Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Με ποια σίριαλ «κόλλησε» το ελληνικό κοινό στο Netflix

Binge Watching: Με ποια σίριαλ «κόλλησε» το ελληνικό κοινό στο Netflix
Netflix & Binge: Μάθετε τα πάντα για το νέο και πλέον δημοφιλή τρόπο κατανάλωσης ψυχαγωγίας - Οι λίστες με τα σίριαλ που μας «καθήλωσαν»
Καθίστε αναπαυτικά, πατήστε το play και ετοιμαστείτε να πάρετε μέρος στην νέα αγαπημένη συζήτηση μεταξύ φίλων, συγγενών και συναδέλφων: Netflix & Binge.




Ο νέος και πλέον δημοφιλής τρόπος κατανάλωσης ψυχαγωγίας και pop culture.

Οι συνδρομητές του Netflix σε όλον τον κόσμο, την προηγούμενη χρονιά, παρακολούθησαν στην υπηρεσία πάνω από 140 εκατομμύρια ώρες περιεχομένου την ημέρα. Η πιο δημοφιλής ημέρα αποδείχθηκε η Κυριακή 1η Ιανουαρίου -δεν πρόλαβε να μπει ο νέος χρόνος και ήδη είχαμε ανάγκη ένα “comfort binge”, έναν αντιστρεσογόνο δηλαδή «μαραθώνιο σειράς».

Αναρωτιέστε ακόμη τι σημαίνει “binge”; Ο όρος αναφέρεται στη φράση που λέμε συχνά «ας δούμε άλλο ένα επεισόδιο», στη συνήθεια δηλαδή της συνεχούς παρακολούθησης μιας αγαπημένης σειράς. Ως “binge” ορίζεται η ολοκλήρωση παρακολούθησης τουλάχιστον μίας σεζόν, μέσα σε 7 ημέρες από την ημέρα θέασης του πρώτου επεισοδίου. Για binge-watching προσφέρονται όλες οι σειρές, εκτός από τις παιδικές και εκείνες των οποίων οι σεζόν διαρκούν λιγότερο από 5 επεισόδια.



Ιδού κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για το binge-watching:

Πόσο διαρκεί η πρώτη φορά binge-watching;

Κατά μέσο όρο, το πρώτο binge-watching ενός συνδρομητή του Netflix διαρκεί 3 ημέρες.

Πόσοι λογαριασμοί στο Netflix έχουν την εμπειρία ενός πρώτου binge-watching;

Μεταξύ των σημερινών συνδρομητών, πάνω από το 90% των χρηστών του Netflix, οι οποίοι χρησιμοποιούν την υπηρεσία τουλάχιστον έναν χρόνο, έχουν κάνει ένα πρώτο binge.



Χρόνο με το χρόνο μικραίνει το περιθώριο να ξεκινήσει κανείς το πρώτο του binge;

Ναι, το χρονικό περιθώριο που χρειάζεται μέχρι να ξεκινήσει κάποιος το πρώτο του binge γίνεται πιο σύντομο χρόνο με τον χρόνο. Το 2012 η πλειοψηφία των χρηστών ξεκίνησε το πρώτο binge μετά από 20 μέρες στην υπηρεσία, ενώ το 2017 χρειάστηκαν μόλις 3 ημέρες μέχρι να παρατηρηθεί το πρώτο binge.

Ποιες είναι οι σειρές που οι χρήστες παγκοσμίως διαλέγουν για το πρώτο τους binge;


1. Breaking Bad
2. Orange is the New Black
3. The Walking Dead
4. Stranger Things
5. Narcos
6. House of Cards
7. Prison Break
8. 13 Reasons Why
9. Grey’s Anatomy
10. American Horror Story

Και ποιες είναι οι σειρές που οι χρήστες στην Ελλάδα κάνουν binge πρώτα;


1.Stranger Things
2. Narcos
3. House Of Cards
4. Breaking Bad
5. Vikings
6. Marvel’s Daredevil
7. Orange Is The New Black
8. Suits
9. Peaky Blinders
10. The 100


Σχετικά με το Netflix

Το Netflix αποτελεί την κορυφαία διαδικτυακή υπηρεσία ψυχαγωγίας παγκοσμίως, με περισσότερα από 117 εκατομμύρια μέλη, σε πάνω από 190 χώρες, που απολαμβάνουν περισσότερες από 140 εκατομμύρια ώρες τηλεοπτικών εκπομπών και ταινιών ημερησίως, μεταξύ άλλων πρωτότυπων σειρών, ντοκιμαντέρ και ταινιών. Τα μέλη του μπορούν να παρακολουθήσουν απεριόριστο περιεχόμενο, όποτε και όπου επιθυμούν, σχεδόν σε οποιαδήποτε συσκευή με σύνδεση στο Internet. Τα μέλη έχουν επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθούν, να κάνουν παύση και να συνεχίζουν να παρακολουθούν το περιεχόμενο, χωρίς διαφημιστικά σποτ ή δεσμεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου