Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Στο σφυρί έως τις 6 το απόγευμα πάνω από 200 ακίνητα

Μέχρι το πρωί της Τετάρτης στην πλατφόρμα eauction.gr είχαν ανέβει 2.018 πλειστηριασμοί
που θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου«Φωτιά» θα πάρουν από τις 10 το πρωί οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές όσων συμβολαιογράφων πραγματοποιούν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Μέχρι τις 6 το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί να βγουν στο «ηλεκτρονικό σφυρί» 200 ακίνητα με επισπεύδουσες κυρίως τις τράπεζες.
Καθημερινά στην πλατφόρμα που έχει στηθεί αναρτώνται νέοι πλειστηριασμοί σπιτιών, οικοπέδων, γραφείων, αγροτεμαχίων, εργοστασίων, ξενοδοχείων κ.α. Μέχρι το πρωί της Τετάρτης στην πλατφόρμα eauction.gr είχαν ανέβει 2.018 πλειστηριασμοί που θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

Για ολόκληρο τον Μάρτιο έχουν αναρτηθεί 886 πλειστηριασμοί όταν μια εβδομάδα νωρίτερα, όπως γράφουν τα ΝΕΑ, ήταν 639.

Την ίδια ώρα ξεπέρασαν τους 300 οι συμβολαιογράφοι που έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών-Πειραιάς καθώς εντάσσονται και οι συμβολαιογράφοι της περιφέρειας.

Πάντως, ο ακριβής αριθμός των πλειστηριασμών που θα διεξαχθούν σήμερα δεν μπορεί να προσδιοριστεί, ανεξάρτητα εάν έχουν «ανέβει» στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για διάφορους λόγους.

Ενδεικτικά, ενώ έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί ένας πλειστηριασμός διαμερίσματος για οφειλές προς Τράπεζα, μπορεί ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να προέβη την προηγούμενη μέρα σε διακανονισμό με την Τράπεζα για αποπληρωμή της οφειλής του σε δόσεις και η Τράπεζα κατόπιν αυτού να ανέστειλε τον πλειστηριασμό ή να υπάρχουν ενστάσεις για μη τήρηση της προβλεπόμενης νομοθεσίας από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου και ο πλειστηριασμός να αναβληθεί ή να διεξαχθεί μεν ο πλειστηριασμός ακινήτου αλλά να μην εκδηλωθεί ενδιαφέρον και να αναβληθεί για άλλη ημερομηνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου