Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Νεκρές δύο εντεκάχρονες σε ένα απίστευτο τροχαίο

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 40χρονη μητέρα του ενός κοριτσιού ανατράπηκε και χτύπησε σε προστατευτικό κιγκλίδωμα - Στο όχημα επέβαιναν δύο ακόμη παιδιά
Δύο κορίτσια 11 χρόνων βρήκαν τραγικό θάνατο σήμερα τα ξημερώματα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας- Λεμεσού, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 40χρονη μητέρα του ενός κοριτσιού ανατράπηκε και χτύπησε σε προστατευτικό κιγκλίδωμα.

Η οδηγός και ακόμα δύο αγόρια 14 και 15 ετών που βρισκόντουσαν στο αυτοκίνητο τραυματίστηκαν ελαφρά.

Το δυστύχημα έγινε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα. Η 40χρονη είχε παραλάβει τη κόρη της και τα άλλα τρία παιδιά φιλικών οικογενειών, από το αεροδρόμιο κατά την επιστροφή τους από το εξωτερικό. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, τα παιδιά δεν φορούσαν ζώνες ενώ η 40χρονη είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Το πως έχασε τον έλεγχο είναι ακόμα άγνωστο.



Τα παιδιά και η οδηγός είναι Έλληνες Πόντιοι ομογενείς από τη Ρωσία. Τα παιδιά επέστρεφαν από εκπαιδευτική εκδρομή και πήγαιναν από το αεροδρόμιο Λάρνακας στη Πάφο, όπου διαμένουν.
Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Λεμεσού, Φίλιππο Παπαηλία, η 40χρονη οδηγός, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, «φαίνεται να έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της, με αποτέλεσμα να φύγει από την πορεία του, να κτυπήσει δεξιά στο προστατευτικό κιγκλίδωμα και εν συνεχεία να συρθεί κάπου 50 με 60 μέτρα, να αναποδογυριστεί και να ακινητοποιηθεί».

«Δυστυχώς, βρήκαν ακαριαίο το θάνατο δυο 11χρονα κορίτσια τα οποία προφανώς δεν έφεραν ζώνη ασφαλείας, ενώ το ένα εκτινάχθηκε και καταπλακώθηκε από το αυτοκίνητο», είπε και πρόσθεσε ότι «η οδηγός και τα άλλα δυο παιδιά έμειναν εγκλωβισμένα στο αυτοκίνητο, απεγκλωβίστηκαν και φαίνεται να μην είναι σοβαρή η κατάσταση τους».

Ο κ.Παπαηλίας υπογράμμισε πως η οδηγός και ο 15χρονος που ήταν συνοδηγός, έφεραν ζώνες ασφαλείας, ενώ διερευνάται κατά πόσο έφερε ζώνη ασφαλείας ο 14χρονος που βρισκόταν στα πίσω καθίσματα μαζί με τις άτυχες 11χρονες.



Δραματική έκκληση έκανε ο Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας, Σπύρος Σπύρου, ο οποίος κάλεσε όλους να καταλάβουν πως μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και πρέπει όλοι να σοβαρευτούμε, κατά την έκφραση του.

«Οι ζώνες σώζουν ζωές. Και το θέμα είναι, πόσοι από εμάς τηρούν επιτέλους αυτό το πράγμα; Πότε θα καταλάβουμε σε αυτόν τον τόπο ότι πρέπει να σοβαρευτούμε επιτέλους; Είναι μία κίνηση, ένα δευτερόλεπτο και είναι μηχανική κίνηση όταν είσαι συνηθισμένος και σώζεις τη ζωή σου», ανέφερε.
Ο κ.Σπύρου είπε πως «επιτέλους ο κόσμος πρέπει να καταλάβει, δεν μπορεί η Αστυνομία να κάνει θαύματα, δεν μπορούμε να είμαστε σε κάθε αυτοκίνητο που ξεκινά από το σπίτι του ή από τη δουλειά του ή από οπουδήποτε, να τους λέμε να βάλουν τη ζώνη τους».

Διερωτήθηκε ποιός μπορεί να αισθάνεται χαρούμενος από αυτή την κατάσταση, από το θάνατο δυο μικρών και υπέδειξε ότι «οι ζώνες πρέπει να μπουν από χθες στη συνείδηση μας, γιατί είναι ανεύθυνες πράξεις αυτές που στοιχίζουν ζωές».

«Αν εμείς είμαστε η αιτία που χάνονται ζωές να πάμε σπίτι μας και εγώ θα το κάνω πολύ ευχαρίστως», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου