Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Τιτανοβόας: Το μεγαλύτερο φίδι της ιστορίας έφτανε σε μήκος τα 13 μέτρα και σε βάρος τους 1,2 τόνους


Κατά καιρούς αρκετές επιστημονικές έρευνες και μελέτες έχουν καταφέρει να μας ενημερώσουν για τα πολλά προϊστορικά «τέρατα» που ζούσαν στον πλανήτη μας πριν από αρκετά εκατομμύρια χρόνια.
Έτσι μετά τον καρχαρία Μεγαλόδοντα που αποτέλεσε τον κορυφαίο θαλάσσιο θηρευτή της ιστορίας αλλά και τον Παταγοτιτάνα, ο οποίος αποτέλεσε το μεγαλύτερο σε μήκος ζώο που πάτησε στη Γη, έφτασε η ώρα να γνωρίσουμε και το μεγαλύτερο φίδι της ιστορίας.

Ο Τιτανοβόας υπολογίζεται ότι έζησε στην Γη και συγκεκριμένα στην περιοχή της Νότιας Αμερικής πριν από περίπου 60 εκατομμύρια χρόνια, με το μήκος του να τρομάζει μόνο και μόνο στο άκουσμά του.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με απολιθώματα που εντοπίστηκαν το 2009 στην Κολομβία, οι αρχαιολόγοι υπολόγισαν πως το μήκος του Τιτανοβόα έφτανε τα 13 μέτρα και το βάρος του τους 1,2 τόνους.


Το γιγαντιαίο φίδι εκτιμάται ότι έζησε στις τροπικές περιοχές της Νοτίου Αμερικής, ζώντας σε βάλτους κι ελώδης εκτάσεις, ενώ μεταξύ των θηραμάτων του συγκαταλέγονταν άλλα ερπετά κι αμφίβια ζώα της περιοχής.

Αποτέλεσμα εικόνας για Titanoboa
Μάλιστα, το κανάλι του μουσείου Smithsonian της Νέας Υόρκης αφιέρωσε ένα εκτενές ντοκιμαντέρ σχετικό με τον Τιτανοβόα, το οποίο πραγματεύεται τις συνθήκες οι οποίες οδήγησαν το συγκεκριμένο είδος φιδιού στο τρομακτικό αυτό μέγεθος, ενώ το ίδιο μουσείο το 2012 δημιούργησε ένα πιστό αντίγραφο του μεγαλύτερου φιδιού της ιστορίας, το οποίο κι εκτίθεται σε περίοπτη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου