Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Ελαιοτουρισμός: Μια μορφή τουρισμού που έχει μεγάλες δυνατότητες στην χώρα μας



Είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα η προσπάθεια που γίνεται από ελαιοπαραγωγούς και ξενοδοχειακές μονάδες για την σύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα, πολύ σημαντικό μέρος του οποίου αποτελεί η ελαιοκομία και η ελαιοπαραγωγή.
Αν αυτή η «σύνδεση» γίνει σε σωστή βάση με την συνεργασία της πολιτείας, των επιχειρήσεων και των παραγωγών, μόνο καλό μπορεί να φέρει στο μέλλον. 

Στις επιχειρήσεις που συμβάλλουν αισθητά στην ανάπτυξη του ελαιοτουρισμού, μέσα από τις δράσεις που υλοποιούν, ξεχωρίζει το ξενοδοχείο Grecotel Creta Palace, το οποίο μάλιστα βραβεύτηκε για τις δράσεις του από τον ΣΕΔΗΚ, σε ημερίδα για τον ελαιοτουρισμό, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ρέθυμνο.


Όπως τόνισε στον ΑγροΤύπο ο Διευθυντής του Grecotel Creta Palace, Γιώργος Περαντωνάκης, «η Κρήτη έχει μεγάλες δυνατότητες να αναπτύξει τον ελαιοτουρισμό. Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται μπορεί να μέσα από το πρόγραμμα «γίνε αγρότης για μια ημέρα» να γνωρίσει τον αγροτικό τομέα του νησιού».

Αναφερόμενος στις δράσεις του ξενοδοχείου ο Διευθυντής του Grecotel Creta Palace Γιώργος Περαντωνάκης, κατά την εκδήλωση του ΣΕΔΗΚ, επεσήμανε τα εξής: 
«Για τρίτη φορά βραβεύεται το ξενοδοχείο μας. Συνεχίζοντας την επιθυμία του ιδιοκτήτη Νίκου Δασκαλαντωνάκη και κάνοντας στοιχείο της κουλτούρας της λειτουργίας του ξενοδοχείου εφαρμόζει την χρήση του ελαιολάδου που παράγουμε οι ίδιοι στην Agreco Farms και σε πάρα πολλές εκφάνσεις στις δραστηριότητες του ξενοδοχείου. Είτε αυτό έχει να κάνει με παιδικές δραστηριότητες, είτε έχει να κάνει με μαθήματα γευσιγνωσίας, είτε έχει να κάνει με μενού, με συνταγές, με μπουφέ, με παιχνίδια με την μορφή της γευσιγνωσίας από την παιδική ηλικία».

Όπως ανέφερε ο κ. Περαντωνάκης, το ξενοδοχείο Grecotel Creta Palace δίνει έμφαση στις δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με την γνωριμία και εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα που αφορούν την χρήση και τις μοναδικές ιδιότητες του ελαιολάδου. 
Και πρόσθεσε: «Εκεί κυρίως εστιάζουμε την δραστηριότητά μας, να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά που κάνουν διακοπές στο ξενοδοχείο μας για το τι είναι το ελαιόλαδο και ποια είναι η χρησιμότητα του για τη υγεία και την μακροζωία. 
Κάθε χρόνο παρατηρούμε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον που δείχνουν οι φιλοξενούμενοι στο ξενοδοχείο μας για δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τη πρωτογενή παραγωγή και ιδιαίτερα το ελαιόλαδο που είναι και το πιο διάσημο και πιο εύκολο να προσεγγίσει τους φιλοξενούμενος. 
Παρατηρούμε ότι η επισκεψιμότητα προς τη φάρμα κάθε χρόνο είναι μεγαλύτερη. Βλέπουμε ότι κυρίως το ενδιαφέρον εστιάζεται στις μικρές ηλικίες όσο και αν αυτό φαίνεται παράξενο, τα παιδιά δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα».

Αναλυτικά τα βραβεία του ΣΕΔΗΚ ήταν τα εξής:

Ελαιοτουριστικές δράσεις
Για τις ελαιοτουριστικές τους δράσεις ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν με τη Χρυσή Μινωική Ελιά το ξενοδοχείο Grecotel Creta Palace και Aquila Rithymna Beach στο Ρέθυμνο.

Το βραβείο της Αργυρής Μινωικής Ελιάς απονεμήθηκε στο ξενοδοχείο Anemos Luxury Grant Resort στη Γεωργιούπολη και στην Terra Creta στο Κολυμπάρι.

Με τη Χάλκινη Μινωική Ελιά βραβεύτηκε το Candia Park Village Hotel στον Άγιο Νικόλαο.

Ενημερωτικές δράσεις
Στην κατηγορία των ενημερωτικών δράσεων την Πράσινη Μινωική Ελιά έλαβε η ιστοσελίδα Greek Liquid Gold στα Χανιά, ο Μύλος του Πρινάρι στο Χρωμοναστήρι και το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας στην Επισκοπή Ρεθύμνου.


agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου