπου χρειάζεται.Στο Κρυονέρι

Χθες το πρωί, οι κάτοικοι του Κρυονερίου, βρέθηκαν αποκλεισμένοι, λόγω μιας μεγάλης κατολίσθησης και μιας σοβαρής καθίζησης λίγες εκατοντάδες μέτρα πριν την είσοδο του χωριού. «Η εικόνα μιλά από μόνης της», λέει ο πρόεδρος του χωριού Κώστας Γεωργίου, με την άσφαλτο, σε μήκος 100 περίπου μέτρων να έχει βαθιές ρηγματώσεις και σε άλλα σημεία να έχει «φουσκώσει», γεγονός που μαρτυρά ότι το φαινόμενο ξεκίνησε αρκετά μέτρα κάτω από την επιφάνεια της ασφάλτου. Λίγα μέτρα πιο πέρα, μια μεγάλη κατολίσθηση έκλεισε το δρόμο σε όλο το μήκος. «Αυτά τα φαινόμενα φοβόμασταν όταν λέγαμε ότι είναι ανάγκη να φτιαχτεί ο δρόμος προς το Λάσδικα», λέει ο κ.Γεωργίου μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς».

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα «Πατρίς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Σχόλια

Αρχειοθήκη ιστολογίου