Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Σοσιαλδημοκράτης έδωσε το «φιλί της ζωής» σε ευρωσκεπτικιστή του AfD


«Δεν έχουν σημασία οι πολιτικές πεποιθήσεις ή τα κόμματα. Έκανα μόνο το καθήκον μου», δηλώνει ο Ζερντάρ Γιουκζέλ στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung»
Όλη η Γερμανία μιλάει γι΄αυτό. Ένας Σοσιαλδημοκράτης βουλευτής κουρδικής καταγωγής έσωσε από βέβαιο θάνατο έναν πολιτικό του αντίπαλο.

Όταν τον είδε να σωριάζεται στο πάτωμα, έσπευσε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, όπως σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος επικροτώντας την κίνηση του 45χρονου πολιτικού.

Την περασμένη Τετάρτη, σε συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής για την υγεία στο Ντίσελντορφ (Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία),ο βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζερντάρ Γιουκζέλ, έδωσε το... «φιλί της ζωής» σ' έναν ευρωσκεπτικιστή από την «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD).

Στη διάρκεια της συνάντησης το μέλος του ΑfD σηκώθηκε από την καρέκλα του, περπάτησε λίγα μέτρα και εν συνεχεία κατέρρευσε.

Ο Ζερντάρ Γιουκζέλ πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Προτού κατέβει στην πολιτική, εργάστηκε επί 15 χρόνια ως νοσηλευτής στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Χωρίς να το πολυσκεφτεί άρχισε να κάνει στον άνδρα καρδιακές μαλάξεις για να τον επαναφέρει στη ζωή.

Στη διάσωση του ευρωσκεπτικιστή συνέδραμε και μία βουλευτής των «Ελεύθερων Δημοκρατών» (FDP).
«Ο άνθρωπος θα ήταν νεκρός αν δεν είχε δεχθεί άμεσα τις πρώτες βοήθειες αλλά« δεν είμαι ήρωας. Έκανα μόνο το καθήκον μου», δήλωσε ο Γιουκζέλ στην εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

«Οι άνθρωποι πρέπει να βοηθούν ο ένας τον άλλον. Δεν έχουν σημασία οι πολιτικές πεποιθήσεις ή τα κόμματα!», πρόσθεσε.

Mίνα Αγγελίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου