Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Στην «κατάψυξη» η Ευρώπη: Αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ στη Βρετανία, λόγω του χιονιά

Η πρωτοφανής κακοκαιρία γνωστή με τα προσωνύμια «Θηρίο της Ανατολής», «Αρκούδα της Σιβηρίας», «Κανόνι του χιονιού» και «Μόσχα-Παρίσι», έχει παραλύσει την Ευρώπη από
τη Βαλτική μέχρι τη Μεσόγειο - Ο «Independent» σχολιάζει ως υπερβολική την κίνηση των Βρετανών πολιτών Η πρωτοφανής κακοκαιρία γνωστή με τα προσωνύμια «Θηρίο της Ανατολής», «Αρκούδα της Σιβηρίας», «Κανόνι του χιονιού» και «Μόσχα-Παρίσι», έχει παραλύσει την Ευρώπη από τη Βαλτική μέχρι τη Μεσόγειο.





Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του ψύχους από την Παρασκευή (23/2): εννέα στην Πολωνία, οι πέντε από τους οποίους στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, τρεις στη Γαλλία -άστεγοι-, τέσσερις στη Λιθουανία, δύο στη Ρουμανία, ανάμεσά τους μία γυναίκα 83 ετών που βρέθηκε σήμερα κάτω από το χιόνι στον δρόμο, ένας άστεγος στην Ιταλία.

Από τη μία μέχρι την άλλη άκρη της Ευρώπης, ο υδράργυρος σημειώνει πτώση. Στην Ιταλία, όπου στη Ρώμη χιόνισε για πρώτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, το θερμόμετρο έδειχνε -40 βαθμούς Κελσίου λιγότερο από 100 χλμ. από τη Βενετία τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, στην Ντολίνα Καμπολούζο (1.768 μέτρα υψόμετρο). Στη Σουηδία, -39,6 βαθμοί Κελσίου καταγράφηκαν τη Δευτέρα στη Λαπωνία και η Αυστρία κατέγραψε -25,4 βαθμούς Κελσίου στο Φλάτνιτς (νότια), ρεκόρ για Φεβρουάριο.
Μετά τους Ιρλανδούς και οι Βρετανοί σε πολλές περιοχές «φοβήθηκαν» την κακοκαιρία και άδειασαν όλα τα ράφια με τα προϊόντα! Όπως παρατηρείτε και στις φωτογραφίες τα ράφια με τον ντοματοπολτό άδειασαν, ενώ και τα λαχανικά εξανεμίστηκαν μέσα σε λίγες ώρες.

Ο «Independent» σχολιάζει ως υπερβολική την κίνηση των Βρετανών πολιτών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου