Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

war room του Netflix

 
Περασμένα μεσάνυχτα και όσοι κόπιασαν επί μήνες μαζεύτηκαν στο war room
για να δουν το λανσάρισμα της σειράς




Εχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς βγαίνει μία τηλεοπτική σειρά μέσω streaming στον αέρα; Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται και αν πρόκειται για κάτι τυπικό; Την απάντηση ανέλαβε να δώσει η Netflix στο event που πραγματοποίησε στα γραφεία της στο Los Gatos, δίνοντας για πρώτη φορά πρόσβαση στους δημοσιογράφους στο δικό της war room. Πρόκειται για τον χώρο όπου συγκεντρώνονται όλοι εκείνοι που επί μήνες έχουν εργαστεί πάνω σε μία τηλεοπτική σειρά και παρακολουθούν σε γιγαντοοθόνη αλλά και μικρότερες τηλεοράσεις πώς «ελευθερώνεται» για streaming η σειρά. Το protothema.gr παρακολούθησε όσα έγιναν για να βγει στον αέρα η δεύτερη σεζόν της σειράς της Marvel και του Netflix «Jessica Jones», η οποία είναι από τα πλέον δημοφιλή σίριαλ τους με πάρα πολλούς φαν σε όλο τον κόσμο.

Το war room, λιγότερο παραπέμπει σε πόλεμο, και περισσότερο σε πάρτι. Περίπου μία ώρα πριν το ανέβασμα της σειράς στο Διαδίκτυο, και ενώ η ώρα ήταν περασμένα μεσάνυχτα, μαζεύτηκαν σε μία μεγάλη αίθουσα διευθυντές, προγραμματιστές, υπάλληλοι για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία με πολύ χαμόγελο και σχεδόν καθόλου άγχος.

Η οθόνη μετράει αντίστροφα


Ηταν τόση η εργασία που είχαν καταβάλει επί μήνες, αλλά και τέτοιες οι ασφαλιστικές δικλείδες του Netflix, που απλώς γνώριζαν ότι τίποτε δεν μπορεί να πάει στραβά. Ηταν εκεί για να γιορτάσουν μία ακόμα σειρά, από αυτές που αποτελούν τη διαφήμιση της διαδικτυακής πλατφόρμας, κερδίζοντας το ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας του τηλεοπτικού κοινού σε όλο τον πλανήτη.

Ο Waseem Doud από την ομάδα Globalization του Νetflix στέλνει τους χαιρετισμούς του στο protothema.gr 


Ο φωτισμός ήταν χαμηλός, η πανέμορφη και αντικομφορμιστική φιγούρα της ηθοποιού Κρίστεν Ρίτερ που ενσαρκώνει την Τζέσικα Τζόουνς κυριαρχούσε παντού, ενώ τα ρολόγια μετρούσαν αντίστροφα. Εκτός από τις γιγαντοοθόνες που δέσποζαν στην αίθουσα, τριγύρω σε γραφεία υπήρχαν οι τηλεοράσεις που έδειχνα το preview από κάθε χώρα. Ετσι υπήρχε η γερμανική, η τουρκική, η ελληνική τηλεόραση, όλες εκείνες που θα έδειχναν ταυτόχρονα το νέο κύκλο επεισοδίων μόλις έβγαινε στον αέρα.

Η ελληνική οθόνη 



Και αυτό είναι το εντυπωσιακό: η Netflix βγάζει την ίδια στιγμή ένα ολόκληρο σίριαλ με όλα τα επεισόδια μονομιάς σε περισσότερες από 30 διαφορετικές γλώσσες, με υπότιτλους, dubbing και όλες τις επιλογές, ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο (δεν βγαίνει μόνο σε τέσσερις περιοχές του πλανήτη: Κίνα, Βόρεια Κορέα, Συρία και Κριμαία). Καμία άλλη εταιρεία streaming παγκοσμίως δεν κάνει κάτι τέτοιο!

Λίγο πριν φτάσει η μεγάλη στιγμή, όλοι γέμισαν τα ποτήρια τους με σαμπάνια και έστρεψαν το βλέμμα στην οθόνη για την αντίστροφη μέτρηση. Με το που η Jessica Jones βγήκε στον αέρα, αμέσως με πράσινες μπάρες άρχισε να φαίνεται το streaming σε όλο τον κόσμο.



Εν ολίγοις άνθρωποι από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι το Μεξικό, και από τη Νότια Αφρική μέχρι την Σουηδία ξεκίνησαν αμέσως να βλέπουν την αγαπημένη τους σειρά, με μερικούς μάλιστα εξ αυτών να επιδίδονται σε έναν εξαντλητικό μαραθώνιο (binge watching) βλέποντας σχεδόν αμέσως και τα 13 επεισόδια του νέου κύκλου αμέσως.

Αφού οι υπεύθυνοι είδαν ότι όλα λειτουργούν στην εντέλεια, ήταν ώρα όλοι να γυρίσουν στα σπίτια τους και να ξεστήσουν το war room. Μέχρι την επόμενη φορά...

Βίντεο: Η ώρα της αντίστροφης μέτρησης


Βίντεο: Οι υπεύθυνοι κάθε περιοχής διαβεβαιώνουν ότι όλα βαίνουν καλώς


Φωτογραφίες







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου