Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018

Α.ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ο Πολιτισμός ως μοχλός κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης

email
Ένας τομέας όπου όλοι σχεδόν οι δήμοι της χώρας μας παρουσιάζουν σημαντική και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα είναι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις. Παρά το ότι οι δημοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις προσφέρονται, κατά κανόνα, δωρεάν σε όλους τους πολίτες αυτό δεν σημαίνει πως δεν
έχουν σημαντικό κόστος για το ταμείο του δήμου. Επιπλέον, και με στόχο την μεγιστοποίηση του κοινωνικού αλλά και του αναπτυξιακού αποτελέσματος αυτών των εκδηλώσεων, ο δήμος οφείλει να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στον σχεδιασμό, την προετοιμασία και την εκτέλεση αυτών των εκδηλώσεων. Ας δούμε, λοιπόν συγκεκριμένες προτάσεις που θα συμβάλουν στη μεγιστοποίηση του κοινωνικού και αναπτυξιακού οφέλους για τους κατοίκους και την πόλη τους.

Το πρώτο που θα πρέπει να τονιστεί είναι η ανάγκη να υπάρξει από πλευράς δήμου προσεκτική και τεκμηριωμένη στοχοθεσία για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η έλλειψη επεξεργασμένης και επίμονης στοχοθεσίας είναι ένας ύπουλος εχθρός της επιχειρησιακής επιτυχίας και αποτελεί συχνή αιτία οδυνηρών και ‘ανεξήγητων’ αποτυχιών. Ακούγεται προφανές ότι σε επίπεδο Διοικητικής λειτουργίας κάθε δράση πρέπει να εξυπηρετεί κάποιο σκοπό, να στοχεύει σε κάτι, αλλά η πείρα δείχνει ότι η έλλειψη στοχοθεσίας είναι συνηθισμένη διοικητική πρακτική! Χωρίς συγκεκριμένους στόχους δεν μπορεί να υπάρξει αξιολόγηση του αποτελέσματος μιας ενέργειας, που αποτελεί τη βάση για οποιαδήποτε μελλοντική βελτίωση και αποφυγή λαθών.

Για την οικονομία χρόνου και χώρου οι στόχοι των πολιτιστικών εκδηλώσεων πρέπει να είναι: 
α) υψηλής ποιότητας ψυχαγωγικό αποτέλεσμα για τους πολίτες, 
β) βελτίωση της κοινωνικής λειτουργίας και 
γ) ενίσχυση της τοπικής Οικονομίας. 
Αυτοί οι τρεις συγκεκριμένοι στόχοι, μαζί με την ανάγκη ανάδειξης του ρόλου της στοχοθεσίας, συνθέτουν τον τίτλο, αλλά αποτελούν αι την ουσία, αυτού του άρθρου!

Κατά κανόνα, οι πολίτες περιμένουν από μια πολιτιστική εκδήλωση να ψυχαγωγηθούν και αυτό αποτελεί έναν απολύτως θεμιτό στόχο τόσο από πλευράς αυτών που σχεδιάζουν και διοργανώνουν μια πολιτιστική εκδήλωση, όσο και των ίδιων των πρωταγωνιστών της εκδήλωσης. Τα στοιχεία που επηρεάζουν το επίπεδο επίτευξης αυτού του στόχου είναι όχι μόνον η καλλιτεχνική επάρκεια των συντελεστών της εκδήλωσης, αλλά και πολλά τεχνικά και οργανωτικά θέματα. Για όλα αυτά απαιτείται η αξιοποίηση από πλευράς δήμου, ανθρώπων και φορέων όχι μόνο πρόθυμων, αλλά και με σχετική πείρα και ειδικές γνώσεις. Ας μη ξεχνάμε ότι ζούμε στην εποχή της γνώσης και της εξειδίκευσης.

Πέρα από την ψυχαγωγική δυνατότητα που παρέχουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, ο τομέας του Πολιτισμού αποτελεί – κυρίως για την ομάδα των ενήλικων πολιτών- συντελεστή διαμόρφωσης των θεμελιωδών ποιοτικών κοινωνικών χαρακτηριστικών και αξιών. Στην πραγματικότητα, οι βασικοί πυλώνες της έννοιας του Πολιτισμού δεν είναι μόνον οι Τέχνες, αλλά το σύνολο των αρχών που διέπουν τις ανθρώπινες σχέσεις και αξίες. Επί παραδείγματι, με το να αποκαλέσει κάποιος ‘απολίτιστο’ έναν γείτονά του δεν εννοεί ότι ο γείτονας δεν πάει στο θέατρο ή δεν παρακολουθεί συναυλίες. Κατά κανόνα, εννοεί ότι ο γείτονας δείχνει αντικοινωνική συμπεριφορά έξω από γενικά αποδεκτές αρχές κοινωνικής διαβίωσης ή αισθητικής.

Με βάση τα παραπάνω, ο Πολιτισμός συνιστά αφενός ένα σημαντικό μέσο αυτογνωσίας και αφετέρου συμμετέχει καθοριστικά στην βελτίωση των ανθρώπινων σχέσεων και την αναβάθμιση των κοινωνικών λειτουργιών! Ως εκ τούτου είναι αδιανόητο στο σχεδιασμό των δημοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων να μη μετέχουν και κοινωνιολόγοι.

Η τρίτη βασική διάσταση των πολιτιστικών εκδηλώσεων είναι η αναμφισβήτητη δυνατότητα τους στην προώθηση της τοπικής ανάπτυξης. Βεβαίως, μια διεξοδική αναφορά στις δυνατότητες που παρέχει ο τομέας του Πολιτισμού για προώθηση της τοπικής ανάπτυξης, δεν μπορεί να καλυφθεί μέσα σε μία ή δύο παραγράφους ενός άρθρου. Παρά ταύτα, η αναφορά στους Τομείς της Ψυχαγωγίας και της Διασκέδασης αρκεί για να παραπέμψει στις έννοιες της δημιουργίας θέσεων εργασίας, στη βελτίωση της ελκυστικότητας μιας περιοχής και στην τουριστική προβολή ενός δήμου με οργανωμένες και ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ραφτοπούλου Άννα
Δημοτική Σύμβουλος Σπάτων - Αρτέμιδος
Επικεφαλής Παράταξης αν.α.σ.σ.α. 
Πηγή: "Ανατολική Ακτή" (έντυπη) 6.7.2018

15 σχόλια :

 1. ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΑΡΗΣΤΡΙΑ ΣΤΟ ΔΣ ΓΙΑ ΤΙ ΠΟΛΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΜΙΛΑΣ?
  ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ.
  ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΑΠΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΛΟΥΒΙΑ ΑΒΓΑ?
  ΑΣΕ ΡΕ ΑΝΝΑ ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΜΑΛΙ Κ ΝΥΧΙΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΛΛΕΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΓΑΒΓΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΜΩΜΑ ΛΕΣ Κ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΜΕΘΟΡΙΟΥ?
  ΑΣΤΟ ΡΕ ΚΟΜΜΩΤΡΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΤΕ ΜΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΣ ΜΗΔΕΝΙΖΑΝ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ.
  ΠΑΣ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΤΟΜΑΡΙ ΣΟΥ ΜΕ ΑΝΟΗΣΙΕΣ? ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΜΩΡΗ ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ 8ΧΡΟΝΙΑ ΔΣ? 4ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ?
  ΓΙΑΤΙ ΜΩΡΗ ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ Ο ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ.
  ΑΝΤΕ ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ ΤΡΑΒΑ ΓΙΑ ΜΑΛΛΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΟΥΡΕΜΕΝΗ Κ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙΟ ΑΒΓΟ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ ΚΑΗΜΕΝΗ ΞΕΦΤΛΙΣΜΕΝΗ.
  ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ 11ΧΡΟΝΩΝ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΑΕΙ. ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΟΜΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ? Κ ΕΡΧΕΣΑΙ ΕΣΥ Η ΓΡΙΑ ΔΣ Κ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 11ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΒΑΨΕΙ ΝΥΧΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΝΕΙ Κ ΠΙΑΤΑ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΚΟΨΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗΣΤΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΙΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΑΩ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΣΤΑ ΟΙΚΙΑΚΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΗΣΤΡΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εσύ τι ήρθες να κάνεις και να μας πεις εδώ? Τα προσωπικά σου προβλήματα (ότι π. χ. Δεν έχεις υπηρεσία? )Α παγενε από δω ρε μπουρτζοβλαχε !ΠΟΥ έχεις εσύ ανάστημα μιαν ΆΝΝΑ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ να την αποκαλείς ΜΟΡΗ! !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν δεν είναι η Αννα ΜΩΡΗ ποια είναι?
   Ο Πολιτικός κάθε επιπέδου είναι σκλαβάκι του Πολίτη,άσχετα αν εδώ αντιστρέψαμε τους όρους.
   Η Αννα τι θέλει να πει? αυτό θέλει ειδική εξήγηση.
   Την Παρασκευή ψηφίζει τα σκατά στην θάλασσα και αυτή μιλάει για ιδεατές καταστάσεις μαστούρας.
   Πολιτικός σε μια περιοχή τέλειας υποβάθμισης είναι, ας μας δείξει πόσες μηνύσεις και αγωγές έχει κάνει στον Δήμαρχο, στον Κροκο κλπ, για αυτά τα άθλια σχολεία, να κλείσει ΟΛΑ αυτά τα παράνομα σχολεία που είναι για ζώα όχι για παιδιά.
   άλλα μας λέει τον πόνο της παραμύθι για τον Πρίγκιπα με το άσπρο άλογο που θα την πάρει να την κάνει βασίλισσα στο γυφταριό.
   ΜΩΡΗ ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ ςιναι τίποτα άλλο.

   Διαγραφή
 3. ΡΕ ΑΝΝΑ ΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΚΑΚΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΒΑΛΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.
  ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΕΞΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΟΧΙ ΠΟΛΝΙΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΝΟΓΟΝΕΚΟ ΝΑ ΣΥΧΑΣΕΙ Ο Ο ΤΡΕΛΟΓΕΡΟΣ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ.
  ΑΜΑΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΠΡΗΞΕΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΑΝΤΕ ΧΑΣΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εντάξει βρε παίδες το κορίτσι πάει με το καλό για γέννα και ο μάνατζερ μεταφορέας της ΟΑ να μη βγάλει το ψωμάκι του. Λέει λοιπόν και ο μπαμπάς πληρώνει και της συντάσσουν αυτές της παπαρολογίες γιατί νομίζει έτσι θα μείνει στην επικαιρότητα μέχρι να ξεπετάξει και το εγγόνι που έρχεται αλλά να μην την ξεχάσουν τα "διψασμένα" για τον λόγο της πλήθη. Να δείτε που το άρθρο αυτό για τον πολιτισμό το έγγραψε για να στηρίξει το πολιτιστικό έργο της Ομοσπονδίας και την Πίτσι, τώρα στις δύσκολες στιγμές που ο εισαγγελέας διαβάζει ένα νέο φάκελο για την υπόθεση που έφτασε στα χέρια του αυτές τις ημέρες και δεν πιστεύει στα μάτια του. Ομοσπονδιακές παρανομίες - απίστευτα πράγματα. αυτόν τον πολιτισμό εκφράζει η κα Ραφτοπούλου, μην το ξεχνάτε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μιλάει για πολιτισμό η σαλονάτη κόρη του .... μπαμπά. Αν όμως την ρωτήσετε να σας δώσει τον ορισμό του πολιτισμύ δεν θα ξέρει....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το οτι οι Ραφτοπουλοι Πιτσι και ολοι σε αυτες τις συμμοριες ειναι ενα σωμα μια ψυχη, το δηλωσε η επισημα η ξεφτιλισμενη Αννα της Λουτσας.
  Σαλονοτη την καραβλαχαρα δεν την λες αλλα νεοπλουτη βλαχα απο παραμεθοριο χωριο ειναι σιγουρα.
  Πολιτισμος ειναι καθε τι που εχει να κανει με την την ψυχη και το πνευμα του ανθρωπου η Αννα-Πιτσι κανουν παρα πολλλα για τον Πολιτισμο να τον φερουν στα μετρα τους 100-200 χρονια πισω απο το σημερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Παρλαρετε ανωνυμοι!
  Τι άλλο άλλωστε θα μπορούσατε να κάνετε?:?Για να νομισετε ότι υπαρχετε και εσείς???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ Η ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΩΡΙΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Η ΚΑΒΟΥΡΟΧΕΛΩΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΔΙΚΟΙ.
  ΠΟΜΑΚΕ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΤΣΕΠΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ. ΧΕΧΕΧΕ ΜΑΚΑΚΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αφήστε αυτές τις βλακείες και πείτε κάποιο γαργαλιστικό κουτσομπολιό, για τα οργιά της Άννας.
  Η σύντροφος της εδώ στα Σπάτα η κανονική κομμώτρια,αυτη που της έσπασε και το αμάξι ουρλιάζει ότι θα την καταστρέψει που την παράτησε.
  Η θεια της η τσεπα λέει ότι παντρεύτηκε τον σχιζοφρενή στα μουλωχτά, με συμβόλαιο συμβίωσης.
  Τώρα από όλα αυτά ποιο είναι ψέμα και ποιο αλήθεια?
  η σχέση της με την κομμώτρια στα Σπάτα, την ξέρουμε χρόνια είναι αλήθεια,το ότι η κομμώτρια της έσπασε το αυτοκίνητο είναι αλήθεια γιατί το λέει η ίδια η κομμώτρια.
  Τώρα μένει να μας πει κάποιος παντρεύτηκε τον σχιζοφρενή, γιατί έπιασε η εξωσωματική που έκανε στην Πωλονια, η είναι ράδιο μπούρδες?
  άλλα πολλά ανώμαλα ξενικά, την σχέση της με την κομμώτρια όλοι την ξέρουμε τι να κάνεις αυτά είναι στην ζωή, άλλα τα άλλα τι τα θελε?
  Ρε ντροπές άλλα κανένας δεν πήγε στον γάμο του τους μονό η τσίπα και ο φαρμακοποιός?
  Έλα δώσε κάποιος νέα με φωτογραφίες να γελάσουμε λίγο με την ψηλομύτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φιλαράκι έχεις πάρει ΕΞΥΤΗΡΙΟ??????
   Από το ΔΑΦΝΙ εννοώ!???

   Διαγραφή
 10. Διαβάζοντας όλα τα σχόλια με μια μικρή εξαίρεση ένα μόνο θα πω: είμαστε άξιοι της τύχης μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΕΓΩ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΥΤΗΣ.
  ΑΛΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΠΑΤΟΣ ΑΠΟΠ[ΑΤΟΣ.
  ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΛΟΓΙΑ ΛΟΥΤΣΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ?
  ΚΑΛΟ ΠΣΚ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σωστά εκτός Λούτσας είναι καλύτερα; Μπα πολύ χλωμό φαίνεται αλλά έτσι βολεύει κάποιους σχολιαστές δω μέσα να λένε.

   Διαγραφή
 12. ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ ΑΝΝΑ ΤΗΣ ΛΟΥΤΣΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΑΝΤΡΥΤΗΚΕ ΚΡΥΦΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΗΣ ΚΑΛΥΒΑΣ ΤΗΣ ΜΕ ΜΑΙΜΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
  ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΠΑΝΤΡΕΎΕΤΑΙ ΕΦΕΡΕ ΕΚΑΙΝΟΝ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΠΑΝΤΡΥΤΗΚΕ Η ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ.
  ΠΟΙΑ Η ΑΝΝΑ ΤΗΣ ΛΟΥΤΣΑΣ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΆ ΤΟΥ Α.ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΤΑΜΑ ΝΝΑ ΒΓΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΜΕ ΑΡΘΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΝΑ ΚΡΤΑΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
  ΓΑΜΟΣ ΜΑΙΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.
  ΡΕ ΟΧΙ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΟΥΔΕΣ ΠΛΟΙΩΝ ΘΕΣ ΟΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ.
  ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΞΕΦΤΙΛΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Google+