Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Με αυτά τα πλαστά διαβατήρια ταξίδευαν στο εξωτερικό ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Κιμ Γιονγκ Ιλ

Τα βραζιλιάνικα διαβατήρια που χρησιμοποιούσε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν
και ο πατέρας του στην προσπάθειά τους να αποκτούν ταξιδιωτικές άδειες από ξένες πρεσβείες, είδαν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότηταςΟ Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς και ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ιλ, χρησιμοποιούσαν πλαστά βραζιλιάνικα διαβατήρια προκειμένου να ταξιδεύουν κρυφά στη Δύση τη δεκαετία του 1990.

Συγκεκριμένα, το πλαστό διαβατήριο είχε εκδοθεί από την πρεσβεία της Βραζιλίας στην Πράγα το Φεβρουάριο του 1996 και στη φωτογραφία φαίνεται  ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε νεότερη ηλικία.Το γεγονός ότι η οικογένεια που κυβερνά τη Βόρεια Κορέα εδώ και δεκαετίες ταξίδευε στο εξωτερικό κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων και επίσημων εγγράφων που αποκτήθηκαν παράνομα, ήταν γνωστό εδώ και χρόνια στις ξένες κυβερνήσεις. Είναι όμως η πρώτη φορά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας δύο από τα πλαστά διαβατήρια που χρησιμοποιούσαν.

Μέσω αυτών των πλαστών διαβατηρίων, ο Κιμ Γιονγκ Ιλ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιχειρούσαν να αποσπάσουν βίζες από τις ξένες πρεσβείες για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Η πράξη τους αυτή αποδεικνύει τόσο την επιθυμία τους να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, όσο και την προσπάθειά τους να έχουν ανοιχτό έναν εναλλακτικό τρόπο διαφυγής από τη χώρα στην περίπτωση που αυτό χρειαζόταν, όπως δήλωσε στο Reuters ο ένας από τους πέντε πρώην αξιωματούχους.

Επίσης, στην βραζιλιάνικη ταυτότητα ο Κιμ ονομάζεται Τζόζεφ Πουάγκ, και εμφανίζεται γεννηθείς στη 1η Φεβρουαρίου του 1983 στο Σάο Πάουλο της Βραζιλίας.Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας δήλωσε πως ερευνά την υπόθεση, ενώ η πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στην Βραζιλία αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Μια ανώνυμη πηγή της Βραζιλίας δήλωσε ότι τα δύο αυτά διαβατήρια ήταν νόμιμα έγγραφα όταν αποστέλλονταν ως κενά σε προξενεία.

Σύμφωνα με πηγές της ασφάλειας τα ίδια διαβατήρια χρησιμοποιήθηκαν για να ταξίδια σε Ιαπωνία και Χονγκ Κονγκ, αλλά δεν είναι γνωστό αν εκδόθηκαν κι άλλα.

Βέβαια πολλά είναι τα δημοσιεύματα που έχουν αναφέρει πως ο Κιμ Γιονκ Ουν έχει βρεθεί σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο.

Το 2011 μία ιαπωνική εφημερίδα είχε γράψει πως ο ίδιος είχε επισκεφτεί το Τόκιο ως Βραζιλιάνος το 1991, πριν εκδοθούν τα παραπάνω διαβατήρια.

Επίσης είναι γνωστό ότι ο νεότερος Κιμ έχει σπουδάσει στην Ελβετία χρησιμοποιώντας μια πλαστή ταυτότητα του γιου του σοφέρ της Βορεικορεατικής πρεσβείας.

Πάντως σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ακόμη και το μηχάνημα ανίχνευσης προσώπων έδειξε πως το πρόσωπο της φωτογραφίας δεν είναι άλλο από αυτό του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου