Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Συνεργασία Δημόκριτου - Tesla: Τρεις Έλληνες πίσω από τη συμφωνία

Οι μηχανικοί σχεδίασης κινητήρων Κωνσταντίνος Λάσκαρης, Κωνσταντίνος Μπούρχας
και Βασίλης Παπανικολάου, τρεις από τους κορυφαίους μηχανικούς στον σχεδιασμών κινητήρων της Tesla, είναι όλοι τους απόφοιτοι του Μετσόβιου ΠολυτεχνείουΤρεις Έλληνες φαίνεται πως κρύβονται πίσω από την απόφαση του αμερικανικού κολοσσού παγκόσμιας καινοτομίας Tesla του Elon Musk να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις χώρες την Ελλάδα για να δημιουργήσουν γραφείο Έρευνας και Ανάπτυξης στον Δημόκριτο.





«Η Ελλάδα βγάζει σπουδαία ταλέντα στη μηχανική ηλεκτρικών κινητήρων, τα τεχνικά πανεπιστήμια της προσφέρουν στοχευμένα προγράμματα και εξειδικευμένες δεξιότητες στην συγκεκριμένη τεχνολογία» δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος της Tesla.

Οι μηχανικοί σχεδίασης κινητήρων Κωνσταντίνος Λάσκαρης, Κωνσταντίνος Μπούρχας και Βασίλης Παπανικολάου, τρεις από τους κορυφαίους μηχανικούς στον σχεδιασμών κινητήρων της Tesla, είναι όλοι τους απόφοιτοι του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης, εργάζεται από το 2012, ως επικεφαλής σχεδίασης κινητήρων της Tesla, στην Silicon Valley. Εκεί, βασική του αρμοδιότητα είναι να εφαρμόζει νέες τεχνολογίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του μέλλοντος.

Ο Κωνσταντίνος Μπούρχας, είναι R&D μηχανικός σχεδίασης κινητήρων για την Tesla, από το 2015. Αντικείμενο του είναι να σχεδιάζει και να τεστάρει κινητήρες, δοκιμάζοντας και αξιολογώντας τα δομικά υλικά τους.

Ο επίσης μηχανικός Βασίλης Παπανικολάου, δουλεύει για την Tesla από το 2014. Και οι τρεις υπήρξαν μέλη της ομάδας "Προμηθέας" του ΕΜΠ, η οποία έγινε ευρέως γνωστή με τον Πυρφόρο, ένα ηλεκτροκίνητο όχημα - σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από τους ίδιους- το οποίο κατάφερε να αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία και άλλες διακρίσεις.

Φαίνεται ότι η Τesla, με την παρουσία της πλέον στον Δημόκριτο προσδοκά να ανακαλύψει πλέον και νέα τέτοια ταλέντα!

Η ανακοίνωση του Δημόκριτου

Στο μεταξύ, την ιδιαίτερη ικανοποίηση του, που ένας παγκόσμιος κολοσσός επέλεξε τον Δημόκριτο για την εγκατάσταση ενός από τα κορυφαία ερευνητικά του τμήματα, εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος".

"Είμαστε πολύ ευτυχείς που θα υποδεχτούμε όλους τους ταλαντούχους Έλληνες μηχανικούς που θα επιστρέψουν για να εργαστούν στο πλάι μας" καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου