Πάντως τη συνταγή τη μάθαμε από τους ψαράδες, αν και λέγεται ότι κάθε ψαράς και συνταγή, κάθε ψαριά και παραλλαγή, με τους ίδιους να υποστηρίζουν πως η σωστή κακκαβιά πρέπει να βράσει με θαλασσινό νερό και σε σιγανή φωτιά για να χυλώσει.
Υλικά
- 1 κιλό πετρόψαρα (σκορπίνες, δράκαινες, χάνους, πέρκες και όποιο άλλο σπαρταριστό ψαράκι)
- 2 πατάτες
- 2 ντομάτες ώριμες
- 10-12 κλαδάκια σέλινο
- 2 κρεμμύδια κομμένα στα 4
- χυμό από 4 λεμόνια
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2 κουτ. σούπας σέλινο ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
- Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε όλα τα λαχανικά, εκτός από το ψιλοκομμένο σέλινο. Προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπαστούν και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνετε τότε τα ψάρια, καθαρισμένα και αλατισμένα. Προσθέτετε -αν χρειάζεται- λίγο νερό ακόμα ώστε να τα μισοσκεπάζει και σιγοβράζετε για 15 λεπτά. Όταν βράσουν και τα ψάρια, ρίχνετε το χυμό λεμονιού.
- Τα σουρώνετε και, ανάλογα με τα ψάρια, μπορείτε είτε να τα περάσετε από μύλο λαχανικών και να ανακατέψετε τον πολτό στη σούπα είτε να τα σερβίρετε ολόκληρα μέσα στο σουρωμένο ζωμό.
- Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο σέλινο και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου